Geliri olmayan bir üniversite öğrencisinin kredi kartı alması mantıklı mı?

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Sizce mantıklı mı? Bana 2.000 TL limitli kredi kartı verdiler. Yükseltme yapılabiliyormuş lakin şu anlık düşünmüyorum böyle bir aksiyon.

O kadar olmayacağını düşünmekteyim ben. Ki olsa da dediğimi gibi aksiyon almaya gerek yok.

Bence yapın. Ama harcamayın. Sadece dursun. Elin bollaşınca, çalışınca kullanırsın. Hangi banka?

Senin olmayan parayı kullanıyorsun. Akıllıca kullanırım demiyorsan seni fazla harcama yapmaya itebilir.

Bence çok girmeyin derim geliriniz yok ise. Benim arkadaşta aynı durumdaydı sürekli etraftan 200-300 borç alıyor her ay kartı kapatmak için.

2000 liradan bir şey olacağını sanmam ancak burada iradeniz önemli. Çünkü sizin olmayan bir parayı harcıyorsunuz ve ekstre kesilene kadar geri ödemeniz gerektiği bilgisi unutulabiliyor. Bende de 2000₺ limitli kredi kartı var. Oradan harcıyorum, onu ödeyecek parayı (en kötü ihtimalle asgarisini) hesapta tutuyorum ve ekstre kesildiğinde yatırıyorum. Eğer böyle yapabilirseniz kullanmak çok mantıklı çünkü kredi puanınızı yavaş yavaş arttırmanız ileride daha yüklü krediler çekmek ya da yüksek limitli bir kredi kartına sahip olmak için çok iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…