Alessandro Del Piero

Başarılı
Teknosa garantisi bitmek üzereyken pil sağlığı %75'ti ve 4 yıllık telefondu. Garantiden batarya değişimi istedim ücretsiz şekilde yaptılar fakat 3.5 ayda %95'e düştü. Bu normal bir durum mu? iOS 26'ya geçtiğim zaman telefon ölecek herhalde.

Konu başlığı yanlış olmuş moderatörler fark etmemiş sanırım.

Hocam bence pil sağlığını çok kafaya takıyor olabilirsiniz. SSD üzerinden düşünün (bad sector olmadığını varsayarsak) sağlığının düşmesi gayet normal bir durum. Sonuçta bu da çalışan bir parça ve belli bir ömrü var. Zaten “şu kadar şarj döngüsü” diye belirtilir. Mesela daha geçen laptop bataryalarına bakıyordum, 300-400 döngü ömür yazıyor. Yani pil sağlığının azalması doğal, çok fazla takılmamak lazım.

Hocam bence pil sağlığını çok kafaya takıyor olabilirsiniz. SSD üzerinden düşünün (bad sector olmadığını varsayarsak) sağlığının düşmesi gayet normal bir durum. Sonuçta bu da çalışan bir parça ve belli bir ömrü var. Zaten “şu kadar şarj döngüsü” diye belirtilir. Mesela daha geçen laptop bataryalarına bakıyordum, 300-400 döngü ömür yazıyor. Yani pil sağlığının azalması doğal, çok fazla takılmamak lazım.
Aslında çok kafaya takmam ama oyun oynamamama telefonu ısıtmamama rağmen düşmesi aklıma takılmıştı sadece.

Son düzenleme: