Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Geant4 yazılımı için Ubuntu tabanlı bir Linux dağıtımı önerir misiniz? Arkadaşım için soruyorum.

Linux Mint var aklıma gelen ama çok klostrofobik geliyor. ZorinOS var ama o da belki sıkıntı çıkarabilir, bende şimdiye kadar çıkarmadı ama bilmiyorum. Ubuntu tabanında önerebileceğiniz ne var? Benim şimdilik önceliğim ZorinOS.

Ubuntu tabanında düzgün çalışan bir pop os var bence. Zorin genel olarak hatalî bir distro

Burayı biraz daha açar mısınız?
Kullandığım dönemde zorin os genel olarak kullanılmaz haldeydi. Tüm sistem bir anda hata verip reboot atıyordu. Sorun bende mi bilinmez bir iki güncelleme de kernel panik almayı başardığım tek distro benim için. En son cihazima rom kurmam gerektiğinde heimdall ile kurarım demiştim ve zorinde rom kurmak işkenceye dönmüştü. Arch linuxta bile bu kadar sorun yaşamadım. Pop osu en son cosmic çıkmadan önce kullandım ve memnun kalmıştım.

Geant4 yazılımı için Ubuntu tabanlı bir Linux dağıtımı önerir misiniz? Arkadaşım için soruyorum.

Linux Mint var aklıma gelen ama çok klostrofobik geliyor. ZorinOS var ama o da belki sıkıntı çıkarabilir, bende şimdiye kadar çıkarmadı ama bilmiyorum. Ubuntu tabanında önerebileceğiniz ne var? Benim şimdilik önceliğim ZorinOS.
Ubuntu'nun Flavourlarına göz atabilirsiniz, örneğin Kubuntu'ya.

Pop!OS kullanabilirsin denildiği gibi COSMIC masaüstünü uzun süre kullandım bir problem ile karşılaşmadım.