Gaming laptop nasıl sessizleştirilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5707
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 288
  • Etiketler Etiketler
    gaming nasıl

5707

Başarılı
Makaleler
4
Steam, Epic Games, Denuvo, Ubisoft, SS GG, Discord, Xbox, Xbox live, Xbox Game Bar, EA Play gibi arkada çalışan programları sildim. Günlük kullanıma uygun hale getiriyorum. Lenovo yogsymışcasına gürültüsüz kullanmanın bir yolu var mı? Benim aklıma GTX 1070 yerine grafik işlemeyi i7 7700HQ'a vermek geldi. i7 7700HQ Mozilla Firefox tarayıcıyı ve YouTube videolarını 4K açar mı? Bir de undervolt yapmak aklıma geldi. Diğer yöntemler neler olabilir? Fan temizliği gibi donanım müdahalesi gerektiren şeyler önermeyin.

Linux dağıtımı kurmak nasıl etkiler?

Fonların RPM değerini nasıl indirebilirim?

Konuyu açarken Windows düşündüm aklıma sonradan Linux geldi bu yüzden kategorisi Windows

Ekranı 4K yerine 1080p kullanmak fazla etki eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel HD/UHD Graphics'in sorun çıkaracağını sanmıyorum. Undervolt yapılabilir. Eğer cihaz kontrol uygulaması varsa oradan sessize alın.

Intel HD/UHD Graphics'in sorun çıkaracağını sanmıyorum. Undervolt yapılabilir. Eğer cihaz kontrol uygulaması varsa oradan sessize alın.
Cihaz uygulaması yetersiz. 1080p ve 4k önemli mi? Undervolt için önerdiğiniz rehber var mı? @Valiant Linux dağıtımı fark eder mi? Cihazda 32gb ram var.

İşletim sistemi değişince sesinin azalacağını sanmıyorum, cihaz güç altında ısınıyorsa yine ısınır. Fanları temizleyip termal macununu yenileyebilirsiniz.

Fanlarım kirli ve macunu yenilemem lazım biliyorum. Bunun dışında Linux düşündüm ama bu da gereksizmiş. Undervolt sıkıntı yapar mı sizce?

Yönetmek için mi?

@TecholAI

Fanlarım kirli ve macunu yenilemem lazım biliyorum. Bunun dışında Linux düşündüm ama bu da gereksizmiş. Undervolt sıkıntı yapar mı sizce?
Undervolt yapınca cihaz daha düşük güçte çalışır. Fan hızını azaltabilir ama performansı da azaltır.

Undervolt yapınca cihaz daha düşük güçte çalışır. Fan hızını azaltabilir ama performansı da azaltır.
Tarayıcıda etki yapacağını düşünmüyorum arka plan işlemleri için undervolt mu debloat mı daha çok etki eder?

Tarayıcıda etki yapacağını düşünmüyorum arka plan işlemleri için undervolt mu debloat mı daha çok etki eder?
Undervolt cihazdaki donanımın voltajını düşürerek gücünü azaltmak demek, arka plandaki işlem sayısını etkilemez.

Debloat gereksiz işlemleri ve uygulamaları kaldırmak/kapatmak, yapılması iyi olur.

Linux dememin nedeni buydu da Windows'ta mavi ekran alır mıyım diye düşündüğümden Linux yönelmiştim. Zaten cihazı yük altına sokmadıkça ısınmayacağı için undervolt anlamsız oluyor aslında. Sistem yedeği almak debloat ettikten sonra mavi ekran vermesi durumunda yardım eder mi?

Şimdi fark ettim kontrol zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…