Lokal olarak sistemim yetersiz aga, standart bir Gemini 3 thinking performanası alacağım diye 128 RAM PC dizemem. Şu Llama'nın gelişmesini bekliyoruz halen, Türkiye'ye geldi adamlar ama halen yetersiz, yaparsa mark zuckerberg yapar bu "sınırsız" işini, hatta ben sınırsız video üretmeyi bile ücretsiz vereceğini düşünüyorum pazarda rekabet edebilmesi için bakalım göreceğiz.

Hiç olacağını sanmıyorum. Sınırsız istiyorsanız da sağlam sistem yapmak şart.

Eminim ki bunu ücretsiz yaparsa satmadığı veri kalmayacak. Mark'a zerre güvenmiyorum.
Güvendiğimi söylemedim; sadece AI pazarına farklı bir ürün sokabilir, rekabet iyidir. Ama ücretsizse bedeli genelde veridir. Open ai'ın yeni tarayıcısı da aynı endişeyi veriyor da oraya girmeyelim şimdi.

Ben qwen3 256b ile idare ediyorum. 70b parametreli modelde var. Sansürsüz version her şeyi yapabiliyorsun. Resim üretmeden flux. 2 dev ağır geldi. Onda da Z image kullanıyorum. Onun da text encoder değiştirdim sansürsüz acayip içerikler üretiyor. Video üretme kısmı en zor sıkıntılı olanı hunyuan var ama çok zorluyor. WAN 2.2 ya bakacağım.

Ben qwen3 256b ile idare ediyorum. 70b parametreli modelde var. Sansürsüz version her şeyi yapabiliyorsun. Resim üretmeden flux. 2 dev ağır geldi. Onda da Z image kullanıyorum. Onun da text encoder değiştirdim sansürsüz acayip içerikler üretiyor. Video üretme kısmı en zor sıkıntılı olanı hunyuan var ama çok zorluyor. WAN 2.2 ya bakacağım.
Gemini, GPT kadar sansür koymuyor benim için yeterli ya.. Bomba nasıl yapılır tarifi istemiyorum sonuçta(!) Zamanaında lokalde resim üretmeyi denemiştim de %99'u nvidia uyumlu,benim 5700xt mavi ekran verdirtiyordu. Uyumlu hale getirmek için eklentiler var da kurması dert kullanması dert çalışıp çalışmaması şans derken lokalde ai kullanmayı bıraktım. Belki 6000 serisi çıkınca 6060ti falan çekip lokalde kullanırım ama chatbot kullanmam, onun yerine resim üretimi için alırım alırsam.

Üniversiteliler için Gemini'nin 1 yıllık planını alıp Pro yaptım ama Gemini 3 Thinking'i belli bir kullanım (100+ civarı) sonrası kilitliyor, “Yallah 20:30'da gel.” diyor. Bu bayağı can sıkıcı.
Gemini 3 Pro'yu 100 mesajla nasıl sınırını doldurabiliyorsun, şaşırdım. 100 mesaj gayet OK bir sınır.
Ayrıca Gemini 3 Flash resmen çöp. Hızlı ama içi boş: Türkçe bağlam kuramıyor, önceki mesajları hatırlamıyor, garip tepkiler veriyor. Kullanılabilir değil.
Gemini 3 Flash diye bir model yok. Gemini 2.5 Flash var.

Gemini, GPT kadar sansür koymuyor benim için yeterli ya. Bomba nasıl yapılır tarifi istemiyorum sonuçta(!) zamanaında lokalde resim üretmeyi denemiştim de %99'u NVIDIA uyumlu, benim 5700XT mavi ekran verdirtiyordu. Uyumlu hale getirmek için eklentiler var da kurması dert kullanması dert çalışıp çalışmaması şans derken lokalde AI kullanmayı bıraktım. Belki 6000 serisi çıkınca 6060 Ti falan çekip lokalde kullanırım ama chatbot kullanmam, onun yerine resim üretimi için alırım alırsam.

