Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Merhaba. Uzun sohbetleri işleyebilme, bağlamdan kopmama, analitik ve sosyal zekası yüksek olan bir AI modelinin ücretli sürümünü almayı düşünüyorum. Ayrıca ücretlide varsa sınırları, sınırlarının yüksek olması lazım.
Şimdi durumu açıklayayım. Psikolojik durumlar söz konusu. Maalesef profesyonel terapiye erişimim yok. Kendi kendine terapi yapacağım.
Saçma gelebilir ama mümkün aslında.
Amacım şu:
Şöyle ki, normalde Gemini alacaktım. Ama, Claude'un psikolojideki yeteneği o kadar iyi ki, şaştım kaldım baya. O kadar iyi ilişkisel düşünebiliyor ki... Ama Claude'un böyle bir olayı var:
Yani ne kadar çok mesaj o kadar hızlı tükeniş. Yani normalde 10 mesaj sonra hak bitti derken, eğer sohbette uzun token'lı veya çok sayıda mesaj varsa, 3 mesaj sonra hak bitti diyebilir, haklar sıfırlansa bile. Bu Pro'da gidiyor mu? Yani token artıyor mu?
Claude işlevsellik açısından kötü ama saf zeka bakımından cidden iyi.
Diğer bir konumda Perplexity.AI var. Perplexity'de tek abonelikte birçok modeli kullanabiliyoruz.
Evet, durum bu. Sizce hangisi alınmalı, neden?
Şimdi durumu açıklayayım. Psikolojik durumlar söz konusu. Maalesef profesyonel terapiye erişimim yok. Kendi kendine terapi yapacağım.
Saçma gelebilir ama mümkün aslında.
Amacım şu:
- Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) temelli Zihninden Çık Hayatına Gir kitabını kullanacağım. ACT sürecin ana yapısı olacak.
- Lacanyen kuramla destekleyeceğim; yapay zekayı kullanarak Lacanyen psikanalitik kuramı "yüzeysel" olarak kullanarak bilinçdışı psikodinamik analizi yaptıracağım. İki gündür deniyorum ve güzel sonuçlar alıyorum kendim için.
- Dr. Mustafa Merter'in Doküz Yüz Katlı İnsan kitabıyla da manevi terapi olarak bütünsellik yakalayacağım -en azından düşüncem bu yönde.
Şöyle ki, normalde Gemini alacaktım. Ama, Claude'un psikolojideki yeteneği o kadar iyi ki, şaştım kaldım baya. O kadar iyi ilişkisel düşünebiliyor ki... Ama Claude'un böyle bir olayı var:
Yani ne kadar çok mesaj o kadar hızlı tükeniş. Yani normalde 10 mesaj sonra hak bitti derken, eğer sohbette uzun token'lı veya çok sayıda mesaj varsa, 3 mesaj sonra hak bitti diyebilir, haklar sıfırlansa bile. Bu Pro'da gidiyor mu? Yani token artıyor mu?
Claude işlevsellik açısından kötü ama saf zeka bakımından cidden iyi.
Diğer bir konumda Perplexity.AI var. Perplexity'de tek abonelikte birçok modeli kullanabiliyoruz.
Evet, durum bu. Sizce hangisi alınmalı, neden?