erdym

Bilgin
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Merhaba, bugün Amazon üzerinden yaklaşık 1.950 TL'ye aldığım GameSir X5 Lite ZZZ Edition hakkındaki görüşlerimi paylaşacağım.

Kutu İçeriği​

Kutu oldukça sade, karton bir kutu olarak geliyor ve açıkçası çok güvenli hissettirmiyor. En azından strafor bir yuva ile gelebilirmiş fakat kol basit bir poşette çıkıyor. Kutu, içerik olarak öyle aman aman dolu gelmiyor. Kutunun içerisinden kol, boyutları farklı olan fazladan 4 pad ve ZZZ'ye özel koleksiyon kartı geliyor.
1791719394599.webp

Kalite ve Özellikler​

Cihaz bu kısımda teleskopik gamepad kategorisinde hem avantajlara hem de dezavantajlara sahip. Öncelikle malzeme kalitesi gerçekten güzel, yay sistemi pürüzsüz bir şekilde çalışıyor ve sağlam hissettiriyor. Ayrıca yay sisteminin genişliği de oldukça yeterli. 105–213 mm arası cihazlarla uyumlu, yani kabaca 8 inç bir tablete bile takılabilir diyebiliriz.

Ekstra olarak cihazın altında bir Type-C girişi de mevcut. Bu sayede oyun oynarken bir yandan telefonu şarj edebiliyorsunuz lakin şunu da belirtmeliyim ki Xiaomi veya diğer firmaların 67 W gibi yüksek değerlerini desteklemiyor. Ben Xiaomi 13T ve S21 cihazımda denedim ve iki cihaz da hızlı şarj ile şarj edilebildi.

1791719770813.webp

Bunun dışında gelelim tuşlara ve joysticklere. Cihaz, rakipleri ve üst modellerine göre oldukça iyi bir fiyata sahip olmasına rağmen Hall Effect joysticklerle geliyor. Bunlara ek olarak cihaz membran tuşlara sahip lakin ön tetikler, start, select, macro ve menu butonları ise clicky.
Burada herhâlde en büyük dezavantajlardan biri arka tetikler olabilir çünkü bunlar da standart membran tuşlar, yani bu bütçede en azından analog tetikler tercih edilebilirdi. Ayrıca cihazda herhangi bir titreşim motoru da bulunmuyor ki bu muhtemelen ağırlığa etki eden en büyük faktörlerden biri olabilir.

Gelelim bir diğer dezavantaja. Cihaz sadece erkek Type-C çıkışından kullanılabiliyor. Yani zaten Type-C girişi varken firma neden kablolu kullanımı desteklememiş, anlamış değilim. Eğer kablolu kullanmak istiyorsanız Type-C dişi-erkek kablo alıp telefona takılan Type-C çıkışına bağlamanız gerek. Aksi takdirde ürün kablolu kullanıma izin vermiyor. Ha, Type-C bölümüyle ilgili övebileceğim durum ise telefona takılan bölümün her iki yöne 45 derece oynayabilmesi. Bu sayede herhangi bir uyumluluk sorunu yaşatmıyor. Ayrıca kılıfla kullanımda sorun yaşarsanız daha ince bir pad takarak sorunu çözebiliyorsunuz.

Ayrıca cihazın joystick için circularity testini de buraya bırakıyorum.
Sol analog:

1791720351200.webp

Sağ analog:
1791720402290.webp

Tasarım​

Cihaz bence tasarım olarak oldukça hoş. Arka taraf, motorlar olmadığı hâlde büyük bırakılmış ve tutuş rahatlamış. Üstelik ZZZ Edition'ın şu an normal olan ile aynı fiyata satıldığını düşünürsek bence oldukça iyi bir tasarıma sahip. Cihaz ZZZ olarak 2 renge sahip. Ben hafif kremsi beyazı tercih ettim ve cihazımda böyle duruyor.
1791720553230.webp

1791720569065.webp

Yazılım​

En azından bu cihaz için oldukça vasat diyebilirim. Ürün GameSir app olmadan normal modda nedense çalışmıyor lakin start+select tuşlarına basılı tutarsanız Switch moduna geçiyor ve her telefonda çalışabiliyor. Uygulama tarafında ise Switch ve Xbox layout değiştirme dışında ölü alan belirleme gibi şeyler var ve başka hiçbir şey bulunmuyor. Ben burada en azından uyumlu olmayan oyunlar için keymapper gibi bir özellik beklerdim.
1791720945434.webp

Son düzenleme:
Merhaba, bugün Amazon üzerinden yaklaşık 1.950 TL'ye aldığım GameSir X5 Lite zzz Edition hakkındaki görüşlerimi paylaşacağım.

kutu içeriği:​

kutu oldukça sade, karton bir kutu olarak geliyor ve açıkçası çok güvenli hissettirmiyor. En azından strafor bir yuva ile gelebilirmiş fakat kol basit bir poşette çıkıyor. Kutu, içerik olarak öyle aman aman dolu gelmiyor. Kutunun içerisinden kol, boyutları farklı olan fazladan 4 pad ve Zzz'ye özel koleksiyon kartı geliyor.
Eki Görüntüle 284736

kalite ve özellikler:​

cihaz bu kısımda teleskopik gamepad kategorisinde hem avantajlara hem de dezavantajlara sahip. Öncelikle malzeme kalitesi gerçekten güzel, yay sistemi pürüzsüz bir şekilde çalışıyor ve sağlam hissettiriyor. Ayrıca yay sisteminin genişliği de oldukça yeterli. 105–213 mm arası cihazlarla uyumlu, yani kabaca 8 inç bir tablete bile takılabilir diyebiliriz.

