Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Pardus kullanıyordum. Hiçbir şikayetim yoktu. Ama çok sade geldiğinden biraz baymıştı.
Görüntüsünden, oyun yazılımlarının ön yüklü gelmesinden ve Arch tabanlı olmasından dolayı Garuda Linux kurdum. Bir süre deneyimledikten sonra inceleme yazısını yazarım.
Tek içimde bir şüphe bırakan şey şu ki, acaba bu karanlık tema benim içimi boğar mı? Yani her yer karanlık tema şeklinde tasarlanmış. Bakacağım artık. Deneyimlerimi bir süre deneyimledikten sonra paylaşırım, psikolojik etkisinden vs. bile bahsederim. Çünkü bu kadar neon falan belki rahatsızlık verir ama belki de vermez ve alışırım. Bakacağım.
İlk izlenim olarak gayet iyi. Sadece kurulumu uzun sürdü bayağı bir Linux'a göre.

Ekran Görüntüsü_20251031_100908.webp

Garuda bana göre çok bloat uygulamayla geliyor ama optimizasyon bakımından iyi bir dağıtım. CachyOS'te bakabilirsiniz hocam çok iyi dağıtımdır😀
Evet, bloat kısmı maalesef var. Fakat ben pek takmıyorum ve istesem kaldırabilirim o bloat'ları.
CachyOS'i biliyorum. Ama her taraf yeşil. Evet, illa ki özelleştirilebilir. Ama ben biraz kutudan çıkma kullanımı seviyorum. Uğraşmak istemiyorum. Bundan dolayı Garuda'yı tercih ettim.

1761910815533.webp

Stardew Valley zaten açılıyor. Bunun yanında Batman ve Fall Guys da oynadım. Easy Anti Cheat sorunsuz çalıştı.
Şimdi de Hunt: Showdown 1896 (EAC kullanıyor bu da) indiriyorum. Eğer bu da çalışırsa daha kimse beni Windows'a döndüremez.

1761910751620.webp

Çalışması lazım ProtonDB'de altın gösteriyor.
Geçmişte denediğimde çalışmamıştı. Bu sefer Proton-GE ile deneyeceğim. Umarım çalışır. Fall Guys Silver göstermesine rağmen çalıştı Heroic ile. Hunt'ın çalışması benim için Linux'a göç demektir. :D

Geçmişte denediğimde çalışmamıştı. Bu sefer Proton-GE ile deneyeceğim. Umarım çalışır. Fall Guys Silver göstermesine rağmen çalıştı Heroic ile. Hunt'ın çalışması benim için Linux'a göç demektir. :D
GE sürümler daha performanlı oluyor denemenizi öneririm.

Karanlık temayı aydınlığa çevirebilirsiniz diye düşünüyorum en nihayetinde bu sürüm özelleştirilmiş bir KDE, ikonlar beni boğardı şahsen neon neon, onları da değiştirebilirsiniz ayarlardan hocam.

Karanlık temayı aydınlığa çevirebilirsiniz diye düşünüyorum en nihayetinde bu sürüm özelleştirilmiş bir KDE, ikonlar beni boğardı şahsen neon neon, onları da değiştirebilirsiniz ayarlardan hocam.
E tabii. Özünde her Linux DE'sinin izin verdiği kadarıyla özelleştirilebilir. Sadece biraz tembellik mi diyelim, ne diyelim? :D

@23783, @Reend,

Daha da çok ekstrem durum olmadıkça Windows'a dönmem!

Ekran Görüntüsü_20251031_213026.webp
Ekran Görüntüsü_20251031_213325.webp

Son düzenleme: