Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Selam,

Biliyorum doktor öncelik ama aynı ağrıyı daha önce de yaşadım ilaçları kullandım, şu an daha beter bir hale geldi; öldürmüyor süründürüyor tabiri caizse. Uzun süre bilgisayar başında vakit geçiriyorum ve yani bu arada da bacağım ağrımaya başladı. Öncesinde dinlenme ile hafiflemişti sonra tekrardan ağrı çoğalınca doktora gittim "kramp veya kulunç" ile alakalı bir şey dedi, hapları kullandım geçti. Şimdi aynı olay gene oldu ama bu sefer sanki ekleminin içinde bir şey var, sinirlerime sürtüyor. O anki hissettiğim ağrı sesimi soluğumu kesiyor, kilitleniyorum resmen. Bu sabah yeni uyandığımda ayağa kalkarken aniden vurdu ağrı, düşmüşüm yere. Hiç böyle bir şey yaşayan var mı veya bilen eden? Bir süre oturup ayağa kalkınca kilitliyor resmen. Uykudan uyanınca da aynı çekilmeyen bir şey oluyor. Sol bacağım, kalçadaki eklemde ağrı. Bel fıtığım vs. öyle bir rahatsızlığım da yok.

Son düzenleme:
Kalsiyum ve D vitamini takviyesi alabilirsiniz. D vitaminini güneşe çıkıp da alabilirsiniz.

Uzun süre bilgisayar başında çalışıyorsan kendine ayakta çalışmak için bir düzenek ayarla ve değişimli şekilde işinizi yapın. Belirli(3-4 saat de bir) aralıklarla mola ver ve dışarı çıkıp 15-30 dakika civarı yürüyüş yapın.

Bacak arası yastığı öneririm. Gerçekten faydası var. Bağlantıdaki ürünü kullanıyorum, uyurken falan çıkarırım diyorsan yurtdışından ikinci bağlantıdaki ürünü alabilirsin. Benzerini babam için almıştım ve kolay kolay çıkmadan kullanıyor.

Genel bir kuyruk sokumu ağrısı falan da varsa şu yastığı da ayrıca öneririm. Gerçekten faydası var. Şu an yoksa bile uzun süre oturuyorsan yaşanıyor. Oyuncu koltukları falan pek işe yaramıyorlar. Buna ek olarak ayak yastığı da alınabilir. Veya kendin minder falan da koyabilirsin. Lise vb. bilgisayara doğru oturma eğitimi falan gösteriyorlardı. Oradaki gibi oturmanın da çok katkısı var. Bol bol gereksiz harcama gibi gelebilir. Ben yine de bu iki ürünü belirteyim.

Ek olarak ağrıyı hafifletmek adına genelde spor vb. aktivitelerden sonra yaptığımız sallama hareketlerini yapabilirsin. Yatağı sırt üstü uzan, ayağı kapatmayacak şekilde üstüne hafif ağırlıkta bir yorgan ört. Bacaklarını ayır ve uyuşma gelene kadar sol ve sağa salla. Bu genel olarak sızlanma ve ağrıyı dağıtacaktır.

Genel olarak spor aktivitelerini de artırabilirsin. Bunun dışında kesinlikle doktora da görünün.

Son düzenleme:
Kalsiyum ve D vitamini takviyesi alabilirsiniz. D vitaminini güneşe çıkıp da alabilirsiniz.

Uzun süre bilgisayar başında çalışıyorsan kendine ayakta çalışmak için bir düzenek ayarla ve değişimli şekilde işinizi yapın. Belirli(3-4 saat de bir) aralıklarla mola ver ve dışarı çıkıp 15-30 dakika civarı yürüyüş yapın.

Bacak arası yastığı öneririm. Gerçekten faydası var. Bağlantıdaki ürünü kullanıyorum, uyurken falan çıkarırım diyorsan yurt dışından ikinci bağlantıdaki ürünü alabilirsin. Benzerini babam için almıştım ve kolay kolay çıkmadan kullanıyor.

Genel bir kuyruk sokumu ağrısı falan da varsa şu yastığı da ayrıca öneririm. Gerçekten faydası var. Şu an yoksa bile uzun süre oturuyorsan yaşanıyor. Oyuncu koltukları falan pek işe yaramıyorlar. Buna ek olarak ayak yastığı da alınabilir. Veya kendin minder falan da koyabilirsin. Lise vb. bilgisayara doğru oturma eğitimi falan gösteriyorlardı. Oradaki gibi oturmanın da çok katkısı var. Bol bol gereksiz harcama gibi gelebilir. Ben yine de bu iki ürünü belirteyim.

Ek olarak ağrıyı hafifletmek adına genelde spor vb. aktivitelerden sonra yaptığımız sallama hareketlerini yapabilirsin. Yatağı sırtüstü uzan, ayağı kapatmayacak şekilde üstüne hafif ağırlıkta bir yorgan ört. Bacaklarını ayır ve uyuşma gelene kadar sol ve sağa salla. Bu genel olarak sızlanma ve ağrıyı dağıtacaktır.

Genel olarak spor aktivitelerini de artırabilirsin. Bunun dışında kesinlikle doktora da görünün.

Bilgisayar başında çalışmaktan ziyade film izliyorum hocam en son yayilarak izledim o zaman başladı ağrı eski ofis koltuğu var oyuncu koltuğum yok oturuş bozukluğundan kaynaklanıyor galiba benimki. En kısa zamanda gideceğim doktora tekrar bayılmak istemiyorum :D

Yatarak bir şey izlerken mümkün oldukça ayağı daha yukarıda tutmanın da faydası var. Mesela yukarıda bıraktığım ayak desteklerini uzanırken bacak altına koydukları resimler var.

Veya çok film, dizi izliyorsanız bir projeksiyon cihazı alıp duvara da filmi yansıtabilirsiniz. Yatağınızın olduğu odaya güzel bir sistem yapılabilir.

Sanırım kas kasılması gibi bir şey doktora gittim kemik yapın vs sağlam görünüyor dedi. Parol yazdı bir de jel 1 aya geçmezse gel mr çekelim dedi. Gidişat yatış kısaca :D hakşururken bile ağrı vuruyor sırtüstü yatamıyorum (yatarken kaslarım istemsizce kasılıyor dolayısıyla feci ağrıyor kramp gibi bir şey) bacağımın ağrımadığı pozisyonları deniyorum. Sandalyede otururken 0 ağrı neredeyse yani hep yaptığım şey galiba biraz egzersiz vs lazım.

Dehb hastaları stres yüzünden tik yapar, eğer tik bacakta olursa bacağını devamlı sıktığın için bacak ağrısına sebep olur.

Yok hocam çok şükür öyle bir şey yok en azından bildiğim kadarıyla. 2 kere oldu bu ağrı ilki bilgiseyarımı televizyona bağlayarak kullanıyordum orada da sürekli soluma yükleniyordum yani yamuk duruyordum o şekilde bir ağrı oldu o da fazla zorlamadım doktora gittiğimde azalmıştı ilaçları kullanınca da geçti ilki. Şimdikide aynı şekilde ofis koltuğuna yayılarak otururken ağrımaya başladı ağrıyı hissetiğim halde umursamadım biraz da iş yaparken ağır kaldırıp uzun süre ayakta durunca ağrı arttı normal bir şekilde.