yusakaraa

Uzman
Yer
Sakarya
Selam arkadaşlar, bundan 1-2 yıl önce bir süre GFN kullanıp Turkcell GAME+ servisinden illallah etmiştim. HDD demeye bin şahit adeta disket kullanan, upload hızı 15-20 Mbps'yi geçemeyen bu yüzden 1080p yayını akıcı veremeyen sunucular, yüksek sistem gereksinimi olan oyunlarda GTX 1060 vermesi gibi saymakla bitmeyecek onlarca sorunu vardı.

Ne alemde diye dün tekrar bir giriş yaptım, bana 1 günlük Performance paket hediye kodu verdi ve denemeye başladım;
Oyunların yüklenme ekranları ve açılma süreleri oldukça hızlanmış, eskiden disket gibi hissettiren hız şu anda en azından SATA SSD gibi hissettiriyor.

2K 60FPS yayın seçenekleri gelmiş ve sunucular ortalama 100Mbps Upload verebiliyor. Bu ayarlar Performance paket için, Ultimate pakette 4K ve 240FPS iddiaları var, muhtemelen 1080p 240FPS, 1440p 120FPS, 4K 60FPS şeklindedir. Ek olarak Ultimate pakette RTX 4080 ve DLSS, Reflex gibi teknolojiler de aktifleşiyor.

Performance paketi test ettiğimde 2K çözünürlükte kendi sistemimden biraz daha iyi performans aldım, Forza Motorsport ve ETS 2 gibi çözünürlük ölçeği ile 2K'da sistemi darmaduman eden oyunlarda dahi 55-60 FPS akıcı bir oyun oynayabildim. Yayın kalitesi de oldukça tatmin ediciydi, ping değeri ortalama 20-25ms değerlerindeydi.

Beni rahatsız eden tek nokta FPS oyunlarında mouse hareketleri oldukça kötü hissettirdi, sanki 100Hz bildirme süresine sahip dandik bir fareyi kötü bir yüzeyde kullanıyor gibi hissettim.

Uzun lafın kısası beni 1 günlük deneyimimde oldukça tatmin etti fakat halihazırda güncel haliyle kullanan arkadaşlarda yorumlarını fikirlerini belirtirse, yaşadıkları sorunları, artılarını ve eksilerini belirtirse ona göre Televizyonda oyun oynamak için satın almayı düşünüyorum. Hem de güncel halinden bahsedip tartıştığımız bir konu olmuş olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, bundan 1-2 yıl önce bir süre GFN kullanıp Turkcell GAME+ servisinden illallah etmiştim. HDD demeye bin şahit adeta disket kullanan, upload hızı 15-20 Mbps'yi geçemeyen bu yüzden 1080p yayını akıcı veremeyen sunucular, yüksek sistem gereksinimi olan oyunlarda GTX 1060 vermesi gibi saymakla bitmeyecek onlarca sorunu vardı.

Ne alemde diye dün tekrar bir giriş yaptım, bana 1 günlük Performance paket hediye kodu verdi ve denemeye başladım;
Oyunların yüklenme ekranları ve açılma süreleri oldukça hızlanmış, eskiden disket gibi hissettiren hız şu anda en azından SATA SSD gibi hissettiriyor.

2K 60FPS yayın seçenekleri gelmiş ve sunucular ortalama 100Mbps Upload verebiliyor. Bu ayarlar Performance paket için, Ultimate pakette 4K ve 240FPS iddiaları var, muhtemelen 1080p 240FPS, 1440p 120FPS, 4K 60FPS şeklindedir. Ek olarak Ultimate pakette RTX 4080 ve DLSS, Reflex gibi teknolojiler de aktifleşiyor.

Performance paketi test ettiğimde 2K çözünürlükte kendi sistemimden biraz daha iyi performans aldım, Forza Motorsport ve ETS 2 gibi çözünürlük ölçeği ile 2K'da sistemi darmaduman eden oyunlarda dahi 55-60 FPS akıcı bir oyun oynayabildim. Yayın kalitesi de oldukça tatmin ediciydi, ping değeri ortalama 20-25ms değerlerindeydi.

Beni rahatsız eden tek nokta FPS oyunlarında mouse hareketleri oldukça kötü hissettirdi, sanki 100Hz bildirme süresine sahip dandik bir fareyi kötü bir yüzeyde kullanıyor gibi hissettim.

Uzun lafın kısası beni 1 günlük deneyimimde oldukça tatmin etti fakat halihazırda güncel haliyle kullanan arkadaşlarda yorumlarını fikirlerini belirtirse, yaşadıkları sorunları, artılarını ve eksilerini belirtirse ona göre Televizyonda oyun oynamak için satın almayı düşünüyorum. Hem de güncel halinden bahsedip tartıştığımız bir konu olmuş olur.
Hocam FPS kısmında zaten bulut oyun platformlarında öyle hissetmeniz normal. FPS oyunları için de zaten çok önerilmez. Benim düşüncem öyle uzun süreli olarak değil de kısa süreli kullanımlar için tasarlandığını düşünüyorum. Örneğin yaz tatilinde canınız sıkılınca açıp 1-2 saat oyun atıp çıkmalık bir şey. Uzun ömürlü değil. Hem fiyat olarak hem de deneyim olarak.

Birkaç ay önce oynamıştım gayet güzeldi. Kart olarak 2080 veriyorlardı sanırım. PoE2 oynamıştım full. Bir sıkıntı yaşamadım ancak eskiden kötü haldeymiş duyduğum kadarıyla.

Ben 11 ay önce GeForce NOW ile tanışmıştım. Bilgisayarım çok kötü olduğu için çoğu oyunu oynayamıyordum. Daha sonrasında GeForce NOW'u keşfettim. VPN ile Avrupa hesabı açıp oynuyordum ama hep çok uğraştırıyordu, arkadaşlarımla oynarken 1 saat arayla çıkıp giriyordum, oyunumuz bölünüyordu. Daha sonra Aralık ayında 6 aylık Performance paketi aldım ve şu an memnunum. Dediğiniz gibi FPS oyunlarında gecikme çok hissediliyor ama bir bulut oyun platformuna göre iyi bence. Zaten hikayeli oyunlar falan oynuyorsanız gecikmeyi hissetmiyorsunuz bile. Yükleme ekranları da çok yavaş değil bence.

Aktif olarak CS2 oynuyorum Geforce NOW üzerinden, arada ilginç droplar girsede genel olarak güzel bir deneyim yaşattırıyor ücretsiz pakette. Sıra falan çok yok eskisi gibi, en yoğun saatte bile 15 kişi denk geliyor maksimum. (tr serverı) Tek şikayetim 30 dakika gibi aşırı kısa bir süreye sahip olması. 1 Saatti eskiden ne güzel. Şimdi çok sıra da yok 1 saat yapabilirler bence. :D

1060 ekran kartı varken bir süre kullanmıştım. Hiç beğenmemiştim. Ultimate sürümü geldiğinden beri kullanıyorum. Genelde MMORPG türü oyun oynuyorum. MS ethernet kablosu ile 15 sabit. 6 aylık aboneliğim bitince yenilemeyi düşünüyorum. Çok memnunum.

1060 ekran kartı varken bir süre kullanmıştım. Hiç beğenmemiştim. Ultimate sürümü geldiğinden beri kullanıyorum. Genelde MMORPG türü oyun oynuyorum. MS ethernet kablosu ile 15 sabit. 6 aylık aboneliğim bitince yenilemeyi düşünüyorum. Çok memnunum.
Peki Ultimate sürümde gerçekten vadettiği performansı veriyor mu? RTX 4080 diyor açıklamada. Eskiden Titan benzeri bir kart kullanıp 1060'a denk gelecek bir kısmını veriyordu, ücretli üyelikte 2080 dediği halde çoğu oyunda 1060 gücü verip paranızla rezil ediyordu.

4k çözünürlükte en üst grafik ayarlarında oynuyorum. Çoğu zaman 120 FPS görüyorum ama oyuna bağlı olarak yer yer FPS 90'a düştüğü oluyor. İlk zamanlar ethernet kablosuna bağlı olmama rağmen paket kaybı çok sık yaşıyordum. GamePlus'ın vermiş olduğu IP listesi ile ISS'ye kayıt oluşturmuştum ve sorun çözüldü. 8 saatlik sürede 0 paket kaybı ile rahat oynayabiliyorum.

Ultimate sürümünde 4080 harici ekran kartı yok.
RTX 4080 diyor açıklamada. Eskiden Titan benzeri bir kart kullanıp 1060'a denk gelecek bir kısmını veriyordu, ücretli üyelikte 2080 dediği halde çoğu oyunda 1060 gücü verip paranızla rezil ediyordu.