Garanti Kart'la GSS prim borcu ödemesi sonradan taksitlendirilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan creazy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 48
  • Etiketler Etiketler
    garanti gss

creazy 35

Üstün
Merhaba arkadaşlar, e-Devlet üzerinden birikmiş yaklaşık 32 bin TL GSS prim borcum var. Bunu Bonus kredi kartımla tek çekim olarak ödemeyi düşünüyorum.
e-Devlet ödeme ekranında borç türleri aynen şu şekilde listeleniyor:
  • GSS VADESİ GELMEMİŞ DÖNEM PRİM TAHSİLATI
  • GSS CARİ DÖNEM PRİM TAHSİLATI
  • GSS PRİM TAHSİLATI
Sormak istediğim şey; ödemeyi yaptıktan sonra Garanti Mobil uygulamasına girip bu harcamayı "Sonradan Taksitlendir" seçeneğiyle bölebiliyor muyuz? Müşteri hizmetlerini aradım, "SGK/Vergi kategorisinde geçerse %90 olur ama harcamayı görmeden kesin bir şey diyemeyiz, taksit sayısı da en fazla 8-12 ay olabilir" diyerek yuvarlak cevap verdiler.
Yakın zamanda Garanti kartıyla bu şekilde GSS veya vergi borcu ödeyip, sonradan mobil uygulamadan taksite bölebilen oldu mu? Sistem kesin izin veriyor mu, faiz oranları nasıl ve en fazla kaç taksit yapıyor? Peşin ödeyip sonradan taksit yapamazsam problem yaşarım.

Saygılar.

12 taksite kadar kamu kurum ve kuruluşları için taksitlendirme seçeneği sunuyor.

Ben geçen gün noterden 1.300 TL ödeme yaptım 12 takside kadar izin veriyor.

Faiz oranı da %3,25. SGK borcu da eğer kamu kurumlarına dahil ise taksitlendirebilirsin.

Ben geçen sene ödemiştim bana sonradan taksit seçeneği sunmadı.

Bu siteden ödeyebiliyorum: onlinetahsilat.sgk.gov.tr.

Ama emin olmam lazım, gerçekten taksit imkânı veriyor mu vermiyor mu diye. Çünkü ben kaç kere SGK binasına gidip taksit konusunu sordum. Bana, "Biz taksit yapmıyoruz. Kararname ile bir yapılandırma çıkarsa o zaman olabilir. GSS borcunu peşin ve toplu ödemeniz gerekiyor." dediler.

Herhalde onların kastettiği kendi sistemleri. Banka üzerinden sunulan taksit imkânı ise farklı olabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…