Ethem Efe
Üstün
Konu Başlıkları Gizle
Uzun süredir elime ulaşmasını beklediğim gamepad sonunda geldi. Bildiğim kadarıyla henüz Türkiye’ye gelmiş bir model değil; geleceğini de sanmıyorum açıkçası. Ancak incelemesini yapmak istedim.
Ürünü 3 Ocak tarihinde GameSir’in kendi orijinal sitesinden 113,95 euro gibi bir fiyata satın aldım. Sanırsam 5.600 TL civarında bir fiyata denk geliyor.
GameSir ZZZ Edition Nedir? Hangi kullanıcılar için uygundur?
GameSir ZZZ Edition, G7 Pro’dan farklı olarak ekstra aksesuarlarla birlikte gelen ve Xbox konsolları için resmi sertifikalı olarak çıkarılan bir gamepad. Kablosuz bağlantı imkânı sunuyor ve dongle üzerinden bağlandığı için normal Xbox gamepadlerine kıyasla daha hızlı bir tepki süresi sağlıyor.
Wuchang Edition ile karşılaştırıldığında özellik bakımından aynı olsa da sunduğu aksesuarlar ve bazı bilinen sorunların giderilmiş olması nedeniyle ZZZ şu an alınabilecek en iyi GameSir kontrolcüsü gibi duruyor.
Tema olarak Zenless Zone Zero kullanılmış. Şahsen oyunu oynamıyorum ancak görüntüsünü beğendiğim ve daha fazla aksesuar sunduğu için bu gamepadi satın aldım.
Ürün elime özenle paketlenmiş şekilde ulaştı, daha önce görmediğim çekmeceli bir kutu ile geldi ve açılımı daha zevkli hale getirdi bu açıkçası.
Üç farklı çekmece bölmesi bulunuyor: aksesuarlar için olan, kontrolcü ve taşıma çantası için olan ve iş birliği anahtarlığı ile kullanıcı kılavuzu için olan.
Taşıma çantası güzel bir his veriyor, kaliteli hissettiriyor ve kontrolcü içindeyken şarja takmanızı sağlayan, USB-C şeklinde bir arka girişe sahip. İyi düşünülmüş ve kullanışlı yapılmış. Aynı zamanda ekstra 8 thumbstick için altında yerleştirme bölmeleri bulunuyor.
Aynı zamanda, altta da görebileceğiniz üzere, güzel bir şarj istasyonu bizleri karşılıyor.
Aksesuar çekmecesinin içinden çıkanlar şu şekilde:
Kullanım kılavuzu ve oyun içi aksesuar çekmecesinden çıkanlar şu şekilde:
@Hamza Ensar Sağlam
Ürünü 3 Ocak tarihinde GameSir’in kendi orijinal sitesinden 113,95 euro gibi bir fiyata satın aldım. Sanırsam 5.600 TL civarında bir fiyata denk geliyor.
GameSir ZZZ Edition Nedir? Hangi kullanıcılar için uygundur?
GameSir ZZZ Edition, G7 Pro’dan farklı olarak ekstra aksesuarlarla birlikte gelen ve Xbox konsolları için resmi sertifikalı olarak çıkarılan bir gamepad. Kablosuz bağlantı imkânı sunuyor ve dongle üzerinden bağlandığı için normal Xbox gamepadlerine kıyasla daha hızlı bir tepki süresi sağlıyor.
Wuchang Edition ile karşılaştırıldığında özellik bakımından aynı olsa da sunduğu aksesuarlar ve bazı bilinen sorunların giderilmiş olması nedeniyle ZZZ şu an alınabilecek en iyi GameSir kontrolcüsü gibi duruyor.
Tema olarak Zenless Zone Zero kullanılmış. Şahsen oyunu oynamıyorum ancak görüntüsünü beğendiğim ve daha fazla aksesuar sunduğu için bu gamepadi satın aldım.
Kutu açılımı ve aksesuarlar
Ürün elime özenle paketlenmiş şekilde ulaştı, daha önce görmediğim çekmeceli bir kutu ile geldi ve açılımı daha zevkli hale getirdi bu açıkçası.
Üç farklı çekmece bölmesi bulunuyor: aksesuarlar için olan, kontrolcü ve taşıma çantası için olan ve iş birliği anahtarlığı ile kullanıcı kılavuzu için olan.
Taşıma çantası güzel bir his veriyor, kaliteli hissettiriyor ve kontrolcü içindeyken şarja takmanızı sağlayan, USB-C şeklinde bir arka girişe sahip. İyi düşünülmüş ve kullanışlı yapılmış. Aynı zamanda ekstra 8 thumbstick için altında yerleştirme bölmeleri bulunuyor.
Aynı zamanda, altta da görebileceğiniz üzere, güzel bir şarj istasyonu bizleri karşılıyor.
Aksesuar çekmecesinin içinden çıkanlar şu şekilde:
- Sticklerin üstüne oturtmak için 4 adet silikon aksesuar
- 2 adet ekstra D-Pad
- Boy ve genişlik olarak kontrolcüyle gelenlerle aynı olan 2 adet ekstra thumbstick
- 1 adet dongle
- 1 adet USB-C şarj kablosu
- 3 adet manyetik faceplate (buna birazdan değineceğim)
Şunu söylemek istiyorum: taşıma çantasının içinde, 8 tane farklı boy ve uzunlukta thumbstick bulunuyor. Çok FPS oyunu oynamıyorum ancak oynayanlar için gayet iyi düşünülmüş bir dokunuş.
