0xraptoRwave

Üstün
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Selamlar,

Bildiğimiz üzere Windows 11 şu anda Fluent Design, Windows 10 ise Metro UI/Fluent Design kullanıyor. Geçtiğimiz günlerde ise Apple, Liquid Glass isimli bir tasarım dilini tanıttı. Kısmen Frutiger Aero'u andırıyor. Sizce Windows'un bir sonraki sürümünde, Liquid Glass benzeri bir tasarım görülür mü yoksa Fluent Design devam eder mi? Veya tasarım anlayışını değişeceğini düşünüyor musunuz? Frutiger Aero benzeri tasarım anlayışlarını sizce görür müyüz? Bilgi değil, sadece tahminlerinizi merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Liquid Glass tarzı bilgisayara yük bindirecek tasarımların gelişi bence çok uzun sürer, Apple bu yükün altından nasıl kalkacak onu da anlamadım gitti zaten, daha renkli böyle morumsu tonlar kullanılabilir gibi, Windows 11 bence çok başarılı oldu. Ama XP ve 10 kadar kült bir yere sahip değil şu anda.

Selam,

Bildiğimiz üzere Windows 11 şu anda fluent design, Windows 10 ise metro UI/Fluent design kullanıyor. Geçtiğimiz günlerde ise Apple, Liquid glass isimli bir tasarım dilini tanıttı. Kısmen frutiger Aero'u andırıyor. Sizce Windows'un bir sonraki sürümünde, Liquid glass benzeri bir tasarım görülür mü yoksa fluent design devam eder mi? Veya tasarım anlayışını değişeceğini düşünüyor musunuz? Frutiger Aero benzeri tasarım anlayışlarını sizce görür müyüz? Bilgi değil, sadece tahminlerinizi merak ettim.
Liquid Glass benzeri bir şey yapacaklar bence.

Liquid Glass tarzı bilgisayara yük bindirecek tasarımların gelişi bence çok uzun sürer, Apple bu yükün altından nasıl kalkacak onu da anlamadım gitti zaten, daha renkli böyle morumsu tonlar kullanılabilir gibi, Windows 11 bence çok başarılı oldu. Ama XP ve 10 kadar kült bir yere sahip değil şu anda.
Bilgisayara bindireceği yükün çok bir etkisi olacağını düşünmüyorum hocam aslında. Windows 10/11'i çalıştıran çoğu cihazdaki grafik birimi bence Liquid Glass veya Windows Aero gibi efektleri rahatlıkla kullanabilir. Ortalama en kötü iGPU bile günlük kullanımda rahat oluyor. Yine de saygı duyduğum bir fikirdir.

Liquid Glass benzeri bir şey yapacaklar bence.
Benim çok hoşuma giden bir tasarım anlayışı, beklentimiz o yönde diyelim.

Daha yuvarlatılmış tasarım. Şöyle gibi, onun daha yuvarlatılmış haliyle daha blurlu tasarım.

windows-12-conceptual-design-v0-hq0kxe9aw24e1.webp

Son dönemde Liquid Glass dediğimiz kavram kadar hayatımıza sokulan bir tasarım hatırlamıyorum ben. Belki Frutiger Aero olabilir. Onun sebebi zaten o dönem teknolojiye yeni yeni insanların geçmesi ve onlara bu işin Windows ile çok daha kolay olacağını göstermekti. Apple'ın yaptığı ile birlikte bence diğer firmalardan da bunu bekliyor şu anda insanlar. Liquid Glass tarzı bir tasarım beklemesem de yepyeni ve ezber bozan bir anlayış ortaya koyacaklardır. Zaten 2. Windows 11 faciası yaşanırsa vay Windows'un haline.

Abi hadi anladım tasarımı değiştirmediniz de; ben bir dosyanın simgesini değiştireceğimde, bir uygulamanın uyumluluk ayarını yapacağımda, güç seçeneklerini düzenleyeceğimde ve bir ton normal kullanıcının yapabileceği işlemleri yapacağımda Windows 7 pencere yöneticisini falan görüyorsam neden Windows 11 ismini verdiniz siz ona? Baya 2000 model arabanın modifiye edilip dışının 2025 modele çevrilmesi gibi.

Bu yazıdan sonra düşündüm de. Gereksiz ayrıntıya giriyorum. Microsoft abimiz yine makyajlı Windows 7'yi yutturur bize. Hadi iyi uykular.

Windows 7 Auro tasarımını beğenen birisiyim arada nostalji için sanal makinede kullanıyorum. bence buna benzer bir tasarıma geçmelerini isterim.
Çok daha güzel gözüküyor. Bir keresinde AM4 modern bir sisteme kendim hazırladığım windows 7 İSO sunu sistemime kurmayı başarmıştım bunun için yaklaşık 1 ayımı vermiştim. Gayet keyifli bir süreçti. umarım windows 12 windows 7 benzeri bir tasarıma sahip olur.