Kalsiyum ve D vitamini takviyesi alabilirsiniz. D vitaminini güneşe çıkıp da alabilirsiniz.
Uzun süre bilgisayar başında çalışıyorsan kendine ayakta çalışmak için bir düzenek ayarla ve değişimli şekilde işinizi yapın. Belirli(3-4 saat de bir) aralıklarla mola ver ve dışarı çıkıp 15-30 dakika civarı yürüyüş yapın.
Bacak arası yastığı öneririm. Gerçekten faydası var. Bağlantıdaki ürünü kullanıyorum, uyurken falan çıkarırım diyorsan yurt dışından ikinci bağlantıdaki ürünü alabilirsin. Benzerini babam için almıştım ve kolay kolay çıkmadan kullanıyor.
Genel bir kuyruk sokumu ağrısı falan da varsa şu yastığı da ayrıca öneririm. Gerçekten faydası var. Şu an yoksa bile uzun süre oturuyorsan yaşanıyor. Oyuncu koltukları falan pek işe yaramıyorlar. Buna ek olarak ayak yastığı da alınabilir. Veya kendin minder falan da koyabilirsin. Lise vb. bilgisayara doğru oturma eğitimi falan gösteriyorlardı. Oradaki gibi oturmanın da çok katkısı var. Bol bol gereksiz harcama gibi gelebilir. Ben yine de bu iki ürünü belirteyim.
Ek olarak ağrıyı hafifletmek adına genelde spor vb. aktivitelerden sonra yaptığımız sallama hareketlerini yapabilirsin. Yatağı sırtüstü uzan, ayağı kapatmayacak şekilde üstüne hafif ağırlıkta bir yorgan ört. Bacaklarını ayır ve uyuşma gelene kadar sol ve sağa salla. Bu genel olarak sızlanma ve ağrıyı dağıtacaktır.
Genel olarak spor aktivitelerini de artırabilirsin. Bunun dışında kesinlikle doktora da görünün.