- Makaleler
- 1
Konu Başlıkları Gizle
Giriş
Uzun süredir kulaklık araştırıyordum ve sonunda AirPods Pro 2 modelini aldım. Öncelikle şunu söyleyeyim: iPhone 16 kullanıcısıyım ve dışarıdan kendimi gördüğüm kadarıyla teknoloji harcamasına cimri, giyim konusunda bonkör bir adamım. Giyime parayı kıyarım ama AirPods Pro alırken 3-4 defa düşündüm.Her şeyden önce şöyle söyleyeyim arkadaşlar; 3-5 bin TL bütçe ile kulaklık arıyordum ve gerçekten çok seçenek var fakat hiçbirinin tam istediğim ne tasarımı var ne de kalitesi. Ben istiyorum ki ANC'si müthiş olsun, ortalama çirkin bir tasarımı olmasın ve ses kalitesi iyi olsun. E bunları isteyince bütçe 6-7 bin TL'lere dayandı. "dedim 5-6 vereceğime AirPods 4 ANC alayım" fakat gürgençler'e gittiğimde AirPods Pro çok daha mantıklı geldi. Çünkü çok daha fazla özelliği vs. var ve şarj süresi daha avantajlıydı, zaten en mantıklı sebep buydu. Ek olarak silikonlu kulaklıklar bana göre değil sanırdım ama çok da rahatmış.
Kutudan çıkışı
Kutuyu açtığım anda Apple'ın klasik sade tasarım hissi direkt geliyor. Kutu içeriği çok abartılı değil ama premium bir hissiyat veriyor. İlk kurulum süreci de beklediğimden hızlı oldu. Kutudan kulaklığı çıkarttım, kulağıma taktım. Arkadaşla gezerken aldığımdan dolayı direkt bir kafede açtım ve kulağıma taktığımda dış sesi öyle bir kesti ki şok oldum! Gerçekten inanılmazdı, o anki hissim "iyi ki bu parayı ödemişim" dedirtti.Tasarım ve rahatlık
Kulakta duruşunu genel olarak beğendim. "uzun kullanımda rahatsız eder mi?" diye düşünüyordum ama şu ana kadar ciddi bir problem yaşamadım. Fakat bu pazar, yani 6 gün sonra pazar yürüyüşüme çıktığımda aşağıya durum değerlendirmesi yaparım. Özellikle yürüyüş yaparken düşme hissi vermedi.Ses kalitesi
Ses tarafında beni en çok şaşırtan detay berraklık oldu. Özellikle vokaller ve tizler daha temiz geliyor. Bas tarafı abartılı değil ama günlük kullanım için yeterli hissettirdi. Normalde sesi sona çeken biriyken kulağım son sese çok dayanmadı; %60-70'lerde kullanıyorum genellikle. Genel olarak ses kalitesi çok iyi ama daha iyisini denemesem de daha iyileri olduğunu düşünüyorum çünkü abartı bir his almadım. Ha, bu demek değildir ki 3-5 bin TL'lik kulaklık kadar kötü; ses kalitesindeki dengeyi umarım anlatabilmişimdir.ANC / şeffaf mod
ANC tarafında dışarıdaki sesi ciddi şekilde azalttığını fark ettim. Yukarıda bahsettiğim gibi, kutu açılımında kulağıma ilk takışımda muazzam bir ANC'si olduğunu anında anladım. Şu kulaklıklar beyaz yakalılar veya yüksek sesli yerlerde çalışan fabrika çalışanları için mükemmel bir olay. Ben mesleğim gereği çok çalışanlarımın yanında kullanmayı tercih etmiyorum ama çalışma ortamımız yüksek sesli olmasına rağmen sesi %80-90 oranında kesti ve şok oldum. Şeffaf modun olayını çok anlamadım açıkçası; "her şey kapalı" hali yok galiba, onun yerine şeffaf mod kullanılıyor gibi bir şey sanırım.Mikrofon performansı
Telefon görüşmelerinde karşı tarafa sesimin iyi gelip gelmediğini sormadım açıkçası. İnceleme için önemli bir nokta fakat kulaklık araçta kaldığı için şu an deneyemiyorum, üzgünüm. Ama kulaklıkla 2-3 kişiyle konuştum, kimsenin anlamadığı (olumsuz) bir durum olmadı ki bu bütçede bir zahmet iyi olsun.Batarya
Şu ana kadar şarj konusunda üzmedi. Günlük kullanımda sürekli şarjı düşünmedim. Kutu ile beraber kullanım süresi yeterli hissettiriyor. Sadece ANC açıkken şarj hızlı gidiyor gerçekten. Fakat 8 saat ANC açık kulaklık kullanmanız çok zor; çünkü sesi süper kesip ilk saatler iyi gelse de 2-3 saat sonra 1 tık rahatsız eder gibime geliyor ama daha denemedim.iPhone ile kullanım deneyimi
iPhone ile bağlantı tarafı gerçekten çok rahat. Bu konuda söylenecek çok bir şey yok, harbi ekosistem olayı çok iyi. Ek olarak kulaklığın üzerinden dokunmatik gibi tuş zımbırtısı çok kullanışlı fakat sanki AirPods 2'deki hali daha iyi gibiydi.Eksiler
- Fiyat tarafı hâlâ yüksek.
- Android tarafında bazı özellikler eksik kalıyor.
- Kutunun çizilmeye yatkın olması can sıkabiliyor.
Artılar
- Rahat kullanım.
- Hızlı bağlantı.
- ANC mod performansı.
- Premium hissiyat.
Genel yorum
Şu anlık memnun kaldığımı söyleyebilirim. Özellikle günlük kullanım, yürüyüş ve müzik tarafında beklentimi karşıladı. Uzun kullanım sonrası fikirlerim değişirse konuyu güncellerim.kapanış
Sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım.
Son düzenleyen: Moderatör: