Tertemiz açılmamış garantili kartlar var.

Doğrudur, beni düşünüp yazıyorsunuz teşekkür ederim ama ben takıntılı adamım beni ikna etmen çok zor. Ben bilindik siteler harici almıyorum. Özelikle 6 ay vadesiz taksit yapanlar ( Amazon ve Hepsiburada ) önceliğim eğer çok çok uyguna bulabilirsem İtopya, Sinerji veya İncehesap gibi yerlerden de kovalıyorum.

Doğrudur, beni düşünüp yazıyorsunuz teşekkür ederim ama ben takıntılı adamım beni ikna etmen çok zor. Ben bilindik siteler harici almıyorum. Özelikle 6 ay vadesiz taksit yapanlar ( Amazon ve Hepsiburada ) önceliğim eğer çok çok uyguna bulabilirsem İtopya, Sinerji veya İncehesap gibi yerlerden de kovalıyorum.

Kişiye bağlı ben az para çok işlevi severim. Ucuza tertemiz güçlü kart almak bana daha mantıklı geliyor. Eskiden de sizin gibi düşünürdüm. Sonrasında işin ustası oldum. VR gözlük bile aldım. Hele ki bugünkü ekonomi ile sıfır ürün almak çok zor performansdan çok kayıp verilir.

Kişiye bağlı ben az para çok işlevi severim. Ucuza tertemiz güçlü kart almak bana daha mantıklı geliyor. Eskiden de sizin gibi düşünürdüm. Sonrasında işin ustası oldum. VR gözlük bile aldım. Hele ki bugünkü ekonomi ile sıfır ürün almak çok zor performansdan çok kayıp verilir.

4060 aldım. Bu hafta 3050'i elden çıkaracağım. 5060 çıktığında da alıp 4060'ı elden çıkaracağım. Ben genelde böyle yapmayı seviyorum. 2025'in sonunda da AM5'e geçeceğim. Henüz çıkmadı ama çıkarsa 9600 alırım çıkmazsa 7600 alırım. Ben geçene kadar fiyatlarda global düşüş olur.

Umarım yine açgözlü davranıp kırpık bir 5070 ile açılışı yapıp sonradan 5070 Super Ti GTX ABS ESP 2.0 dizel otomatik diye bir kartla telafi etmeye çalışmazlar.
Öyle yapıp üstüne ömrü ortasında da daha da kırparlar :D

Buradan D6 4070'e selam olsun, aynı fiyata 7900XT aldım akıyorum.

Öyle yapıp üstüne ömrü ortasında da daha da kırparlar :D

Buradan D6 4070'e selam olsun, aynı fiyata 7900XT aldım akıyorum.
Ben Topaz Photo AI, Gigapixel AI, Video AI ve DaVinci Resolve Studio gibi yazılımları kullanıyorum ve bu yazılımlar NVIDIA'nın CUDA ve Tensor çekirdeklerini ağır bir şekilde kullanıyor. Bu nedenle RTX 4070 tercih ettim. Fakat özellikle GDDR6X modelini aldım. Eğer CUDA ve Tensor bağımlılığım olmasaydı Windows'un sürücü yükleme ayarlarını da Group Policy ile düzgünce ayarlayıp RX 7900 XT veya 7900 GRE alır kullanırdım. Çünkü saf kas gücü olarak AMD çok daha iyi. Ben de zaten sadece Star Wars Battlefront II oynuyorum, oyunun RT desteği de yok. Tabii arada RT destekli oyunlar da oynuyorum fakat o oyunlarda da RT'yi sadece işlemci darboğazını bir nebze azaltmak için kullanıyorum. Zira Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum ve 4070'e epey darboğaz yapıyor. Onun dışında RT de pek önemli değil.

Bu arada eğer işlemciniz RTX 4070'i ancak besleyen bir işlemci ise ve RX 7900 GRE gibi kartları almaya çekiniyorsanız korkmanıza gerek yok. İşlemci darboğazı olan bir durumda AMD kartlar aynı güçteki NVIDIA kartlara göre daha yüksek performans veriyor, zira AMD sürücülerinin Driver Overhead'i NVIDIA'ya göre daha düşük. Eğer Driver Overhead durumu hakkında bilgi almak istiyorsanız ve İngilizceniz varsa Hardware Unboxed'ın şu videosunu izlemenizi öneririm:

Yani zayıf işlemci ile AMD ekran kartı kullanarak NVIDIA'ya göre daha yüksek oyun performansı elde edebilirsiniz. Bu nedenle eğer CUDA/Tensor gerektiren bir uygulama veya NVIDIA Broadcast gibi NVIDIA teknolojilerini kullanmıyorsanız, yani saf kas gücü istiyorsanız AMD kart daha mantıklı olacaktır. Eğer Windows'un AMD kartlarda sürekli eski sürücüyü yükleme olayını kapatmak istiyorsanız Windows 10/11 Pro sürümünü kurun (Enterprise gibi sürümleri de kurabilirsiniz, yeter ki Home olmasın) ve gpedit.msc üzerinden Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Manage updates offered from Windows Update (Windows 11 için) altından Do not include drivers with Windows Updates ayarını etkinleştirin. Bu sayede Windows, AMD sürücüsüne hiçbir şekilde ellemeyecektir. Bu arada Windows 10'da bahsettiğim Group Policy ayarı direkt Windows Components -> Windows Update kısmında yer alıyor, onun dışında diğer her şey aynı.

