Merhaba,

17 yaşında Anadolu lisesinde okuyan orta halli bir ailenin en büyük çocuğuyum, dil bölümünde 11. sınıfta eğitim alıyorum ve son 1 yıldır geleceğim hakkında çok fazla endişeleniyorum. Ülkenin giderek daha kötü hale gelmesinden ötürü ve İngilizcemin iyi seviyede olduğunu düşündüğümden yurt dışında okumayı düşündüm ülke olarak nereyi tercih edebilirim diye çok fazla araştırma yaptım sonra çocukluğumdan beri gitmek istediğim Amerika'da üniversite okumaya karar verdim.

SAT ve TOEFL sınavlarına çalışmaya başladım ve yazın bulunduğum şehirde İngilizce kursuna 150 bin TL vermek yerine Amerika'da dil okuluna yazılmayı düşündüm, bu durumu babama anlattım, babamda uçak parası 20 bin TL ben seni orada nasıl okutayım dedi tüm planlarım suya düştü. Halbuki Türkiye'de okusam onlara daha çok yük olacaktım ama planlarım onlara mantıklı gelmedi. Sonrasında gözümü Avrupa ülkelerine diktim denilene göre burs almak daha kolay ve üniversite kazanmak için Amerika kadar sancılı bir süreçten geçmek gerekmiyormuş.

Tam da şu anda ne yapacağımı şaşırdım 2. yabancı dil olarak Almancam berbat düzeltebileceğimi düşünüyorum ama depresyona girdim gibi bir şey yolumu çizemediğim için nereden başlayacağımı bilmiyorum yurt dışında tanıdığım sadece dedemin abisinin oğlu var İngiltere'de turizm ataşeliği yapıyormuş ama adamı en son 10 yıl önce görmüşüm. Bana yardımcı olur yol gösterirseniz çok sevinirim tecrübelerinizi ve deneyimlerinizi dört gözle bekliyor olacağım.

Endiselenecek bir şey yok, sen varsan illaki doldurabilecegin bir bosluk da vardir. Negatif enerji sana ileride ancak kotu bir son hazirlar. Sen moralini yuksek tut yenilgiye acik olma cunku yapabilirsin, basarabilirsin, bu yuzden varsin. En fazla fakir bir hayat yasarsin emin ol bu hayatin sonu degil. Mutluluk baska bir yerde. Onemli olan bu hayata neden geldigini bulmak. Hayallerini aksatma surekli hayal kur ve ulasmak icin ne yapilmasi gerekiyorsa onlara odaklan. O seni kendine dogru cekecektir.

Deneyimim yok işte etrafımda yardım alacak kimse yok. Babamdan yardım almaya çalışıyorum oda "ne yaparsan yap" kafasında Kayseri'deki üniversiteye git diyor alttan. Ama yurt dışında bir yer kazanırsam illaki seve seve göndereceğini de biliyorum ama güvenmiyor bana. Kısaca nereden başlayacağımı bilmiyorum.
İş öğren yazın sanayi'ye git. Ne kadar çok şey öğrenirsen senin katkına o dediğin yerler nitelikli eleman alıyor.