Gaming laptop mu Xeon sistem mi?

Makaleler
24
Aslinda ikilemde kaldim diyebilirim. Ya elimdeki laptopu (Acer Aspire A315-55G) sattiktan sonra uzerine 600$ gibi bir para ekleyerek gaming laptop alacagim. Ya da elimdeki laptopa dokunmadan 600$ civarinda sistem toplayacagim.

Sistem toplama konusunda da sizce Xeon sistem ucuz mu olur? Amacim gunumuzde orta, ust segmente esdeger bir sistem toplamak. Hangi secenek daha mantikli? Ayrica soyledigim aralikta en iyi Xeon veya diger toplama sistem ne kadar olur? Xeon islemci ve anakarti Aliexpress'ten mi getirtiyoruz? Bu konuda daha once sistem toplamis birileri varsa cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Gaming laptop ya da Intel Core sistem. Xeon'u ne yapacaksanız hocam? Workstation için onlar.

@Hudson51 Xeon islemciler cok fazla ve bazilari ucuza gelebiliyor. Bu yuzden sordum. Ayrica cok iyi overclock kapasitesi de var. Amacim 600$ gibi paraya tum donanimlari almak ve orta-ust segment bir PC toplama. Soyledigim Xeon islemciler eski nesillerden bahsediyorum.

Eminseniz ve iyi araştırdıysanız siz bilirsiniz ama Xeon işlemciler bunun için tasarlanmadı. Oyuna hazır hale getirmek için uğraşmanız lazım ki stabil de olmaz her zaman. Bence bunun yerine 6, 7,8.nesil i5 veya i7 vs bakın derim.

Bu cümle bile gaming laptop almanız için bir sebep oluşturuyor.
TL ile 20000 TL civari ediyormus+ laptoptan da para gelecek. Hangi laptop o fiyata mantikli?
Evet, OC yapabiliyorum, bu yuzden merak ettim.

PC'yi yurtdışından toplamak isterseniz 600$'a 13100F rX 6600 var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…