d0m

Deneyimli
Yer
Ankara
Merhaba, bugün uzun zamandır almayı düşündüğüm ve Apple ekosistemime girmesi gereken ana cihazımı sizlere hem tanıtıp hem de incelemesini yapacağım.

Başlayalım.

Cihaz iPhone 15'e bağlandı ve Apple Music üzerinden M boy silikonla, yüksek çözünürlüklü kayıpsız olarak test edildi.

Ürün fotoğrafları:

1768550328496.webp

1768550334815.webp

1768550344783.webp

Ses kalitesi: 7/10

Genel olarak bassları arttırdık deseler bile basslarda acayip bir vuruş hissedemedim. Genel anlamda çok fazla çalgılı müzik dinliyorsanız ve detay istiyorsanız tatmin edebilir. Benim gibi bangır bangır bass severleri üzecektir.

Adaptif EQ özelliğinin bassları büyük ölçüde öldürdüğünü tahmin ediyorum.

Fiyat performans: 4/10

Ürünün fiyatı belli. Sunduğu ses kalitesi dinlediğim sırada vaaaovv dedirtmedi. 13.000 liralık bir ürüne göre fazla pahalı ve şişirilmiş fiyat. Daha iyileri mevcut. Malzeme kalitesi asla üzmez. Gerçekten iyi.

Konfor: 6/10

Yarı sünger yarı silikon kulak ucu tasarlayan Apple ses kesme konusunda iddialı olsa da konfor konusunda bana öyle gelmedi. Evet, ses kesmede harika fakat kulağın içine sanki bir şey var mış da boğuyormuş gibi hissiyat oluşturuyor. 1 saatlik dinleme sonrası baş ağrısı oluştu (m) boy.

Gürültü engelleme, şeffaf mod: 10/10

Gerçekten gerçekten çok çok iyi. Hayatımda dinlediğim tonlarca kulaklık arasından 1. sıraya yerleşen kulaklık. Şeffaf modunda çok çok hafif bir gecikme olsa da güncelleme ile düzeltilebilir. Pro 1. nesilde gecikme gibi bir durum yoktu ama bunda ses arkadan geliyor gibi.

Mikrofon kalitesi: 7/10

Bu bir kulaklık, stüdyo kalitesi kimse bekleyemez. Ortalama düzeyde mikrofonu var. Pro 2'den bariz şekilde iyi. Yeterli seviyede.

Final: 6.8/10

iPhone kullanmıyorsanız veya kullanıyorsanız fark etmez, bu fiyata daha iyileri tabii ki var. Benim gibi ekosistem için alıyorsanız ve gürültü engelleme özelliği için alıyorsanız alın derim. Başka senaryolarda çok çok daha iyileri var tabii ki.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Yüksek çözünürlüklü kayıpsız olarak test edildi.
Edilemedi. iPhone 15 kayipsiz sesi kablosuz baglanti uzerinden desteklemiyor. Apple Music uzerinden kayipsiz ses acmak kayipsiz ses aldiginizin garantisini vermiyor. Ek olarak kulaklikarin kendisinin de boyle bir becerisi yok.

AirPods uzerinden alabileceginiz en yuksek kalite AAC'nin desteklidigi High Bitrate Lossy.
AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, and Beats wireless headphones use Apple AAC Bluetooth Codec to ensure excellent audio quality. However, Bluetooth® connections aren’t lossless.
AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, ve Beats kablosuz kullakliklari harika bir ses kalitesi saglamak icin Apple AAC Bluetooth Kodek'ini kullanir. Ancak, Bluetooth baglantilari kayipsiz degil.
Kaynak: https://support.apple.com/en-bn/guide/iphone/iph14e213417/ios

Ancak eger Apple Vision Pro ile birlikte kullanirsan, AirPods Pro 3 ve yeni nesil AirPods urunleri kayipsiz oynatmayi destekliyorlar;
AirPods 4, AirPods 4 with Active Noise Cancellation, AirPods Pro 3, AirPods Pro 2 with USB-C Charging Case, and Powerbeats Pro 2 use a proprietary wireless audio protocol that can provide Lossless Audio with ultra-low latency when paired with Apple Vision Pro.
AirPods 4, Aktif Gürültü Engelleme özellikli AirPods 4, AirPods Pro 3, USB-C Şarj Kutulu AirPods Pro 2 ve Powerbeats Pro 2; Apple Vision Pro ile eşleştirildiğinde ultra düşük gecikmeyle Kayıpsız Ses sağlayabilen, tescilli bir kablosuz ses protokolü kullanır.
Kaynak: https://support.apple.com/en-ae/118295

Son düzenleyen: Moderatör:
Edilemedi. iPhone 15 kayipsiz sesi kablosuz baglanti uzerinden desteklemiyor. Apple Music uzerinden kayipsiz ses acmak kayipsiz ses aldiginizin garantisini vermiyor. Ek olarak kulaklikarin kendisinin de boyle bir becerisi yok.

AirPods uzerinden alabileceginiz en yuksek kalite AAC'nin desteklidigi High Bitrate Lossy.

Bunu ben de biliyorum. Seste herhangi bir kayıp olmadan en stabil ve kaliteli sesi alabilmek için o ayarda test ettim. O kadar bilgisiz değilim, teşekkürler.