Ben topaz photo AI, gigapixel AI, video AI ve DaVinci Resolve Studio gibi yazılımları kullanıyorum ve bu yazılımlar NVIDIA'nın CUDA ve tensor çekirdeklerini ağır bir şekilde kullanıyor. Bu nedenle RTX 4070 tercih ettim. Fakat özellikle GDDR6X modelini aldım. Eğer CUDA ve tensor bağımlılığım olmasaydı Windows'un sürücü yükleme ayarlarını da group policy ile düzgünce ayarlayıp RX 7900 XT veya 7900 GRE alır kullanırdım. Çünkü saf kas gücü olarak AMD çok daha iyi. Ben de zaten sadece Star Wars: Battlefront II oynuyorum, oyunun RT desteği de yok. Tabii arada RT destekli oyunlar da oynuyorum fakat o oyunlarda da RT'yi sadece işlemci darboğazını bir nebze azaltmak için kullanıyorum. Zira Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum ve 4070'e epey darboğaz yapıyor. Onun dışında RT de pek önemli değil.

Bu arada eğer işlemciniz RTX 4070'i ancak besleyen bir işlemci ise ve RX 7900 GRE gibi kartları almaya çekiniyorsanız korkmanıza gerek yok. İşlemci darboğazı olan bir durumda AMD kartlar aynı güçteki NVIDIA kartlara göre daha yüksek performans veriyor, zira AMD sürücülerinin driver Overhead'i NVIDIA'ya göre daha düşük. Eğer driver overhead durumu hakkında bilgi almak istiyorsanız ve ingilizceniz varsa hardware Unboxed'ın şu videosunu izlemenizi öneririm:

Yani zayıf işlemci ile AMD ekran kartı kullanarak NVIDIA'ya göre daha yüksek oyun performansı elde edebilirsiniz. Bu nedenle eğer CUDA/Tensor gerektiren bir uygulama veya NVIDIA Broadcast gibi NVIDIA teknolojilerini kullanmıyorsanız, yani saf kas gücü istiyorsanız AMD kart daha mantıklı olacaktır. Eğer Windows'un AMD kartlarda sürekli eski sürücüyü yükleme olayını kapatmak istiyorsanız Windows 10/11 Pro sürümünü kurun (Enterprise gibi sürümleri de kurabilirsiniz, yeter ki Home olmasın) ve gpedit.msc üzerinden Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Manage updates offered from Windows Update (Windows 11 için) altından Do not include drivers with Windows Updates ayarını etkinleştirin. Bu sayede Windows, AMD sürücüsüne hiçbir şekilde ellemeyecektir. Bu arada Windows 10'da bahsettiğim group policy ayarı direkt Windows Components -> Windows Update kısmında yer alıyor, onun dışında diğer her şey aynı.

Bende de ASUS 3090 OC var bayağı memnunum. Blender kullanıyorum, whisper yapay zeka kullanıyorum aynı şekilde topaz da çok iyi. Tek sıkıntı coile whine var o da duyulmuyor kasa kapalıyken OC watt değeri çok esnek istediğim gibi artırıp undervolt yapabiliyorum.

Bende de ASUS 3090 OC var bayağı memnunum. Blender kullanıyorum, whisper yapay zeka kullanıyorum aynı şekilde topaz da çok iyi. Tek sıkıntı coile whine var o da duyulmuyor kasa kapalıyken OC watt değeri çok esnek istediğim gibi artırıp undervolt yapabiliyorum.
Ben de ASUS Dual RTX 4070 OC kullanıyorum. Bende de CW var maalesef. Fakat kulaklık takılı oyun oynarken hiç hissetmiyorum bile. Sadece GPU kullanan yazılımları kullanırken kulaklık takmadığım için az da olsa duyuyorum fakat benim için önemli değil. Kulağı şişirmediği sürece Coil Whine'ı kabul ediyorum, çünkü kartın işlem yapıp yapmadığını anlayabiliyorum o ses sayesinde.

Ben de ASUS Dual RTX 4070 OC kullanıyorum. Bende de cw var maalesef. Fakat kulaklık takılı oyun oynarken hiç hissetmiyorum bile. Sadece GPU kullanan yazılımları kullanırken kulaklık takmadığım için az da olsa duyuyorum fakat benim için önemli değil. Kulağı şişirmediği sürece coil Whine'ı kabul ediyorum, çünkü kartın işlem yapıp yapmadığını anlayabiliyorum o ses sayesinde.

Evet bende kasa kapalıyken hiç duyulmuyor. Çok memnunum.

2. el sıfır gibi almıştım. Dükkanın biri mining için yurt dışından almış coin işi bitince elinde kalmış tertemizdi. Sorunsuz sıkıntısız çok memnunum. Garantisi bile devam ediyor aslında.