mencolarado

Başarılı
Bluetooth kulaklıktan daha yüksek ses almak için "mutlak sesi iptal et" seçeneğini aktif mi tutmalıyım yoksa kapatmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi, kulaklığın sesini arttırmaya bastığımızda doğrudan kendi sesini arttırmak yerine telefonun sesini yükseltmek veya azaltmak için telefona sinyal gönderiyor. Bahsettiğiniz ayarı kapatınca Bluetooth cihazların sesi telefonun medya sesinden ayrılıyor. Cihazdan cihaza işe yarayabilir.

Hiç denediniz mi? Net cevap deneyerek rahatça mümkün olabilir.

Şimdi, kulaklığın sesini arttırmaya bastığımızda doğrudan kendi sesini arttırmak yerine telefonun sesini yükseltmek veya azaltmak için telefona sinyal gönderiyor. Bahsettiğiniz ayarı kapatınca Bluetooth cihazların sesi telefonun medya sesinden ayrılıyor. Cihazdan cihaza işe yarayabilir.

Hiç denediniz mi? Net cevap deneyerek rahatça mümkün olabilir.
Denedim, farkı anlayamıyorum açıkçası. "Mutlak sesi iptal et" seçeneğini açınca telefondan sesi fullediğimde kulaklıkta maksimum sese mi çıkıyor?

Denedim, farkı anlayamıyorum açıkçası. "Mutlak sesi iptal et" seçeneğini açınca telefondan sesi fullediğimde kulaklıkta maksimum sese mi çıkıyor?
Evet, ayar açıkken beraber yükselip alçalıyor sesler. Belirgin farklılık olmuyorsa bence açık kalsın, ses çok yüksek değilken seste ufak kalite iyileştirmeleri yapabiliyor diye biliyorum.

Evet, ayar açıkken beraber yükselip alçalıyor sesler. Belirgin farklılık olmuyorsa bence açık kalsın, ses çok yüksek değilken seste ufak kalite iyileştirmeleri yapabiliyor diye biliyorum.
Yani mutlak sesi iptal et seçeneğini aktif tutacağım yoksa bu seçeneği kapalı tutup mutlak ses açık mı kalmış olacak?

Tam tersi olmasın hocam? Yani iptal et seçeneği açık olunca daha yüksek kaliteli ses çıkması lazım.
Aynen, yüksek ses elde etmek için seçeneği açmanız lazım. Mutlak ses yüksek sesle ters orantılı, mutlak sesi açarsanız Bluetooth cihazınız senkronize takılıyor telefonunuzla. Bu da daha düşük ses verme olayını yapabiliyor.

Benim daha kaliteli sesten kastım, düşük seste (%50-%60 civarları) sub-bass oranına verdiği katkı bu arada, sesin yüksekliği değil.

Son düzenleme: