Raine

Çalışkan
Arkadaşlar Sosyal'de daha önce İngilizce için başlık açmıştım. Üstünden biraz zaman geçti.

Grammer öğrenirken geçmiş zaman yani "did" bana zor geldi hatta bayağı zor. Kime sorsam o zor diyorlar. Sanırsam 12 grammer varsa hepsini yalayıp yuttum ama "did" anlamama rağmen bir sürü kelime falan bilmem lazım yani V2 dedikleri 2. halleri bunu öğrenmem zorunlu mu, zorunluysa nereden öğrenebilirim site tarzı yerler var mı?

İngilizce yol haritası.
-Ayrıyeten neredeyse grammer ve bağlaç dedikleri işte a an the falan filan neyse bunları öğrendim ama bundan sonra ne yapsam bilmiyorum hem kelime öğrenebileceğim hem de İngilizceyi rahat bir şekilde kullanmayı bileceğim şeyler lazım öneriniz varsa çok iyi olur işte grammeri anladım kadarı ile artık insanlarla sohbet etmeye yani Discord tarzı yerler olur mu?

Lütfen Dualingo önermeyin açıkçası bence düz ezber herkese spamlayan kişiler gibi oluyor.

Fiillerin ikinci ve üçüncü hallerini maruz kaldıkça öğrenirsin. Kelime öğrenmek için Vocabulary uygulamasını öneririm. Her gün bildirim atıyor ve rastgele bir İngilizce kelimeyi açıklıyor. İsterseniz uygulamayı açıp Twitter kaydırır gibi kelime kaydırabilirsiniz.

Öncelikle, "did" bir ek değil, "do" yardımcı fiilinin 2.halidir.

2.olarak, V2 ve V3'lerin hiçbir kuralı yok. Hepsini ezberlemek ve reading yaparak veya maruz kalarak kafana kazımak zorundasın. Düzensiz fiiller İngilizce'nin en kötü yanlarından biri.

3.olarak ben geçmiş zamanı aşırı zor olarak görmüyorum, İngilizce'de bir sürü tense var ve bence en zorları Türkçe karşılıkları olmayanlar (Perfect Continuous tenseleri). Marvel'in denemelerini çözüp Grammar kitabıyla çalışabilirsiniz, benim çok sevdiğim bir kaynak. YT için de Ayşe Eser'in videolarını önerebilirim, bence güzel anlatan bir öğretmen.

Şunu da ekleyeyim, İngilizce'yi sürekli Türkçe'den çevirerek öğrenmeye çalışıyorsanız bunu yapmayın. Türkçe'yi öğrenirken önce farklı bir dilden çevirmiyordunuz, ona maruz kalıyordunuz. İngilizce de bu şekilde gelişiyor aslında.

Did'in neyi zor geldi onu anlayamadım. Örnek verirsen yardımcı olabilirim. 2. Hallerini öğrenmek için reading yapacaksın.
Ya mesela Does kullanırken --> I comes Do kullanırken --> I come yalın halede geçmiş zamanda Did de ise I came
Burda mesela came ikinci hali ama bunun gibi çok fazla şey var mantık olarak sadece did değil hepsini anladım lakin did'de ikinci halleri ezberlemek bana baya zor geldi şimdi açıkcası her işin bir zorluğu var lakin bu did de baya şey var bunu nasıl çözücemi bilmiyorum ayriyeten bu yol haritası dediğim şeydede yardım edersen sevinirim önceki açtımdada yardım etmiştin teşekürler <3

Bunlar ikinci halleri izlediğim kanaldan verilmişti
resim_2025-07-20_133758083.webp
resim_2025-07-20_133701923.webp

Ya mesela Does kullanırken --> I comes Do kullanırken --> I come yalın halede geçmiş zamanda Did de ise I came
Burda mesela came ikinci hali ama bunun gibi çok fazla şey var mantık olarak sadece did değil hepsini anladım lakin did'de ikinci halleri ezberlemek bana baya zor geldi şimdi açıkcası her işin bir zorluğu var lakin bu did de baya şey var bunu nasıl çözücemi bilmiyorum ayriyeten bu yol haritası dediğim şeydede yardım edersen sevinirim önceki açtımdada yardım etmiştin teşekürler <3

Eki Görüntüle 164917Eki Görüntüle 164915
Bu arada ufak bir uyarı geçeyim, "I" ile asla "s" takısı kullanılmaz. He/She/It ile kullanılır. Bilginize.

Ya mesela does kullanırken --> ı comes do kullanırken --> ı come yalın halede geçmiş zamanda did de ise ı came.
Burada mesela came ikinci hali ama bunun gibi çok fazla şey var mantık olarak sadece did değil hepsini anladım lakin Did'de ikinci halleri ezberlemek bana bayağı zor geldi şimdi açıkçası her işin bir zorluğu var lakin bu did de bayağı şey var bunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum ayrıyeten bu yol haritası dediğim şeydede yardım edersen sevinirim önceki açtımdada yardım etmiştin teşekkürler <3

Bunlar ikinci halleri izlediğim kanaldan verilmişti.

2. ve 3. halleri ezberlemeyeceksiniz, öğreneceksiniz. bunun için ingilizceye maruz kalmalısınız. Reading yapmalısınız.

Bu arada ufak bir uyarı geçeyim, "ı" ile asla "s" takısı kullanılmaz. He/She/It ile kullanılır. Bilginize.

Haklısınız hocam karıştırmışım pardon.

Peki vallahi sağ olun son olarak aklımda bir plan var ben işte belli başlı bazı kurallar cümle yapısına baktım bundan sonra İngilizce başta hikaye bu ufak çocukların okuduğu tarzda başlasam artı olarak internette mesela yasak mı bilmiyorum Reddit gibi yabancı forumlarda İngilizce konuşsam çeviri kullanıp yavaş yavaş bıraksam olur mu?

Bu listedeki kelimelerin hepsini ezberlemenize gerek yok çok fazla uzun olmuş bu liste başlangıç için. Halihazırda ilk hallerini bildiklerini ezberlesen yeter.