AMD o konuda çok kötü. Sansürsüz sürümde yazılımsal şeyleri yaptırabilmek daha önemli bence. Ek olarak 6060 Ti da yetmez. Giriş için 90 son seri alınmalı. 3090, 4090, 5090 gibi. Ama 5090 bile olsa tam istenileni veremiyor. RTX Pro 6000 gibi bir kart olmalı ki o zaman çok farklı noktaya gelir.

AMD o konuda çok kötü. Sansürsüz sürümde yazılımsal şeyleri yaptırabilmek daha önemli bence. Ek olarak 6060 Ti da yetmez. Giriş için 90 son seri alınmalı. 3090, 4090, 5090 gibi. Ama 5090 bile olsa tam istenileni veremiyor. RTX Pro 6000 gibi bir kart olmalı ki o zaman çok farklı noktaya gelir.
Sürekli resim üreteceksem haklısın 5090 falan lazım da, sürekli resim üreteceğimi zannetmiyorum o yüzden hem oyun için hem ai programları için 6060ti tercih ederdim.

Gemini 3 Pro'yu 100 mesajla nasıl sınırını doldurabiliyorsun, şaşırdım. 100 mesaj gayet OK bir sınır.
Bir proje üzerine çalışıyorum her gün en az 2-3 saat kullanıyorum sürekli başındayım sürekli detay anlama ve ayıklama analizi yaptırıyorum. Normal bir kullanıcı olarak günde 1 saat kullanıyorsan zaten yeterli, ona rağmen bence 100+ yine kötü, google'sın yani aç biraz vanaları şunu bi temizinden 250+ falan yapsan güzel olacak.
Gemini 3 Flash diye bir model yok. Gemini 2.5 Flash var.
Hayat bitti..:facepalm: Ben gemini 3'ün flashla beraber geldiğini düşünüyordum.

Son düzenleme:
Üniversiteliler için Gemini'nin 1 yıllık planını alıp Pro yaptım ama Gemini 3 Thinking'i belli bir kullanım (100+ civarı) sonrası kilitliyor, “Yallah 20:30'da gel.” diyor. Bu bayağı can sıkıcı.

Ücretli GPT de var bende. Thinking modelinde böyle net bir limit yok. Muhtemelen arka planda kısıyorlardır ama kullanıcıya hissettirmiyor. Google gibi dev bir firmanın maliyetten kısmak için bu kadar sert sınırlama koyması garip. Sizce bu kısıt kalkar mı, yoksa devam mı eder?

Ayrıca Gemini 3 Flash resmen çöp. Hızlı ama içi boş: Türkçe bağlam kuramıyor, önceki mesajları hatırlamıyor, garip tepkiler veriyor. Kullanılabilir değil.
Sonunda benim dışımda biri de bu sorundan şikayetçiymiş. Pro üyelikte bu kadar limitleme olması bence inanılmaz kötü. Sadece Gemini 3 PRO Thinking'de de limit yok. Nano Banana Pro'da da limit var. Hatta bu limit ne kadar bilmiyorum fakat durduk yere Nano Banana'nın eski versiyonuna geçiyor. Daha garip bir tespit daha söyleyeyim. Limitin bitmesine yakın hem Gemini 3 Pro ile sormama rağmen inanılmaz kötü cevap veriyor. Prompttan bağımsız. Sanki görünmez bir limitleyici var gibi. Normalde limitim bitse ve kullanamasam anlarım ancak gittikçe kötü cevap veriyor bir süre sonra.

Bari limitleri gösterseler çok iyi olur. Sanırım Pro hesabım olmasına rağmen Google Ai Studio'dan kullanmaya devam edeceğim. Uzun testlerim sonucunda gerçekten de hiç memnun kalmadım.

Limitin ne olduğunu bilmiyorum ancak bence çok kısıtlayıcı. Yani şöyle düşünün en ihtiyacınız olan ve çok kullanmanız gereken bir günde sizi yarı yolda bırakabilecek bir limit. Günlük kullanım için zaten yeterli fakat arada gerçekten çok yardım almanız gereken yerlerde akılda hep "Limit bitecek mi?" hissi oluşturuyor.