Altair

Yetkin
Önceden ATH M40X kullanıyordum, herhangi bir arkası açık kulaklık deneyimim olmadı. Bunu göz önünde bulundurarak incelemeyi ele alabilirsiniz. Kulaklığı Fiio K5 Pro ESS ile high gain knob saat 1 yönünde olacak şekilde kullanıyorum. İlk fark ettiğim, düşündüğümden çok daha güç isteyen bir kulaklık olduğu. İnternette en çok söylenen, çok tiz karakter nedeniyle hi-hatlerin ve snare'lerin batma olayı. Bu doğru; ilk günler çok kulağına batıyor ama dinledikçe alışıyorsun. Kulaklığın asıl sorunu, S ve T gibi harflerin tıslaması. Bu müziği çok bulanıklaştırıyor ama EQ ile çözmesi basit bir sorun. İnternette anlatılan bir diğer şey de sahnenin kapalı bir kulaklığa göre geniş hissedilmesi. Ben bu tarz bir şey hissedemedim; kesinlikle geniş. Yanlarda olduğu kadar ön tarafta da bir genişlik hissediyorsun ama internette anlatıldığı kadar abartı bir genişlik değil. Ayrıca sahne konumları da pek iyi değil. Asıl iyi noktası çok hızlı olması ve görüntülemesinin müthiş olması. Sesler birbirine karışmıyor (dediğim tıslamalar olmadığı sürece). Enstrümanların kuyruklarını takip edebiliyorsun, birbirlerinden kolayca ayırt edebiliyorsun ve baslarda önceki kullandıklarıma göre çok detaylı. Bas müziğin içine karışmıyor, karakterini görebiliyorsun. Onun dışında kulaklıklar çok rahat, kafa bandı yumuşacık, pedler ise hava aldığından fazla terletmiyor; izolasyonları normal bir kapalı kulaklık gibi.

2-3 gündür kulaklık elimde ve bunları deneyimledim. Bence parasını fazlasıyla hak eden bir kulaklık ama çok güç istediğinden iyi bir DAC AMP almak gerekiyor.

Bahsetmeyi unutmuşum, 8-10k civarı frekanslar biraz kesilirse ses karakteri çok eğlenceli oluyor. Bence tizleri kesmek ve biraz subbass'ı arttırmak dışında pek kurcalamayın; zaten kulaklık kulağa oturma anlamında kötü olduğundan çok fazla ses karakteri değişiyor. Yanlış bir EQ da bu değişimi arttırabilirsiniz.

Son düzenleme: