Sürekli resim üreteceksem haklısın 5090 falan lazım da, sürekli resim üreteceğimi zannetmiyorum o yüzden hem oyun için hem AI programları için 6060 Ti tercih ederdim.

Büyük dil modeli llm ve video için zor 6060 Ti. 5090 bile yeterli hızda çalıştıramaz. Benim kullandığım qwen3 256b en makul iyilerden olanı GPT 4.1 gibi belki daha iyi güçte 80 90 GB boyutunda yani VRAM'den taşıyor. Bu da demek oluyor ki RAM'de çalışıyor. RAM'de de beklenen performansı vermiyor. Yani VRAM'i 100 GB civarı kart lazım. Çoklu ekran kartı da takılabilir. 2 tane 5090 takılsa 64 GB yapar yani o bile yetmiyor. 60 olan seriler zayıf VRAM de az olur.

Büyük dil modeli llm ve video için zor 6060 Ti. 5090 bile yeterli hızda çalıştıramaz. Benim kullandığım qwen3 256b en makul iyilerden olanı GPT 4.1 gibi belki daha iyi güçte 80 90 GB boyutunda yani VRAM'den taşıyor. Bu da demek oluyor ki RAM'de çalışıyor. RAM'de de beklenen performansı vermiyor. Yani VRAM'i 100 GB civarı kart lazım. Çoklu ekran kartı da takılabilir. 2 tane 5090 takılsa 64 GB yapar yani o bile yetmiyor. 60 olan seriler zayıf VRAM de az olur.
İşinizi bir şekilde LLM'e bağladıysanız bence de en iyisini almak gerekiyor. Sonuçta vakit-nakit. Eğer ara sıra yüksek performans lazımsa lightning.ai gibi bir servis kullanmak tek çözüm.

İşinizi bir şekilde Llm'e bağladıysanız bence de en iyisini almak gerekiyor. Sonuçta vakit-nakit. Eğer ara sıra yüksek performans lazımsa lightning. AI gibi bir servis kullanmak tek çözüm.

Qwen3 256b de 2 token ile 4 token arası alıyorum hız olarak. İdare ediyor ama yavaş sayılır.

Maddi durumdan kastın Elon Musk falansan evet, Gemini 3 Pro'ya yaklaşabilecek bir şeyi local olarak çalıştırabilirsin :D

Elon Musk olmana gerek yok qwen3 coder 480b parametreli modeli var. 230-290 GB'lık VRAM doldurabilirsen elinde çok güçlü yerel sınırsız llm modelin olmuş olur.

Sonunda benim dışımda biri de bu sorundan şikayetçiymiş. Pro üyelikte bu kadar limitleme olması bence inanılmaz kötü. Sadece Gemini 3 PRO Thinking'de de limit yok. Nano Banana Pro'da da limit var. Hatta bu limit ne kadar bilmiyorum fakat durduk yere Nano Banana'nın eski versiyonuna geçiyor. Daha garip bir tespit daha söyleyeyim. Limitin bitmesine yakın hem Gemini 3 Pro ile sormama rağmen inanılmaz kötü cevap veriyor. Prompttan bağımsız. Sanki görünmez bir limitleyici var gibi. Normalde limitim bitse ve kullanamasam anlarım ancak gittikçe kötü cevap veriyor bir süre sonra.

Bari limitleri gösterseler çok iyi olur. Sanırım Pro hesabım olmasına rağmen Google Ai Studio'dan kullanmaya devam edeceğim. Uzun testlerim sonucunda gerçekten de hiç memnun kalmadım.

Limitin ne olduğunu bilmiyorum ancak bence çok kısıtlayıcı. Yani şöyle düşünün en ihtiyacınız olan ve çok kullanmanız gereken bir günde sizi yarı yolda bırakabilecek bir limit. Günlük kullanım için zaten yeterli fakat arada gerçekten çok yardım almanız gereken yerlerde akılda hep "Limit bitecek mi?" hissi oluşturuyor.
Ben Adobe Firefly’ı resim üretmek için kullanıyorum. Banka hesabından 1 TL limitli bir sanal kart oluşturup tarayıcıdan Firefly’a gir. “1 hafta ücretsiz deneme”ye tıkla; eğer ilk kez giriyorsan ve üye değilsen zaten kayıt olmanı isteyecek. E-posta adresinle kaydolduktan sonra daha önce oluşturduğun sanal kart bilgilerini girip devam edersen Banana Pro’yu sınırsız kullanabiliyorsun. Ayrıca 4000 krediyle video üretme imkânı da veriyor. “1 hafta” yazdığına bakma; bazen nedenini anlamadığım şekilde 3 hafta gibi daha uzun süre ücretsiz verebiliyor.

Ai studio'yu bende kullanıyorum fakat arayüzü konusunda bir bug'ı var, token 250k'yı geçince çok yavaşlıyor ve PC'yi zorluyor, nedeni de tüm sohbeti yüklemeye çalışması.

Ben Adobe Firefly'ı resim üretmek için kullanıyorum. Banka hesabından 1 TL limitli bir sanal kart oluşturup tarayıcıdan Firefly'a gir. “1 hafta ücretsiz deneme”ye tıkla; eğer ilk kez giriyorsan ve üye değilsen zaten kayıt olmanı isteyecek. E-posta adresinle kaydolduktan sonra daha önce oluşturduğun sanal kart bilgilerini girip devam edersen banana Pro'yu sınırsız kullanabiliyorsun. Ayrıca 4000 krediyle video üretme imkânı da veriyor. “1 hafta” yazdığına bakma; bazen nedenini anlamadığım şekilde 3 hafta gibi daha uzun süre ücretsiz verebiliyor.

AI Studio'yu bende kullanıyorum fakat arayüzü konusunda bir Bug'ı var, token 250K'yı geçince çok yavaşlıyor ve PC'yi zorluyor, nedeni de tüm sohbeti yüklemeye çalışması.

Az önce firefly için bende satın aldım umarım 7 gün sonra sıkıntı olmaz.

Büyük dil modeli llm ve video için zor 6060 Ti. 5090 bile yeterli hızda çalıştıramaz.
Video demedim ki, lokalde 5060ti ile çok rahat stable diffusion ile resim çizdirirsin bence. Video için muhtamelen 5090 bile 5-10 saniyelik bir video üretmek için yarım saat bekletebilir gibi geliyor.

Ben Adobe Firefly’ı resim üretmek için kullanıyorum. Banka hesabından 1 TL limitli bir sanal kart oluşturup tarayıcıdan Firefly’a gir. “1 hafta ücretsiz deneme”ye tıkla; eğer ilk kez giriyorsan ve üye değilsen zaten kayıt olmanı isteyecek. E-posta adresinle kaydolduktan sonra daha önce oluşturduğun sanal kart bilgilerini girip devam edersen Banana Pro’yu sınırsız kullanabiliyorsun. Ayrıca 4000 krediyle video üretme imkânı da veriyor. “1 hafta” yazdığına bakma; bazen nedenini anlamadığım şekilde 3 hafta gibi daha uzun süre ücretsiz verebiliyor.
Bu Firefly'da böyle bir şey yapılabildiğini bilmiyodum eğer olursa çok işime yarar teşekkür ederim.