Merhaba. GeForce Experience Shadow Play kullanıyorum. Oyunda Alt+Z basıyorum ve yanlış kare hızı gösteriyor. Normalde 400 500 olarak gösteriyordu. Şimdi dört bin beş bin olarak görünüyor kare hızı. NVIDIA App denedim onda da aynı, nasıl çözerim?
Sorununuzu adım adım çözmeye çalışalım:
1.
Oyun Modunu Kontrol Edin:
- Oyunun tam ekran modunda çalıştığından emin olun. Pencere modunda FPS değerleri yanlış gösterilebilir.
2.
GeForce Experience ve Sürücüleri Güncelleyin:
- GeForce Experience uygulamanızı ve NVIDIA sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin.
- NVIDIA'nın resmi web sitesinden en güncel sürücüleri indirin ve yükleyin.
3.
Oyun İçindeki Grafik Ayarlarını Kontrol Edin:
- Oyun ayarlarından FPS sınırlayıcı olup olmadığını kontrol edin. Bazen "V-Sync" veya "FPS Limit" seçenekleri FPS değerini etkileyebilir.
- Çözünürlüğü ve grafik ayarlarını normal düzeyde ayarlayın.
4.
GeForce Experience Ayarlarını Sıfırlayın:
- GeForce Experience uygulamasının ayarlarını varsayılanlara döndürmeyi deneyin.
- Uygulama içindeki ayar sekmesine gidin ve “Restore Defaults” seçeneğine tıklayın.
5.
Overlay (Kapatma) Özelliğini Kontrol Edin:
- Hızlı FPS görüntüleme (overlay) özelliğinin etkin olup olmadığını kontrol edin. Bunu "Yeşil ekran" veya uygulama içindeki ayarlar kısmından kontrol edebilirsiniz.
- Gerekirse overlay özelliğini devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin.
6.
Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve yalnızca gerekli uygulamaların çalıştığından emin olun. Bazı yazılımlar FPS hesaplamasını etkileyebilir.
7.
Oyundur Bilgisayarın Donanımını Kontrol Edin:
- Bilgisayar donanımınızın (özellikle GPU) doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Donanım ile ilgili bir sorun olabilir.
- Görev Yöneticisi'ni açarak performans sekmesinden GPU kullanımını ve sıcaklıklarını kontrol edin.
Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, lütfen monitörünüzün teknik detaylarını (çözünürlük, yenileme hızı, bağlantı türü vb.) paylaşın, daha fazla yardımcı olabilirim.