Ekstra olarak cihazın altında bir Type-C girişi de mevcut. Bu sayede oyun oynarken bir yandan telefonu şarj edebiliyorsunuz lakin şunu da belirtmeliyim ki Xiaomi veya diğer firmaların 67 W gibi yüksek değerlerini desteklemiyor. Ben Xiaomi 13t ve S21 cihazımda denedim ve iki cihaz da hızlı şarj ile şarj edilebildi.

Eki Görüntüle 284742

bunun dışında gelelim tuşlara ve joysticklere. Cihaz, rakipleri ve üst modellerine göre oldukça iyi bir fiyata sahip olmasına rağmen hall effect joysticklerle geliyor. Bunlara ek olarak cihaz membran tuşlara sahip lakin ön tetikler, start, select, macro ve menu butonları ise clicky.
Burada herhâlde en büyük dezavantajlardan biri arka tetikler olabilir çünkü bunlar da standart membran tuşlar, yani bu bütçede en azından analog tetikler tercih edilebilirdi. Ayrıca cihazda herhangi bir titreşim motoru da bulunmuyor ki bu muhtemelen ağırlığa etki eden en büyük faktörlerden biri olabilir.

Gelelim bir diğer dezavantaja. Cihaz sadece erkek Type-C çıkışından kullanılabiliyor. Yani zaten Type-C girişi varken firma neden kablolu kullanımı desteklememiş, anlamış değilim. Eğer kablolu kullanmak istiyorsanız Type-C dişi-erkek kablo alıp telefona takılan Type-C çıkışına bağlamanız gerek. Aksi takdirde ürün kablolu kullanıma izin vermiyor. Ha, Type-C bölümüyle ilgili övebileceğim durum ise telefona takılan bölümün her iki yöne 45 derece oynayabilmesi. Bu sayede herhangi bir uyumluluk sorunu yaşatmıyor. Ayrıca kılıfla kullanımda sorun yaşarsanız daha ince bir pad takarak sorunu çözebiliyorsunuz.

Ayrıca cihazın joystick için circularity testini de buraya bırakıyorum.
Sol analog:

Eki Görüntüle 284745

Sağ analog:
Eki Görüntüle 284746

tasarım​

cihaz bence tasarım olarak oldukça hoş. Arka taraf, motorlar olmadığı hâlde büyük bırakılmış ve tutuş rahatlamış. Üstelik zzz Edition'ın şu an normal olan ile aynı fiyata satıldığını düşünürsek bence oldukça iyi bir tasarıma sahip. Cihaz zzz olarak 2 renge sahip. Ben hafif kremsi beyazı tercih ettim ve cihazımda böyle duruyor.
Eki Görüntüle 284747
Eki Görüntüle 284748

yazılım​

en azından bu cihaz için oldukça vasat diyebilirim. Ürün GameSir App olmadan normal modda nedense çalışmıyor lakin start+select tuşlarına basılı tutarsanız Switch moduna geçiyor ve her telefonda çalışabiliyor. Uygulama tarafında ise Switch ve Xbox layout değiştirme dışında ölü alan belirleme gibi şeyler var ve başka hiçbir şey bulunmuyor. Ben burada en azından uyumlu olmayan oyunlar için keymapper gibi bir özellik beklerdim.
Eki Görüntüle 284753

Ben hem X5 Lite hem X5s kullandım. İkisi de iyi cihazlar, X5 Lite da kendi kendine L2 çalışmamaya başladı iade ettim. X5s de sorun yaşamadım. Aralarında 1.000 TL fark var net olarak değdiğini söyleyebilirim. Malzeme kalitesi olsun tuşların hissiyatı kalitesi olsun bayağı bir fark var. Ekstra X5s de hem taşıma çantası geliyor ve tetiklerde de he var. Üstelik kablosuz tabii, kablosuz olduğu için örneğin CoD Mobile de X5s ile rahatça oyun oynayabiliyorsun. Ama X5 Lite da uygulamadan ekrana tuşlar atamadan oynayamadım. Kısacası tekrar alacak olsam net X5s alırım, fiyat farkını hak ediyor.

Ben hem X5 Lite hem X5s kullandım. İkisi de iyi cihazlar, X5 Lite da kendi kendine L2 çalışmamaya başladı iade ettim. X5s de sorun yaşamadım. Aralarında 1.000 TL fark var net olarak değdiğini söyleyebilirim. Malzeme kalitesi olsun tuşların hissiyatı kalitesi olsun bayağı bir fark var. Ekstra X5s de hem taşıma çantası geliyor ve tetiklerde de he var. Üstelik kablosuz tabii, kablosuz olduğu için örneğin CoD Mobile de X5s ile rahatça oyun oynayabiliyorsun. Ama X5 Lite da uygulamadan ekrana tuşlar atamadan oynayamadım. Kısacası tekrar alacak olsam net X5s alırım, fiyat farkını hak ediyor.

Henüz kargo elime ulaşmadı lakin X5s hatsune miku Edition içinde bir inceleme yapacağım. L2 basmama sorunu membran kaynaklı olabilir aslında.

Henüz kargo elime ulaşmadı lakin X5s hatsune miku Edition içinde bir inceleme yapacağım. L2 basmama sorunu membran kaynaklı olabilir aslında.

Bence ürün ulaşınca sen de katılırsın dediklerime, bayağı fark var malzeme anlamında tuşlarda özellikle. L2 sorunu membrandan değil de sorunlu part falandı sanırım. İadede sorun olmadı zaten gizala iyidir. Game Türkiye satıcısı gizala bu arada bilgi vereyim dedim.