Bir sorunum var Windows'ta gece ışığı iyi çalışmıyor monitörden ayarlamak istiyorum ama Windows 10'da gece ışığı ayarı 0-100 arası güç var ben 50 değerini kullanıyordum fakat bazı şeylerde sorun çıkarıyor bunu monitörden nasıl yapabilirim?
Renk sıcaklığı: Sıcak normal soğuk kullanıcı düşük mavi ışık: Kapalı güçsüz orta güçlü bu monitör ayarında farkı ne GB-2475 Game Booster monitör ayarı bu ne işe yarar.
Nasıl bir ayar yapmam gerek gece modu açık gibi olsun.
Eki Görüntüle 204159
Yani 50 güç ayarı açıkmış gibi olsun bu monitördeki hangi ayara eşit yardım edebilir misiniz?
GB-2475FF monitörünüzde gece ışığı ayarını yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Menüye Erişim: Monitörün alt tarafında veya yan tarafında bulunan kontrol düğmesine basarak monitör menüsüne erişin.
2.
Renk Ayarları: Menüden "Renk Ayarları" veya benzeri bir seçeneği bulun. Bu seçenek, monitörünüzün renk sıcaklığını ayarlamanızı sağlayacaktır.
3.
Renk Sıcaklığı:
-
Sıcak: Genellikle daha fazla kırmızı ve sarı tonlar içerir; bu en "gece" dostu seçenektir.
-
Normal: Denge bir renk sıcaklığı sağlar.
-
Soğuk: Daha fazla mavi ton içerir; bu gece ışığı etkisinin tam tersidir.
Gece moduna benzer bir etki için "Sıcak" seçeneğini tercih edin.
4.
Düşük Mavi Işık Ayarı: Eğer monitörünüzde "Düşük Mavi Işık" ayarı varsa, bunu "Açık" konumuna getirin. Bu ayar mavi ışığı azaltarak gece moduna benzer bir deneyim sunar.
5.
Güç Seviyesi:
- "Güç" ayarını kontrol edin. 50 değerini kullanıyorsanız, monitörünüzdeki “Güç” seçeneğini de aynı seviyeye ayarlamaya çalışın.
- Eğer “Orta” ayarı varsa, bunu kullanmayı deneyin.
6.
Game Booster Ayarı: Bu ayar, genellikle oyun performansını artırmaya yöneliktir ve genellikle daha canlı renkler veya yüksek tepki süreleri sağlar. Bunu etkinleştirip etkinleştirmediğinizi kontrol edebilir ve genelde kapatabilirsiniz.
7.
Test Edin: Tüm ayarları yaptıktan sonra, monitörün ayarını test edin. Gözlerinizi rahatsız etmeyen bir görüntü elde edip etmediğinizi kontrol edin.
Bu adımları izlemek, monitörün ayarlarını Windows 10'daki gece ışığı özelliğine benzer hale getirecektir.