Arkadaşlar 24 yaşına gireceğim mesleğim yok ve şu an TYT sınavına hazırlanıyorum ama temelim çok az. Bu yüzden 2026 YKS'ye hazırlanmaya çalışıyorum.

Fakat tahmin edebileceğiniz gibi temeli az olan birinin çalışma alışkanlığı da yoktur haliyle. Ben hem bu sorunu çözmeye çalışıyorum hem de elimden geldiğince ders çalışmaya çalışıyorum.

Ama bazen sorguluyorum kendimi acaba doğru mu yapıyorum diye. Sınava girdiğimde ve istediğim sonucu elde edememe durumu var ki bu yüzden 2 yıllık bile olsa bir bilişim bölümü tercih edeceğim bu durumda.

Ama bir tarafım ise bir işe girip para biriktirip, dil öğrenip enerjini bu ülkeden gitmeye harca diyor. Sizce ne yapmalıyım?

Benzer durumları yaşamış hocalarım yanıtlayabilirse sevinirim. Diğer arkadaşlar ise kendi fikirlerini yazabilir.

Bence üniversiteni oku, tanıştığın insanlar büyük oranda düşünce tarzını etkiliyor belki birisinin mantalitesi senin çok hoşuna gidecek ve kendinde benimseyip planlarını değiştireceksin bunu bilemeyiz. Tavsiyem ortam değişikliğine gidip üniversite okumandır.

Arkadaşlar 24 yaşına gireceğim mesleğim yok ve şu an TYT sınavına hazırlanıyorum ama temelim çok az. Bu yüzden 2026 YKS'ye hazırlanmaya çalışıyorum.

Fakat tahmin edebileceğiniz gibi temeli az olan birinin çalışma alışkanlığı da yoktur haliyle. Ben hem bu sorunu çözmeye çalışıyorum hem de elimden geldiğince ders çalışmaya çalışıyorum.

Ama bazen sorguluyorum kendimi acaba doğru mu yapıyorum diye. Sınava girdiğimde ve istediğim sonucu elde edememe durumu var ki bu yüzden 2 yıllık bile olsa bir bilişim bölümü tercih edeceğim bu durumda.

Ama bir tarafım ise bir işe girip para biriktirip, dil öğrenip enerjini bu ülkeden gitmeye harca diyor. Sizce ne yapmalıyım?

Benzer durumları yaşamış hocalarım yanıtlayabilirse sevinirim. Diğer arkadaşlar ise kendi fikirlerini yazabilir.

2 yıllık bir bölüm okuyup KPSS girebilirsin aslında ama sen istemiyorsun ülkede kalmak senin seçenekler kısıtlı. Sanayi şansın var mı? Sonradan gördüm 2026'da giricekmişsin. TYT AYT hazırlan 4 yıllık mis gibi bölüme gir. 29 yaşında oluyorsun o zaman. Tıp falan okuyabilirsin eğer çıkmak istiyorsan yurt dışına veya bir sağlık bölümü.

24 yaşındasın, 2026'da 25 olacaksın. Üniversiteye 25 yaşında gireceksin. En iyi ihtimal 30 yaşında mezun olursun, derslerden kalmazsan. 29 yaşına kadar bir işe girip, bir yandan da dil öğrenirsen 29 yaşında yurt dışında hayat kurabilirsin. Açıkçası bence işe girmen daha iyi bir sonuç. Çünkü YKS çalışsan zaten çok geç üniversiteye başlayacaksın, çok gec mezun olacaksın fakat çalışmasan (tanıdık veya tecrüben yoksa) vasıfsız eleman olacaksın. Sana kalmış bi durum.