Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir aktif değildim (hesabımın şifresini unuttum.) Birkaç aydır Windows kullanıyordum Garuda Linux geçmeyi düşündüm. Geldim normal bir şekilde Ventoy üzerinden Garuda Linux'ta "boot with NVIDIA drivers seçeneğini seçtim" sonrasında klavye, mouse gitti ve siyah ekranda kaldım 1-2 saat öyle bekledim ama gitmedi. (sistem kapanmadı ama siyah ekranda kaldı) sonrasında GRUB2 ile denedim bir şey değişmedi. Ventoy yerine Rufus ve balenaEtcher kullandım olmadı. Bu durum sadece Garuda linuxlarda oluyor. Secure Boot ile falan alakası yok.

Sadece kurulum için llvmpipe kullanacağız (CPU'nuz rendering için kullanılıyor). Kurulumdan sonra kesinlikle NVIDIA sürücüsünü kurun.
GRUB Menüsüne geldiğinizde istediğiniz seçeneğin üstüne gelin, Enter'a basmayın. E tuşuna basın ve "quiet, splash" gibi olan bir satır olmalı. Onun sonuna şunu ekleyin:

nomodeset nouveau.modeset=0 nouveau.blacklist=1

Tırnak içinde olacak. Yani "quiet splash nomodeset nouveau..." diye devam edecek.

Kurulumdan sonra ekran gelmezse aynı işlemi kurulumunuza uygulayıp Nouveau veya NVIDIA Proprietary Driver'ı kurabilirsiniz.

Sadece kurulum için llvmpipe kullanacağız (CPU'nuz rendering için kullanılıyor). Kurulumdan sonra kesinlikle NVIDIA sürücüsünü kurun.
GRUB Menüsüne geldiğinizde istediğiniz seçeneğin üstüne gelin, Enter'a basmayın. E tuşuna basın ve "quiet, splash" gibi olan bir satır olmalı. Onun sonuna şunu ekleyin:

Tırnak içinde olacak. Yani "quiet splash nomodeset nouveau..." diye devam edecek.

Kurulumdan sonra ekran gelmezse aynı işlemi kurulumunuza uygulayıp Nouveau veya NVIDIA Proprietary Driver'ı kurabilirsiniz.
Çok teşekkürler birazdan deneyeceğim bir sorunla karşılaşırsam yazarım

Sadece kurulum için LLVMpipe kullanacağız (CPU'nuz rendering için kullanılıyor). Kurulumdan sonra kesinlikle NVIDIA sürücüsünü kurun.
GRUB menüsüne geldiğinizde istediğiniz seçeneğin üstüne gelin, Enter'a basmayın. E tuşuna basın ve "quiet, splash" gibi olan bir satır olmalı. Onun sonuna şunu ekleyin:

Kurulumdan sonra ekran gelmezse aynı işlemi kurulumunuza uygulayıp nouveau veya NVIDIA proprietary Driver'ı kurabilirsiniz.

Hocam orada quiet splash diye bir yer yok. Sadece quiet diye bir yer var. Oraya splash yazıp dediğiniz şeyleri yazdıktan ve tırnakları ekledikten sonra o siyah ekran devam ediyor size fotoğrafını atıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250813_183510.webp
    IMG_20250813_183510.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör: