Fişe takılı iken devamlı şarj-deşarj mı yapıyorlar yoksa bataryayı doldurup gücü prizden mi çekiyorlar? Oyun oynarken ısınması da batarya ömrünü kısaltır mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Ocak 2025
- Makaleler
- 62
Yeni model çoğu laptopta fişe takılı iken batarya %100 dolunca güç prizden alınmaya başlanıyor. Bu durumdayken laptop üzerindeki şarj ışığı yanmaz. Eğer fişe takılı ve batarya %100 olmasına rağmen şarj ışığı yanarsa güç bataryadan alınıyordur. Batarya çıkarıldığında güç prizden alınmaya devam eder. Fakat ufak bir güç kesintisinde laptop kapanır. Bu genelde eski model laptoplarda olur.
Yeni model çoğu laptopta fişe takılı iken batarya %100 dolunca güç prizden alınmaya başlanıyor. Bu durumdayken laptop üzerindeki şarj ışığı yanmaz. Eğer fişe takılı ve batarya %100 olmasına rağmen şarj ışığı yanarsa güç bataryadan alınıyordur. Batarya çıkarıldığında güç prizden alınmaya devam eder. Fakat ufak bir güç kesintisinde laptop kapanır.
Anladım hocam teşekkür ederim, masaüstü taşınmadığı için gaming laptopa geçeceğim de böyle güç tüketimi ofis laptoplarına göre yüksek cihazların batarya prensiplerini merak etmiştim 2 aya ölüp gider uğraşırız falan sıkıntı olmasın sonra.
Diğer markaları bilmiyorum ama benim Lenovo cihazımda bir ayar sayesinde bataryayı %70 ile %80 seviyesinde bekletebiliyorum. Vantage uygulaması üzerinden baktığım zaman bataryam çok az eskimiş gözüküyor. Cihazımı iki senedir hep şarjda kullanıyorum.
Lenovo Laptop bende dersler için kullanıyorum yeni nesil tüm laptoplar artık batarya yönetimi açısından işlevsel hocam. Gaming laptop olunca bataryanın haşatı çıkar mı acaba diye düşüneden edememiştim.Diğer markaları bilmiyorum ama benim Lenovo cihazımda bir ayar sayesinde bataryayı %70 ile %80 seviyesinde bekletebiliyorum. Vantage uygulaması üzerinden baktığım zaman bataryam çok az eskimiş gözüküyor. Cihazımı iki senedir hep şarjda kullanıyorum.
Eki Görüntüle 175873
- Makaleler
- 62
Evdeyken prize takılı kullanın. Dışarı çıktığınızda pilde kullanın. Böyle yaptığınızda bataryanız uzun süre dayanır. Ben yaklaşık 1 yıldır böyle kullanıyorum. Batarya hâlâ sağlam. Ki çoğu yeni model laptopların bataryaları sağlamdır. Kolay kolay bozulmaz. Uzun süre götürür.Anladım hocam teşekkür ederim, masaüstü taşınmadığı için gaming laptopa geçeceğim de böyle güç tüketimi ofis laptoplarına göre yüksek cihazların batarya prensiplerini merak etmiştim 2 aya ölüp gider uğraşırız falan sıkıntı olmasın sonra.
Gaming laptopların prizde takılı kullanılması önerilir. Oyundayken falan zaten prize takılıysa tam performans alırsınız.Lenovo Laptop bende dersler için kullanıyorum yeni nesil tüm laptoplar artık batarya yönetimi açısından işlevsel hocam. Gaming laptop olunca bataryanın haşatı çıkar mı acaba diye düşünmeden edememiştim.
İki senede 99 kapasite mükemmel bir değer hocam. Sıfır ayarında duruyor pil.
Bende Lenovo Gaming Ideapad 3 var. Aldığımdan beri tasarruf kipini kullanıyorum yani.Lenovo Laptop bende dersler için kullanıyorum yeni nesil tüm laptoplar artık batarya yönetimi açısından işlevsel hocam. Gaming laptop olunca bataryanın haşatı çıkar mı acaba diye düşüneden edememiştim.
Ryzen 5 6600H - RTX 3050Ti Mobile - 16GB DDR5 4600Mhz
Zamanında eski sökülebilir bataryaların olduğu zamanlar üst segment olmayan bir laptop bataryası birkaç senede çöp oluyordu hocam, eskiden kalma sorular işteEvdeyken prize takılı kullanın. Dışarı çıktığınızda pilde kullanın. Böyle yaptığınızda bataryanız uzun süre dayanır. Ben yaklaşık 1 yıldır böyle kullanıyorum. Batarya hâlâ sağlam. Ki çoğu yeni model laptopların bataryaları sağlamdır. Kolay kolay bozulmaz. Uzun süre götürür.
Döngüsü de dolmuyordur hocam zaten 80 de şarj olunca.Bende Lenovo Gaming Ideapad 3 var. Aldığımdan beri tasarruf kipini kullanıyorum yani.
Eki Görüntüle 175874
Evet hocam onu bilirim, sadece bu şarj deşarj olayını bilmiyordum, sayenizde öğrendim teşekkür ederim.Oyundayken falan zaten prize takılıysa tam performans alırsınız.
Evet döngüsünü durduruyor. Ama ben zaman zaman pilini de kullanmak durumunda kalmıştım. O yüzden 82 döngü sayım var. Bunlar da değerler:Döngüsü de dolmuyordur hocam zaten 80 de şarj olunca.