Elma ısıran

Üstün
Yer
Cupertino
Merhaba.

GeForce NOW kullanıcısıyım. Geçtiğimiz günlerde GFN kütüphanesinde de bulunan, Epic Games'in ücretsiz verdiği Dakar Desert Rally oyununu aldım ve oynamak istedim. Ancak, Dakar Desert Rally oyunu için sistem GTX 1060 ekran kartını atıyor ve bu ekran kartı bu oyun için kesinlikle yetersiz.

Düşük ayarlarda, çözünürlük düşürerek oynayınca bile zevkli oyun deneyiminden uzak, akıcı olmayan bir performans sunuyor. Bu oyun için RTX 2080 ekran kartlarını devreye sokmalılar diye düşünüyorum.

GamePlus'a mail gönderdim ve durumu makul bir dille ifade ettim. Sizce bu talep karşılığında bu oyuna yapılan ekran kartı atamalarında değişikliğe gidilme olasılığı nedir? Daha önce böyle örnekler yaşandı mı?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turkcell'den ne beklersin ki, Avrupa sunucularında en kötü 2000 serisi veriliyor. Fiyatına değmez.
Yıllık 990 liraya almıştım kampanyayla, uyguna gelmişti. Kampanya harici bence de hizmet kalitesi söz konusu olduğunda fazla ücreti var ama MacBook kullanınca oyun oynayabilmek için baya iş görüyor yine de. Keşke Turkcell cimriliği olmasa işin içinde. Piyasada ikinci elini bile arasan bulamayacağın kartları bize hizmet diye satıyorlar. :(

Bu arada GamePlus’a attığım mailden şöyle bir cevap aldım.

“Sunucudaki yüksek performanstaki ekran kartları sanallaştırma yoluyla birçok kişinin aynı anda kullandığı birden fazla grafik kartını meydana getirir ve NVIDIA oynanan oyunun gerektirdiği grafik kartı ihtiyacına ve o esnadaki diğer oyunculara göre bir dengeleme algoritması uygular.
Dolayısıyla her oyun için farklı boyutlarda ekran kartı kullanımı sanallaştırma işlemi gerçekleşmektedir.”

Cyberpunk ve birkaç oyun dışında GTX 1060 atanmayan oyun görmedim. Sistemlere yatırım yapmadan para kazanma derdindeler. Çok kötü çok.
Aslında ben pek çok oyun oynadım ve oynuyorum. Death Stranding oynadım, bitirdim ve hep 2080 veriyordu. Metro Exodus’u da 2080 ile bitirdim. Saints Row oynuyorum 2080 ile. Bu oyunların performansından memnun kaldım genel olarak. LoL veya ne bileyim bu ayarda başka bir oyun oynarken versin 1060’ı zaten hissedilmiyor ona itirazım yok da gidip de bizi Low’da oynamak zorunda bırakacak oyunlara vermese iyi olur. Her oyunu Ultra oynayacağım diye bir derdim yok ama bana gelip de Low oynatmasın bir zahmet.

Aslında ben pek çok oyun oynadım ve oynuyorum. Death Stranding oynadım, bitirdim ve hep 2080 veriyordu. Metro Exodus’u da 2080 ile bitirdim. Saints Row oynuyorum 2080 ile. Bu oyunların performansından memnun kaldım genel olarak. LoL veya ne bileyim bu ayarda başka bir oyun oynarken versin 1060’ı zaten hissedilmiyor ona itirazım yok da gidip de bizi Low’da oynamak zorunda bırakacak oyunlara vermese iyi olur. Her oyunu Ultra oynayacağım diye bir derdim yok ama bana gelip de Low oynatmasın bir zahmet.
GFN iş bilmezlerin ve paragözlerin elinde olduğu için eskimiş donanımları güncellemiyorlar. Demek bu rezil halde bile insanlar abone oluyor ki sistem hâlâ devam ediyor. RTX 3000 serisi olsa parasına değer ama bu halde kesinlikle değmez.

GFN iş bilmezlerin ve paragözlerin elinde olduğu için eskimiş donanımları güncellemiyorlar. Demek bu rezil halde bile insanlar abone oluyor ki sistem hâlâ devam ediyor. RTX 3000 serisi olsa parasına değer ama bu halde kesinlikle değmez.
Abone olanlardan biriyim maalesef başka oyun oynama yolum olmadığı için. 😂