Çözüldü Garuda Linux kurulumunda "Cannot open shared object file" hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mertOo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 578
  • Etiketler Etiketler
    garuda linux
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mertOo

Uzman
Garuda Linux kurmaya çalışıyorum. NVIDIA sürücüsünü (hem open source hem de official için geçerli) seçtikten sonra ekranda hep aynı yazı dönüyor. 5-10 dakika bekledim ama düzelmiyor. Yardım edebilecek biri varsa mutlu olurum. Ventoy üzerinden kurmaya çalışıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_2856.webp
    707,8 KB · Görüntüleme: 103
Çözüm
Garuda kurabildim indirirken Torrent olarak indirince oldu tahminlerime göre diğer indirme seçeneğindeki ISO sıkıntılı.
Safe Graphics diye bir seçenek varsa GRUB'da ona basar mısın?

Hocam GRUB diye burayı mı diyorsunuz Linux'ta yeniyim de?

Systemd 256 surumune geçti, Arch Linux ve Arch tabanli tum dagitimlar 256 surumunu kullaniyor artik. Guncel ISO varsa onu dene, yoksa baska dagitim kurmayi deneyebilirsin EndeavourOS gibi.

Hocam zaten yeni indirdim aslında ama güncellememiş olabilirler mi?

Dosya Ekleri

• image.webp
    421,2 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam zaten yeni indirdim aslında ama güncellememiş olabilirler mi?
Kurulum yaptiysan sistemi en son ne zaman guncelledin? sudo pacman -Syu ile sistem guncellemesi yap, daha sonra NVIDIA surucusunu kurmaya calis.
Eger daha ISO acilirken bu hatayi veriyorsa Garuda ISO'sunda bir sorun vardir, EndeavourOS ile de deneyin bir.

Kurulum yaparken oldu hocam başka Garuda versiyonlarını deneyeceğim. Belki onlar olur.

Offline NVIDIA surucusu olmadan kurulum yapin, daha sonra sistem guncellemesi yapin. Eger mumkunse. Degilse farkli surum ISO'lari deneyin.

Başka deniyorum hocam eyvallah.

Garuda'da problem var galiba diğer versiyonda açılmıyor EndeavourOS kuruyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…