Detaylar
Kim cevapladı?Teknoloji gelişti, üretim arttı, tüketim çoğaldı. Markalar, hataları giderip, birkaç yeni özellik ve görece yükseltilmiş performans artışı ile bir ürünü ertesi sene tekrar satışa sunup pek tabii satabiliyor.
Ancak markaların eskiden böyle bir niyetleri yoktu. Daha çok satmak yerine kaliteli olanı satma peşindeydiler. Mesela GTX 1080 Ti, çok uzun yıllar iş görecek şekilde tasarlandı ve günümüzde bile çatır çatır çalışır.
Ancak markaların eskiden böyle bir niyetleri yoktu. Daha çok satmak yerine kaliteli olanı satma peşindeydiler. Mesela GTX 1080 Ti, çok uzun yıllar iş görecek şekilde tasarlandı ve günümüzde bile çatır çatır çalışır.
kubatotuzsubat111
Başarılı
Sıfırdan toplamakla geleceğe yöneliğin farkı ne tam olarak? Soruyu anlamadım.
DDR5, AM5 sistem toplamaktan bahsediyor sanırım.
Geleceğe yönelik olmuyor çünkü GPU yükseltelim desek CPU anakart değişiyor diğer donanımlar zaten çok da pahalı değil bir şey fark etmiyor diyorum
Eskiden bir sistem alınır parçaları yıllar geçtikçe teker teker değiştirilirdi. Şimdi ise sistem alınıyor, artık yetersiz gelmeye başladığında direkt sistem satılır sıfır bir sistem toplanıyor. Anlatmak istediği bu galiba.
Koneko Toujou
Üstün
Yıllar önce böyle bir şey vardı, şimdi öyle olmuyor sanki herkes sıfırdan topluyor. Ne diyorsunuz bu duruma?
Eskitme mühendisliği ve teknolojinin gelişim hızının logaritmik grafikte olmasından dolayı alınan parçalar çok çabuk eskiyor. Her bu son parça artık bir şey almayacağım dediğimde yeni bir şey çıkıyor.
Hayır, geçen sene geleceğe yönelik sistem önerdiler bana almadım eğer alsaydım şu an herkes DDR5'e geç diyor hani alsam bir faydası olmazdı her gün yeni bir şey çıkarıyorlar.
Teknoloji gelişti, üretim arttı, tüketim çoğaldı. Markalar, hataları giderip, birkaç yeni özellik ve görece yükseltilmiş performans artışı ile bir ürünü ertesi sene tekrar satışa sunup pek tabii satabiliyor.
Hocam bundan bahsediyorum bir sen anladın.
Son düzenleme:
Blackraven
Üstün
Hayır, geçen sene geleceğe yönelik sistem önerdiler bana almadım eğer alsaydım şu an herkes DDR5'e geç diyor hani alsam bir faydası olmazdı her gün yeni bir şey çıkarıyorlar.
Hocam bundan bahsediyorum bir sen anladın ama ben de biraz anlatamadım kendimi.
AM5 platformu 2022 yılında çıktı yani DDR5 yeni bir şey değil. Hatta DDR5 çıkmasına rağmen hala belirli bütçelere göre AM4 sistemler mantıklı olduğu için hala öneriliyor hatta DDR4 sistem sahibi olanlar için ise X3D serisi veya 14400F gibi alınabilecek hala gayet iyi yükseltmeler var. Bizim ülkemizde yükseltme yerine sistem alınmasının sebebi ise tamamen bizde hazır sistemlerin parça fiyatlarına göre daha uyguna geliyor olması.
Eskiden bir sistem alınır parçaları yıllar geçtikçe teker teker değiştirilirdi. Şimdi ise sistem alınıyor, artık yetersiz gelmeye başladığında direkt sistem satılır sıfır bir sistem toplanıyor. Anlatmak istediği bu galiba.
Neden çok absürt bir şey sormuşum gibi anlamamakta abarttınız, anlayan anladı gayet. Önceden geleceğe yönelik sistemde bir parçayı yükselt yola devam et oluyordu şimdi bu olmuyor bir donanımı yükseltsen en az iki donanımı daha yükseltmek gerekiyor ve çok masraflı artı ertesi gün bir bakmışsın yeni bir teknoloji çıkmış.
Yeni konular
-
-
-
Bir mesaj düzenlendikten sonra atılan emojiler kaldırılsın
- Andrea Kimi Antonelli
-
-
-
-
-