Frozen Horizon 360 ARGB kullandım, bu da çok iyi soğutucudur fakat tek eksisi Dual Ball Bearing midir nedir, fan motorundan kaynaklı kulak tırmalayan ses çıkartıyor bazı frekanslarda, ben çok sesi takan birisi değilim, o yüzden problem olmamıştı. Segotep giriş seviyesi kalabilir ama 7500F-7600'de kalacağım dersen 2500 TL'ye düşüyor, onu da alabilirsin.
Bu sıcaklık mevzusu çok kafaya takılıyor, oyunda 50 derece ya da 60 derece olması performans kısmıyor bu çiplerde. En kötü ben 24K Cinebench R23 skor alırım, sen 23000 alırsın, Aramızda oyun açısından fark sıfır olur, tek fark 10 derece daha serin çalışır benim soğutucu mesela. FPS artıp azalmaz yani. Throttle düzeyi 90-95, çipe göre değişiyor.
@omerk_k
Pompa hızı mı önemli hava akışımı bu fiyat bandında hep 3000 devirde pompaların hızları bunun hızı 4500 devir sadece biraz sesli ve diğer ürünlere göre 10 15daha az hava akışı var ama pompası baya fark ediyor
Pompa hızı da önemli, CFM-Statik pressure değerleri de önemli ama Arctic gibi markalar 2800 RPM pompayla aynı performansı verirken, diğer firmalar 4000-6000 RPM pompayla veriyor mesela, bu tamamen değişken. Statik basınç önemli kullanılan fanların ve pompa temas yüzeyi önemli CPU IHS üzerine. Segotep de alsan kullanırsın, 10 derece yüksek çalışsın, önce cebini düşünmen gerekli kısaca. Yetmeme gibi bir mevzu söz konusu değil bu çiplere. 10 derece yüksek çalışınca performans kısmıyor yani.
Gigabyte 3500 civarına düşerse al geç, düşünmen gereken bir mevzu kesinlikle yok. 9950X3D ile de kullanırsın, Render falan yapıyorsan mevzu değişiyor, gaming için fark yok. Oyun oynanıyor sonuçta bu işlemcilerde, başka bir amacın yoksa.
@omerk_k Yüksek devirli pompaların genel sorunu, tam devirdeyken ses yapmaları, bunu da BIOS ya da yazılım üzerinden kısabiliyorsun, birkaç derece fark ediyor sadece ya da 3-5. Onu kendin deneyip bakarsın. Bende 2 derece fark ettiriyor yarı hıza aldığımda boştayken. Çok rahatsız edici düzeyde değilse pompa devri hep %100 kalsın, tam devirde çalışmak için tasarlanmışlardır ve ona göre lifetime-ömür biçilir bu ürünlere, örneğin 4 yıl pompa ömrü gibi.