deadend

Çalışkan
Selam dostlar,

20 Eylül 2024'te Gaming.Gen'den hazır sistem olarak satın aldığım bir sistem var. İçerisinde Galax RTX 4080 Super sg 1-Click OC 16 GB ekran kartı mevcut. Sistem stabil çalışıyor gibi görünse de son haftalarda ciddi bir sorun yaşamaya başladım:

Ekran kartına bağlı monitör (Philips evnia 49") aniden kararıyor. Aynı anda ekran kartı fanları %100'e çıkıyor ama sistem tamamen donmuyor. Çünkü 2. monitör (Samsung Odyssey 32") işlemcinin IGPU'suna bağlı ve o ekran sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Yani ekran kartı çöküyor ama sistem çökmüyor.

DDU ile temiz kurulum yaptım, PSU 750W, soğutma iyi, BIOS ve sürücüler güncel ama sorun sadece DGPU'ya yük bindiğinde yaşanıyor. Bunu birebir tekrar edebiliyorum.

Sistem bilgileri:
  • Ryzen 7 7800X3D.
  • Galax RTX 4080 Super sg.
  • ASUS B650M-A II.
  • 32 GB DDR5 6000MHz.
  • 1TB Kingston KC3000.
  • PSU: Corsair CX750.
  • Kasa: Corsair iCUE 3000D RGB.

VRAM'ya da PCB kaynaklı donanımsal arıza olabilir diye düşünüyorum. Bazı kaynaklarda çift monitörde VRAM segmenti sorunları tetiklenebiliyor diye okudum.

Gaming.Gen bu ekran kartı için “2 yıl birebir değişim garantisi” sunuyor. Bu süreç nasıl işliyor? Daha önce birebir değişim yaptıran oldu mu? Eğer stokta ellerinde kart yoksa ne yapıyorlar? Para iadesi mi, muadil mi, yoksa bekletiyorlar mı? Aynı kartı kullanan varsa, bu sorunu yaşayan başka biri oldu mu? Teknik servise durumu detaylı anlattım yarın teslim etmeyi düşünüyorum.

Selam dostlar,

20 Eylül 2024'te Gaming.Gen'den hazır sistem olarak satın aldığım bir sistem var. İçerisinde Galax RTX 4080 Super sg 1-Click OC 16 GB ekran kartı mevcut. Sistem stabil çalışıyor gibi görünse de son haftalarda ciddi bir sorun yaşamaya başladım:

Ekran kartına bağlı monitör (Philips evnia 49") aniden kararıyor. Aynı anda ekran kartı fanları %100'e çıkıyor ama sistem tamamen donmuyor. Çünkü 2. monitör (Samsung Odyssey 32") işlemcinin IGPU'suna bağlı ve o ekran sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Yani ekran kartı çöküyor ama sistem çökmüyor.

DDU ile temiz kurulum yaptım, PSU 750W, soğutma iyi, BIOS ve sürücüler güncel ama sorun sadece DGPU'ya yük bindiğinde yaşanıyor. Bunu birebir tekrar edebiliyorum.

Sistem bilgileri:
  • Ryzen 7 7800X3D.
  • Galax RTX 4080 Super sg.
  • ASUS B650M-A II.
  • 32 GB DDR5 6000MHz.
  • 1TB Kingston KC3000.
  • PSU: Corsair CX750.
  • Kasa: Corsair iCUE 3000D RGB.

VRAM'ya da PCB kaynaklı donanımsal arıza olabilir diye düşünüyorum. Bazı kaynaklarda çift monitörde VRAM segmenti sorunları tetiklenebiliyor diye okudum.

Gaming.Gen bu ekran kartı için “2 yıl birebir değişim garantisi” sunuyor. Bu süreç nasıl işliyor? Daha önce birebir değişim yaptıran oldu mu? Eğer stokta ellerinde kart yoksa ne yapıyorlar? Para iadesi mi, muadil mi, yoksa bekletiyorlar mı? Aynı kartı kullanan varsa, bu sorunu yaşayan başka biri oldu mu? Teknik servise durumu detaylı anlattım yarın teslim etmeyi düşünüyorum.

Gaming.Gen'den birebir değişim süreci şu şekilde işleyecek:

1. Ürünün İade Sürecini Başlatma:
- İlk olarak, Gaming.Gen’in müşteri hizmetleriyle iletişime geçin. Sorununuzu açıkça belirtin ve birebir değişim talebinde bulunun.
- Gerekli belgeleri (fatura, garanti belgesi gibi) hazırlayın.

2. Teknik İnceleme:
- Gaming.Gen, geri gönderdiğiniz ekran kartını teknik olarak inceleyecektir. Sorunun gerçekten donanımsal olup olmadığını değerlendirirler.

3. Değişim Onayı:
- Eğer kartınızda sorun tespit edilir ve garanti kapsamında bir arıza olduğu belirlenirse, birebir değişim süreci onaylanır.

4. Yeni Kartın Gönderimi:
- Kart değişimi onaylandığında, Gaming.Gen size ya yeni bir ekran kartı gönderecek ya da mevcut stok durumuna bağlı olarak başka bir çözüm sunacaktır.

5. Stok Olmaması Durumu:
- Eğer ellerinde aynı model yoksa:
- Muadil Ürün: Benzer özelliklere sahip bir ekran kartı ile değişim yapabilirler.
- Bekletme: Süreç hakkında sizi bilgilendirerek alternatif bir çözüm üzerinde çalışabilirler.
- Para İadesi: Eğer başka bir çözüm mümkün değilse, uygun bir çözüm olarak para iadesi yapabilirler. Ancak bu durum tamamen şirket politikalarına bağlıdır.

6. Takip Etme:
- Sürecin her aşamasında güncellemeleri takip edin ve gerekirse müşteri hizmetleriyle iletişimi sürdürün.

Sorun yaşadığınız ekran kartıyla ilgili durumları ve diğer kullanıcıların tecrübelerini forumlar veya sosyal medya üzerinden araştırabilirsiniz. Teknoloji toplulukları bu konuda faydalı bilgiler verebilir.