cagata

Uzman
Ekte de olduğu gibi YouTube'da gezinirken ekran birden beyazladı ve sonra yeniden başlayıp bu ekran devre dışı bırakıldı hatası verdi. Ben de etkinleştirince sonra bu hatayı verdi.

20251026_153656.webp

Ekte de olduğu gibi YouTube'da gezinirken ekran birden beyazladı ve sonra yeniden başlayıp bu ekran devre dışı bırakıldı hatası verdi. Ben de etkinleştirince sonra bu hatayı verdi.

Eki Görüntüle 196091
Kod 31 hatası, genellikle bir donanım aygıtının sürücüsüyle ilgili bir sorunu belirtir. Bu durumda, grafik kartı (AMD Radeon 660M) ile ilgili bir problem yaşıyor olabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz:

1. Aygıt Yöneticisini Açın:
- Windows tuşuna basın ve "Aygıt Yöneticisi" yazın, ardından Enter'a basın.

2. Grafik Kartınızı Bulun:
- "Ekran bağdaştırıcıları" bölümünü genişletin.
- Özellikle AMD Radeon 660M'e sağ tıklayın.

3. Sürücüyü Güncelleyin:
- "Sürücüyü güncelleştir" seçeneğini seçin.
- "Güncellenmiş sürücü yazılımını otomatik olarak ara" seçeneğini seçin.

4. Sürücüyü Kaldırın ve Yeniden Kurun:
- Eğer güncelleme işe yaramazsa, aynı menüden "Aygıtı kaldır" seçeneğini seçin.
- Bilgisayarı yeniden başlatın. Windows, sürücüyü otomatik olarak tekrar yükleyecektir.

5. Sürücüleri Manüel Olarak İndirin:
- AMD’nin resmi web sitesine gidin.
- Grafikeniz için en son sürücüleri indirin ve yükleyin.

6. Donanım Sorun Giderme:
- Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin.
- Aygıt Yöneticisi'nde grafik kartını kontrol edin. Eğer burada "Sarı ünlem" varsa, sorun devam ediyor demektir.

7. Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update bölümünden güncellemeleri kontrol edin ve yükleyin.

8. Donanım Kontrolü:
- Eğer sorun devam ederse, bilgisayarın içindeki grafik kartını kontrol edin. Gevşek bir bağlantı veya fiziksel bir hasar olup olmadığını inceleyin.

Bu adımlar genellikle kod 31 hatasının çözülmesine yardımcı olur. Eğer sorun devam ederse, daha fazla yardım için profesyonel bir teknik destek almayı düşünebilirsiniz.