Geçen sene 499K sıralamayla kapatan üniversite 440K sıralamayla gelir mi?

Shawinnz

Uzman
Yer
Gudermes, Chechnya
Sıralamam 440K, istediğim bölüm geçen yıl 499K ile kapatmış, kontenjan bu yıl aynı kaldı. Son yıllarda 35-40K düşmeler olmuş. Sizce listemin en başına yazsam gelir mi?

Rehberlikçim, bu yıl bazı bölümlerin kontenjanları yarıya düşürüldüğünü, riskli olduğunu, gelmeyebileceğini ve hatta 1 milyona kadar yazmam gerektiğini söyledi. Bu beni ne kadar ilgilendiriyor? Çünkü kontenjanı düşürülen bölümler çoğunlukla sıralaması yüksek olanlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bahsettiğiniz bölüm ve üniversite hangisi, gelme ihtimali yüksek gibi duruyor. 1 milyon biraz fazla abartı gibi geldi ama siz yine de 600-650'lere kadar düşebilirsiniz.

Sıralaması yüksek olanlara yerlesemeyenler sıralaması daha düşük olanlara yerleşir ve bu düşük siralamali bölümlerin sıralamasını artırır. 400k civarına cok da fark edilebilir bir etki yapacağını sanmıyorum.

İstediğiniz yer ise başa yazmanız da sakınca yok.
Listeyi sıralama fark etmeksizin en çok istediginizden en az istediğinize gore yapın. İlla yerleşeceğim diyorsanız sizinkine kıyasla düşük siralamali yerler yazabilirsiniz. 1 milyon biraz fazla gibi.

Hocam bahsettiğiniz bölüm ve üniversite hangisi, gelme ihtimali yüksek gibi duruyor. 1 milyon biraz fazla abartı gibi geldi ama siz yine de 600-650'lere kadar düşebilirsiniz.

Bu üniversite hocam.

Peki sadece 3 tercih yapsam olur mu yoksa çok mu az? Listenin sonuna yazdığım üniversite 765k ile kapatmış.

Size kalmış. Ben 3 tercihle yerleşecegime eminim diyorsanız sorun yok. İnsanlar bir anda o bölümü çok ister ve yerlesemezseniz üzülmeyin diye daha çok tercih yapabilirsiniz.

Özellikle bu yapay zeka illeti yüzünden bilgisayar ve yazılımcılar bu sene farklı bölümler yazacaklar birde üstüne kontenjanlarda azalmış çok zor ama yinede şans diyelim...

Gelme ihtimali çok çok yüksek, sıralaması 499 bin olan bir aday kesin yerleşme adına tercih sırasını 420 ile 600 bin arası tutabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…