Geleceğim hakkında endişeleniyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ethem Efe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 206
  • Etiketler Etiketler
    hakkında

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
8-9 senedir sağlık sorunları ile başa çıkıyorum, bu süre zarfında okula gitmedim. Evde eğitim gördüm. Yalan söyleyemeyeceğim bu evde eğitim bana çok bir faydada bulunmadı, İngilizceyi okula gitmeden öğrendim. Akıcı şekilde konuşabiliyorum ancak onun dışındaki dersleri torpille geçtim desem yalan olmaz. Hem benim zamanım uymuyordu, hem onların zamanı uymuyordu efektif ders işlemek nasip olmadı çoğunlukla. Mevcut olarak 16 yaşındayım. Yakın zamanda gelişimimin duraksayacak kadar az olduğunu öğrendim. Bunu düzeltmek için bir hap var ancak önceki hastalıklarımın geri gelme ihtimali dolayısı ile çekingen yaklaşıyoruz. Uzun zamandır aynı boydayım, fiziksel durumum çoğu iş için elverişli değil, bu sene Kuzey Kıbrıs'a taşındım. Açık liseye başladım ancak daha ne yapacağımı bile bilmiyorum. Normalde evde eğitim için seçtiğim dersleri görürdüm ancak açık lise olunca tüm dersleri görüyorum. Bu dersleri senelerdir görmediğim için hiçbir bilgim yok ve en baştan nasıl öğreneceğimi bilmiyorum. Çocukluğumdan beri istediğim meslekleri ameliyatlarımdan dolayı yapamayacağımı biliyorum artık. Üniversiteye gitmek istiyorum ama yapabileceğimi sanmıyorum.

Kısaca evde oturup bilgisayara bakmak dışında bir şey yapmıyorum. Sosyal sayılmam, sadece sanal olarak tanıştığım 3-4 kişi ile konuşuyorum ve oyun oynuyorum.

İçimi dökmek istedim, tavsiyelerinizi bekliyorum diyelim

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok kötü hocam gerçekten de, geçmiş olsun umarım her şey düzelir.

Bir şeyleri değiştirmek için çaba göstermeniz yeterli. Olacak olan zaten olacak, en azından "denedim" dersiniz. Sonuçlar her zaman istediğiniz gibi olmayabilir ama iç huzuru yakalayabilmek için sonucu olumlu ya da olumsuz olsun bir şekilde denemek, çaba göstermek gerekir. Günün sonunda "denedim ama olmadı" demekle, "deneseydim acaba olur muydu?" demek arasında çok büyük bir vicdani yük farkı var.

Umarım en yakın zamanda sağlık sorunlarınızı çözer, yenileriyle karşılaşmazsınız. Hayatta her şey gönlünüzce olsun.

Dostum emin ol mesele sevdiğin işi yapmak değil bunu büyüdüğün zaman anlıyorsun. İşin geliri iyi olsun yeter zamanla seveveksin. Ki sevdiğin bir işe girmiş bile olsan o bile sıkıyor bir süre sonra. O yüzden işi çok kafana takma elinden geldiğince iyi maaş alabileceğin ve mümkünse yükselebileceğin bir iş seçmeyi dene yeter. Unutma geçmişin önemi yok her zaman yeniden başlayabilirsin hele ki 16 gibi küçük bir yaştaysan. Gönlünü ferah tut. İyi şanslar.

Çok kötü hocam gerçekten de, geçmiş olsun umarım her şey düzelir.

Haklısınız, şu an tek isteğim lisede sınıfta kalmamak. Daha önce hiç kalmadım ve istemiyorumda açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…