Şarj istasyonunun altında, dongle’ı kaybetmemeniz için konulmuş bir yuva bulunuyor. Açıkçası, seyahat edenler için güzel düşünülmüş bir detay.
Kullanım kılavuzu ve oyun içi aksesuar çekmecesinden çıkanlar şu şekilde:
- 1 adet Zenless Zone Zero içi eşya paketi kodu
- 1 adet Xbox Game Pass Ultimate kodu
- 1 adet GameSir sticker’ı
- 1 adet teşekkür yazısı
- Ve oldukça kaliteli, metal bir ZZZ anahtarlığı
Kodları çekiliş olarak vereceğim bu arada, bugün konusunu açarım gibi.
Gelin, biraz kontrolcünün kendisinde bulunan özelliklerden bahsedeyim; ilgili videoları da aşağıya bırakacağım.
Kontrolcünün sağ ve sol triggerlarının hemen yanında, 2 adet küçük ekstra buton bulunuyor. Kendi uygulaması üzerinden istediğiniz bir işlevi atayabiliyorsunuz. Erişmesi oldukça kolay ve hissiyatı gayet güzel.
Aynı zamanda arka alt tarafında, yine 2 adet ayrı düğme bulunuyor. Bunlar yukarıdakilere kıyasla biraz daha büyük ancak yine erişmesi kolay. Şahsen ben bunları yarış oyunları için shifter olarak kullanacağım.
Şunu da söylemek istiyorum: yanlarında bulunan 2 adet switch üzerinden bu tuşları kullanıma kapatıp açabiliyorsunuz. Açıkçası inanılmaz güzel düşünülmüş bir özellik. Aşağıya videosunu bırakıyorum.
Trigger’lar için hair trigger özelliği bulunuyor. Arkasındaki switch’i çevirince kilitleniyor ve bir nevi mouse tuşuna benziyor. FPS oyunları oynayanlar için güzel bir özellik olacağına eminim. Aşağıya videosunu bırakıyorum.
Şimdi gelelim en hoşuma giden özelliğe… Yanında ekstra olarak manyetik faceplate’ler geldiğini söylemiştim. Bunları çok kolay bir şekilde çıkarıp istediğiniz gibi modifiye edebiliyorsunuz. Aynı zamanda kendi sitesinden oldukça uygun bir fiyata hoşunuza giden başka bir faceplate sipariş edip yine aynı şekilde takabiliyorsunuz. Modifikasyon sevenler için aç
Aynı şekilde bu durum D-Pad ve thumbstick’ler için de geçerli; her birini istediğiniz gibi rahatça çıkarıp yenisini takabiliyorsunuz.
Kontrolcünün altında 2 tane küçük tuş bulunuyor. Sağdaki, mikrofon bağlamışsanız kendinizi susturmanıza; soldaki ise Bluetooth eşleştirme amacıyla konulmuş.
Son olarak aşağıya kontrolcü testini de bırakmak istiyorum. Herhangi bir stick drift yok. Circularity test yaptım ancak video nedense yüklenmedi; onun sonucu da tamamen 0 çıktı. Kısacası, mükemmel sonuçlar diyebiliriz.
Teknik özellikleri elimden geldiğince yazmaya çalışacağım. Bu konularda maalesef çok bilgili değilim.
Xbox Series S/X, Xbox One, Android ve bilgisayar ile uyumlu. Bilgisayar ve Xbox için dongle bağlantısı, telefon için ise Bluetooth bağlantısı bulunuyor.
Sticks: GameSir Mag-Res™ TMR sticks
Trigger’lar: Hall Effect analog trigger’lar ve micro switch özellikli
ABXY switch’leri: Micro switch
D-Pad: Mekanik micro switch
4 farklı titreşim motoru bulunuyor; trigger’ların içinde de titreşim motoru olduğunu belirtmeyi unuttum.
3.5 mm kulaklık girişi mevcut.
Gyroscope özelliği bulunuyor, yalnızca bilgisayar için.
1200 mAh bataryaya sahip.
Ortalama 2,5 saat içinde şarj oluyor.
1000 HZ Polling Rate
Yazılım olarak GameSir nexus isimli yazılıma sahip, içerisinden tüm tuşları değiştirebiliyorsunuz. Kalibrasyon yapma imkanınız var.
Deadzone ayarlama, titreşim gücü ayarlama, yazılım güncelleme gibi oldukça fazla özelliğe erişebiliyorsunuz. Nispeten kolay bir arayüze sahip ve gereken her şey bulunuyor.
Şu anlık herhangi bir eksi bulamadım maalesef. Okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum. GameSir, kontrolcü yapma konusunda gerçekten kendini aşıyor.
Yakın zamanda 8000 polling rate değerine sahip bir kontrolcü çıkaracaklar. Her ne kadar ben almayı düşünmesem de bazılarının ilgisini çekeceğine eminim.
Normal bir kullanıcı için ZZZ Edition, bana göre şu an piyasada alınabilecek en iyi kontrolcü. Xbox Elite gibi kontrolcülere kıyasla çok daha iyi özelliklere sahip ve çok daha uygun bir fiyata satılıyor.
Sağlıcakla kalın!
@Hamza Ensar Sağlam
Son düzenleyen: Moderatör: