cancka

Becerikli
Yer
Ankara
Selam,

Windows ayarlarında gelişmiş görüntü ayarları var, orada yenileme hızını değiştirmeli miyim? 240 Hz yapınca aslında güzel oldu ama yani böyle bir şeye gerek var mı, yok mu, nasıl kullanılır, tam bilmiyorum. Bilgi verebilir misiniz?

Ekran görüntüsü ekledim ekte.

Ekran görüntüsü 2026-02-15 060021.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Windows ayarlarında gelişmiş görüntü ayarları var, orada yenileme hızını değiştirmeli miyim? 240 Hz yapınca aslında güzel oldu ama yani böyle bir şeye gerek var mı, yok mu, nasıl kullanılır, tam bilmiyorum. Bilgi verebilir misiniz?

Ekran görüntüsü ekledim ekte.

Eki Görüntüle 227238
Kendi Hz değeri neyse onda kullanın. Ayrıca HDR aktif değil. Lütfen aktif edin.

Kaliteli görüntü için zorunlu. Laf olsun diye icat etmedi BBC/NHK.

Kaliteli bir monitör değilse HDR'in hiçbir mantığı yok. Bende ViewSonic var, HDR'ı da var fakat açınca parlaklık %50 azalıyor.
Ekranı göremedikten sonra HDR'ın bir fantezisi kalmıyor, laf olsun diye icat edilmediyse de laf olsun diye monitörlere eklenebiliyor.

Kaliteli bir monitör değilse HDR'in hiçbir mantığı yok. Bende ViewSonic var, HDR'ı da var fakat açınca parlaklık %50 azalıyor.
Ekranı göremedikten sonra HDR'ın bir fantezisi kalmıyor, laf olsun diye icat edilmediyse de laf olsun diye monitörlere eklenebiliyor.
Bende biliyorum bunu ve bizzat aynı durumdayız sizle. Benim deme sebebim, mantıken VESA DisplayHDR 400 ve üzeri bir sertifikaya sahip panel ve arka aydınlatmalı bir modelse (4K 240 bir ürünse büyük ihtimalle öyledir diye varsaydım) sıradan birini tatmin ettiği içindi.
60 Hz kalmadı artık 240'a para verdiysen 240 da kullanmalısın.

HDR her monitörde açılmaz. Oyun veya film dizi izlemiyorken açmak gereksiz.
Tamam, laf olsun diye konulan dolu ürün var piyasada ama ikinci cümleniz komple yanlış bilgi. HDR fotoğraf, duvar kağıdı vs. de var. HDR destekli formatlar var (JXL, JXR, AVIF, EXR gibi). Artık standart oldu (PDF'lerde ve röntgenlerde bile yakında JXL kullanılacak).