creazy 27

Başarılı
Herkese merhaba,

Son zamanlarda geleceğe ve siyasetin dönüşümüne dair üzerine düşündüğüm bir konuyu sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.

Malumunuz, zaman hızla akıyor ve ilerleyen yıllarda baby boomer ile X kuşakları siyaset sahnesinden yavaş yavaş çekilecek. Yerlerini internetin, küreselleşme ve teknolojinin içine doğmuş olan Y, Z ve hatta ilerleyen süreçte alfa kuşakları alacak.

Sizce bu kuşaklar gelecekte Cumhurbaşkanı, bakan veya milletvekili gibi kritik yönetim kademelerine geldiklerinde Türkiye'de neler değişir?
  • Eğitim, ekonomi ve bireysel özgürlükler noktasında Avrupa standartlarını yakalayabilir miyiz?
  • Yeni neslin rasyonel, dogmalardan uzak ve teknoloji odaklı yapısı kronik sorunlarımızı çözmeye yeter mi?
  • Yoksa dijital çağın getirdiği odaklanma sorunu, sosyal medya kutuplaşmaları veya beyin göçü gibi etkenler işleri daha mı zorlaştırır?
  • En önemlisi; bu kuşakların içinden vizyonuyla ülkeyi ileriye taşıyacak Atatürk benzeri liderler çıkabilir mi?
Geleceğin dünyasında bizi daha iyi bir Türkiye mi yoksa yepyeni küresel krizlerle dolu daha zor bir süreç mi bekliyor?

Görüşlerinizi, birbirimizin fikirlerine saygı duyarak ve yapıcı bir çerçevede paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Avrupa standartlarını yakalayabilir miyiz?
1934-1975 yılları arasında, ırksal saflık adına 60.000'den fazla insanı kısırlaştıran Avrupa ülkelerinin standartlarına ulaşmamız gerektiğini düşünmüyorum. Bizim doğru olanı yapmamız yeter. Ayrıca, adı A, B, C, D, E, F, G ya da X, Y, Z ne olursa olsun, bunun kayda değer bir değişim yaratacağını da düşünmüyorum.