Detaylar
Kim cevapladı?Devrimci Kedi
Üstün
- Makaleler
- 1
LGS'de iddialıyım zaten. Full çekmeye çalışıyorum. Hedefim yüksek. Günde 4-5 saat çalışmak beni bu hedefe ulaştırır mı?Değil, gün içinde çok vaktin var ve LGS o kadar zor değil.
LGS hayatımın dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Güzel lise güzel üniversite demek. İstisnalar var tabi. Hedefim tam puan. Bundan dolayı 4-5 saat yeter mi emin değilim.Allah aşkına fazla büyütmeyin gözünüzde şu ders çalışma işlerini, 8 9 saat çalışıp hiç verim alamayacaksın sabaha kadar diyorsun birde. 3 4 saat düzgün bir şekilde çalışırsın daha çok verim alırsın. LGS abarttığın kadar önemli bir sınav değil, evet önemli ama hayati değil bunu sınavdan sonra anlayacaksın zaten. Kasma kendini, düzenli ve tutarlı çalış abartılı değil.
Burada kilit nokta gerektiği kadar çalışmak, ihtiyacın olduğu kadarını yapmak.
OsmanCihat
Başarılı
Akşam 8 e kadar ne zaman istersen minimum 3 saat çalış sonra da saat 9dan 12ye kadar 10ar dakika arayla çalışsan bu iş senin.LGS'de iddialıyım zaten. Full çekmeye çalışıyorum. Hedefim yüksek. Günde 4-5 saat çalışmak beni bu hedefe ulaştırır mı?
LGS hayatımın dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Güzel lise güzel üniversite demek. İstisnalar var tabi. Hedefim tam puan. Bundan dolayı 4-5 saat yeter mi emin değilim.
Aslında güzel bir anadolu lisesine yerleşmek isteyenler için bu plan çok fazla ama derece istiyorsan gerekli.
Elma ısıran
Üstün
Uyumadan önce çalıştıkların uykuda pekişir. Bu bir öğrenme yöntemidir. Verimli dinlenme yapmak da çalışmaya dahildir.
Zaman verimli geçirilebilirse, her şey sona bırakılmazsa, YKS için de günde 9 saat çalışmaya gerek yok aslında. Ama yumurta kapıya dayandığı zaman çalışmaya başlandığı için, oluyor öyle şeyler.
Ali De Niro
Üstün
Liseye hazırlanırken günde 8-9 saat ders çalışma gibi bir hedefin olduğuna göre başarılı bir öğrenci olduğunu varsayıyorum. Lise sınavı için daha yazın 2. ayına bile girmeden günde 8-9 saat ders çalışmana ne gerek var? Eğer iyi bir öğrenciysen derslerini takip edip üstüne de denemelere vs. girmenin yeterli oluyor olması lazım. Ben de başarılı bir öğrenciydim ve kitap bile açmadan sadece gerekli derslerde öğreneceğimi öğrenip denemelere de girerek o dönem fen lisesi kazanmıştım. Artistlik yapmak için söylemiyorum ama lise sınavı böyle bir sınavdır. Çok yakın bir arkadaşım vardı, Türkiye'de derece yaparak Ankara Fen kazanmıştı. O bile sadece hafta sonları günde 2-3 saat ya çalışırdı ya da çalışmazdı. Biliyorum çünkü her gün birlikteydik. Şu anda da YouTube'da 100.000 civarı abonesi var ve 5-6 yıldır koçluk videoları çekiyor.
Sözün özü lise sınavı için 8-9 saat çalışmanın bir manası yok. Zaten sistem değişmediyse sınav konuları halihazırda orta sonda derslerde gördüğünüz konular oluyordu. Öte yandan benim orta sondan kalma ve hayatıma etki etmiş bir sürü anım var. Arkadaşlarım, kız arkadaşlarım. Daha liseli bile olamamışsın, küçücüksün ama ortaokullu gibi de görmek istemiyorsun artık kendini. Okulun en büyüğü sensin. Çok güzel bir yıldır. Hala sürekli görüşmeye devam ettiğim ve o dönem yakın olduğum arkadaşlarım var. Ders çalışacaksın diye hayatından geri kalma. Senden takriben 11-12 yaş büyük bir abin olarak sana verebileceğim tavsiye budur. Yolun bahtın açık olsun.
Sözün özü lise sınavı için 8-9 saat çalışmanın bir manası yok. Zaten sistem değişmediyse sınav konuları halihazırda orta sonda derslerde gördüğünüz konular oluyordu. Öte yandan benim orta sondan kalma ve hayatıma etki etmiş bir sürü anım var. Arkadaşlarım, kız arkadaşlarım. Daha liseli bile olamamışsın, küçücüksün ama ortaokullu gibi de görmek istemiyorsun artık kendini. Okulun en büyüğü sensin. Çok güzel bir yıldır. Hala sürekli görüşmeye devam ettiğim ve o dönem yakın olduğum arkadaşlarım var. Ders çalışacaksın diye hayatından geri kalma. Senden takriben 11-12 yaş büyük bir abin olarak sana verebileceğim tavsiye budur. Yolun bahtın açık olsun.
Son düzenleme:
RockyHighway79
Üstün
1 senelik çalışmayla rahatlıkla derece yapabileceğin bir sınav LGS. Günde aksatmadan 3-4 saat çalışsan yeterli olur. Ders çalışmanın yanında kitap okumanı da tavsiye ederim, zihnini açmış olursun.
Burkicannjr
Başarılı
LGS'de iddialıyım zaten. Full çekmeye çalışıyorum. Hedefim yüksek. Günde 4-5 saat çalışmak beni bu hedefe ulaştırır mı?
LGS hayatımın dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Güzel lise güzel üniversite demek. İstisnalar var tabii. Hedefim tam puan. Bundan dolayı 4-5 saat yeter mi emin değilim.
Açıkçası bende bu sene değil bir önceki sene girdim lise önemli mi diye sorarsan evet kesinlikle öyle ama ön yargın yoksa yüksek puanlı meslek liseleri de var önerim bu olur meslek liseleri sadece burada değil yabancı ülkelerdede var bu arada meslekte ilk 3 sene çalışmak zorunda değilsin ben çalışmıyorum şu an normal okuluma gidiyorum. Son sene çalışacağım açıkçası çok çalışmadım meslek lisesine girdim ama zaten meslek lisesine girmek istiyordum işte ne bileyim YKS de daha fazla kolaylık, işini erkenden öğrenmek için falan bu arada meslek lisesine öyle ön yargılı olmamak lazım bu arada öğretmenler gerçekten çok iyi Galatasaray lisesinde bile çalışmış öğretmenler var ortamı evet biraz kötü (sen yüksek puan alırsan ortamı iyi olacaktır kesinlikle) (keko değişik bir tip değilim hatta biraz hassasımdır arkadaşım şakasına vursa bile bir tık acır ağğ nabıyon la derim) ama yine buluyorsun ya adamakıllı birini arkadaş grubum var benim kötü alışkanlıkları olmayan 3-4 tane arkadaşım var.
Recep Tayyip İvedik
Başarılı
Hayır hocam , melatonin dengenizin içine eder , ileri zamanda size çok daha fazla zararı olur.LGS'ye hazırlanıyorum. Haftanın bir günü gece 00.00'dan başlayarak 8-9 saat ders çalışmak istiyorum. Sizce mantıklı mı?