Ne kadar süre hocam? Ben de yapmayı düşünüyorum.

Şöyle, ilk bir iki ay çok dikkat etmen lazım. Yatakta sırtüstü yatıp iki yanıma yastık koyuyordum dönmiyim diye. Tişört falan değişirken ekstra dikkat ediyorum. İki aydan sonra normal hayata dönüyorsun ancak gene sert darbe almaman lazım. Her gün burnuna fizyolojik su sıkacaksın bir ay boyunca. Kremi var. İlk iki hafta burun komple iptal zaten. Ameliyat kısmı sıkıntı değilde tamponları ve dikişleri alırken daha sıkıntı bence. İyi bir doktor bulursan çok ağrı sızı olmaz. Estetikte yapar hafif. Ekstradan nabzını çok yükseltmemen lazım ilk 45-60 gün. Burun mukozası tam iyileşmediğinden sıvı sızıyor daha kötüsü kanıyor. Havalar sıcakken değilde soğukken ameliyat olsan daha iyi olur. Yazın çok uğraştırır.

Tek taraflı tıkanıklık hâlâ da geçmedi. Zamanla açılıp kapanıyor, kötü olan yüzde ağrı da yapması ve düşünmeyi zorlaştırması. Tekrar KBB'ye gideceğim, umarım eğrilik falan yoktur.

Hocam doktora gittiğiniz zaman günceller misiniz konuyu?

Once yaşımı sordu. Elinde çubuk gibi olan cihazla bakarken burun kemiği eğriliği var ameliyat lazim hemen arkasından ama çok yok dedi. Ara sıra hapşırma, tıkanıklık ve öksürme yeni basladi dedim. Burun kaşıntısı var mı sordu, yok dedim. O zaman alerjin yok dedi.

Boğazımın röntgenini istedi. Çekilirken bildiğin radyasyonu hissettim. Tekrar doktora gittigimde yaşın kaç dedi. Niye 2 kez sordu bilmiyorum. Ekstra geniz akıntım var deyince röntgenden baktım dedi. En son kafanı ıslak bırakma, ilaçlar fayda etmezse tekrar gel dedi. 2 tane hap ve burun spreyi yazdı.

Çoğunlukla tek tarafli, şu aralar ise sag burun acilsa, sol burun kapaniyor. Akıntıyla beraber yüzde yanma da yapiyor. Ağzımdan nefes almak zorundayım ve düşünmemi de engelliyor. Beynin %50'si kısılmış gibi. Yaklaşık 1 ay olacak hiçbir ilac kesin fayda etmedi.

İlkinde ekstra grip olmuştum doktor normal burun spreyi, soguk algınlığı hapi yazıp gönderdi. Ikincisinde gittim aletlerle inceledi, burnunda sorun yok kulak kiri var dedi. Üçüncüsünde bugün gittim, alerjik nikit dedi. Tuzlu burun spreyi ve alerji hapı yazdı. İlaçlar geldiğinde göreceğim şimdilik bilmiyorum.
Mevsimden dolayı olduğunu düşünüyorum. Ben de de oluyor birkaç haftadır, bol bol su çekip sümkürmek işe yarıyor.

Sinüzit dedi. Her zaman sümkürünce çıkmıyor. Sıkıntı olan yüzde ağrı yapması, bunu da dedim. Sinusrinse ile mi buruna su çekiyorsunuz?
Genelde İliadin kullanıyorum. Suyu dümdüz burnuma çekiyorum. Tuzlu su daha işlevsel oluyor. Onun dışında sırtüstü yatmak tıkanıklığı bir nebze engelliyor.