incii

Uzman
Evet, direkt başlıktaki şekilde bir dağıtım arıyorum.

-Düz Ubuntu olmaz çünkü Snap var.
-Zorin OS var evet ancak çok ağır bir dağıtım GNOME standartına göre.
-Pop!_OS vardı ancak onlar da COSMIC'e geçtiler.

Adamakıllı GNOME tabanlı Snapsiz bir Ubuntu dağıtım var mı piyasada?

Ubuntu' nun babası Debian var. Yalnız Debian geliştiricileri açık kaynak konusunda çık tutucudur. Nvidia kartın sürücüsü bile açık kaynaktır.

Neden sadece SNAP kaldırıp engelleme yolları varken direkt dağıtım değişikliği öneriyorsunuz?

Ubuntu' nun babası Debian var. Yalnız Debian geliştiricileri açık kaynak konusunda çık tutucudur. Nvidia kartın sürücüsü bile açık kaynaktır.
Mesela /sbin, varsayılan olarak $PATH içerisinde bulunmuyor, repolar daha eski, sürücü sistemi daha farklı. Bunları da not geçiyor musunuz?

25.10'da tam kaldırmadı. Hâlâ Snap'ten yüklemeye çalışıyor ama yükleyemiyor. Haberin ola. Çözmeye çalışmadım.
Snap yüklemeye çalışırken hata verir çünkü script Snap paketini banlıyor. Asıl kontrol etmemiz gereken, ne yaparken Snap kurmaya çalışıyor? Bence ona bakmalıyız.🙏

Apt ile Firefox ya da Chromium yüklemeye çalışırken.
Firefox için repo ekleyen kısmı koda dâhil etmeyi unutmuşum. :') Bilgisayarım şu anda 3 VM ile yükte olduğu için kendini kullandırtmıyor. Halleder halletmez hem sayfadaki scripti güncelleyip hem de profiline yazayım, acelen yoksa uygun mu?