NABERMÜDÜR

Uzman
Üniversiteliler için Gemini'nin 1 yıllık planını alıp Pro yaptım ama Gemini 3 Thinking'i belli bir kullanım (100+ civarı) sonrası kilitliyor, “Yallah 20:30'da gel.” diyor. Bu bayağı can sıkıcı.

Ücretli GPT de var bende. Thinking modelinde böyle net bir limit yok. Muhtemelen arka planda kısıyorlardır ama kullanıcıya hissettirmiyor. Google gibi dev bir firmanın maliyetten kısmak için bu kadar sert sınırlama koyması garip. Sizce bu kısıt kalkar mı, yoksa devam mı eder?

Ayrıca Gemini 3 Flash resmen çöp. Hızlı ama içi boş: Türkçe bağlam kuramıyor, önceki mesajları hatırlamıyor, garip tepkiler veriyor. Kullanılabilir değil.

Daha yüksek bir fiyatlandırma ile paket getirip onda kaldırırlar büyük ihtimal. Flash'ı ben zaten hiç beğenmiyorum ama Pro rakipsiz şu anlık.

Daha yüksek bir fiyatlandırma ile paket getirip onda kaldırırlar büyük ihtimal. Flash'ı ben zaten hiç beğenmiyorum ama Pro rakipsiz şu anlık.
Kaldıracaklarını zannetmiyorum o kadar da değil ama bence thinking modeli sınırsız olmalı. Adamlar bide kendi donanımlarını kullanıyor nvidia'ya da bağlı değil. Bu durumda 100 thinking sonrası sınır nedir la? bari 300 falan olsun hadi yine sınır koy 100+ üstü sonrası sınır çok komik geliyor bu kadar dev bir şirket için.

Kaldıracaklarını zannetmiyorum o kadar da değil ama bence thinking modeli sınırsız olmalı. Adamlar bide kendi donanımlarını kullanıyor NVIDIA'ya da bağlı değil. Bu durumda 100 thinking sonrası sınır nedir la? bari 300 falan olsun hadi yine sınır koy 100+ üstü sonrası sınır çok komik geliyor bu kadar dev bir şirket için.
Orası saçma tabii.

Lmarena kullanın hepsi sınırsız resim üretmeye kadar.
Orada claude kullanıyorum zaten ama 6-7 cevap sonra 50 dakka sınırlama koyuyor. Ayrıca 32k token sunuyor ve bu hafıza açısından yetersiz. Benim için en önemli şey geçmiş konuşmaları hatırlama kapasitesi ve thinking modelleri.

Orada claude kullanıyorum zaten ama 6-7 cevap sonra 50 dakika sınırlama koyuyor. Ayrıca 32K token sunuyor ve bu hafıza açısından yetersiz. Benim için en önemli şey geçmiş konuşmaları hatırlama kapasitesi ve thinking modelleri.

Sisteminiz nasıl güçlü mü?

Maddi durumunuz varsa sağlam sistem yaparak büyük dil modeli lokal olarak kurabilirsiniz.

Sisteminiz nasıl güçlü mü?

Maddi durumunuz varsa sağlam sistem yaparak büyük dil modeli lokal olarak kurabilirsiniz.
Lokal olarak sistemim yetersiz aga, standart bir gemini 3 thinking performanası alacam diye 128 ram pc dizemem. Şu LLama'nın gelişmesini bekliyoruz halen, türkiyeye geldi adamlar ama halen yetersiz, yaparsa mark zuckerberg yapar bu "sınırsız" işini, hatta ben sınırsız video üretmeyi bile ücretsiz vereceğini düşünüyorum pazarda rekabet edebilmesi için bakalım görecez.

Lokal olarak sistemim yetersiz aga, standart bir gemini 3 thinking performanası alacam diye 128 ram pc dizemem. Şu LLama'nın gelişmesini bekliyoruz halen, türkiyeye geldi adamlar ama halen yetersiz, yaparsa mark zuckerberg yapar bu "sınırsız" işini, hatta ben sınırsız video üretmeyi bile ücretsiz vereceğini düşünüyorum pazarda rekabet edebilmesi için bakalım görecez.
Eminim ki bunu ücretsiz yaparsa satmadığı veri kalmayacak. Mark'a zerre güvenmiyorum.