8372

Üstün
Makaleler
8
Arkadaşlar selam. Elimde NVIDIA GeForce RTX 3060 ekran kartı var. Buna uygun işlemci, anakart, RAM, SSD, kasa, güç kaynağı... Bildiğiniz sistem toplayabilir misiniz? Donanım konusunda biraz eksiğim. Alınabilecek en iyi F/P sistemi istiyorum lütfen.

Anakartta Wi-Fi olursa çok iyi olur, he derseniz ki Wi-Fi özellikli kartlar çok pahalı, ekstra bir aparat alırım. Odama 20 metre kablo çekemem yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirtmeyi unutmuşum. En ucuz değil de beni üzmeyecek. Fazla oyun oynayan biriyim ama öyle AAA oyun takıntım yoktur. Maksimum 16-17 diyeyim.

Biraz aşıyor, işlemciyi 8400F yapabilirsiniz, SSD'yi 500GB yapabilirsiniz, ya da kasayı sonra alabilirsiniz.
DDR5 dizip ileride sadece kart alırsınız güzel sistem olur.

Biraz aşıyor, işlemciyi 8400F yapabilirsiniz, SSD'yi 500GB yapabilirsiniz, ya da kasayı sonra alabilirsiniz.
DDR5 dizip ileride sadece kart alırsınız güzel sistem olur.

Teşekkürler hocam. Bir sıkıntı yaşamam değil mi? Darboğaz bilmem ne? Bir de bu sisteme 27" 1080p 180hz 1 ms monitor çok mu abartı olur?

Teşekkürler hocam. Bir sıkıntı yaşamam değil mi? Darboğaz bilmem ne? Bir de bu sisteme 27" 1080p 180hz 1 ms monitor çok mu abartı olur?
O Sisteme 4070 Ti Super falan taksan yine yapmaz, gayet güçlü işlemci.
O işlemciye 360Hz bile alabilirsin, ancak FPS oyunları için, 180Hz alabilirsin abartı falan olmaz.

O Sisteme 4070 Ti Super falan taksan yine yapmaz, gayet güçlü işlemci.
O işlemciye 360Hz bile alabilirsin, ancak FPS oyunları için, 180Hz alabilirsin abartı falan olmaz.

Tamamdır hocam emeğine sağlık. O işlemciyi düşürünce de sıkıntı olmaz değil mi? 8400F yap demiştin ya?

R5 5600 dengi, sadece FPS oyunlarında abartı FPS alamazsın, 100FPS falan kaybın olur.
AAA Oyunlarda R5 5600 dengi, oynatır.

Hocam kusura bakma ama benim takıntım yüzünden tekrardan bir şey soracağım. Hem N11'den ürün almamaya yeminliyim, hem de her şeyi tek bir yerden alma gibi takıntım var. Sinerji'den senin referansınla şöyle bir şey yaptım;

1744146790270.webp

Bir sıkıntı çıkartır mı?

Hocam pek konuyla alakalı değil ama bence işlemciyi düşürme, şahsen kendim düşürdüğümde ciddi derecede üzülmüştüm gözle görülür fark oluyor.