truth

Becerikli
Gemini'de Thinking (düşünme) ve Pro modelleri var.
İkisi de düşünme zinciri oluşturuyor, akıl yürütüyor.
Thinking (düşünme) modelinin, Flash modelinin bir tık akıl yürüten modeli olduğu söyleniyor.

Yani bunun konulması biraz gereksiz olmuş çünkü aralarında sadece 15 saniye falan cevap süresi farkı var.

Sizce farkları nedir?

Ne gibi farkları mevcut? Bunu açıklarsan sevinirim.
15 saniye daha uzun süre düşünüyor dediniz. İşte o zaman aralığında daha çok düşünüyor. Daha çok token harcıyor. Daha çok şeyi hesaba katıyor.

Hani kullanırsanız anlarsınız zaten. Biraz teknik olur, biraz daha böyle ağır konuları konuşun. O zaman fark daha çok açılır.

Gördüğüm kadarıyla düşünme modu yapısal işlevlerde daha güçlü; örneğin taslak oluşturmada daha başarılı. Pro modeli ise işlevsel olarak daha iyi. Şöyle açıklayalım: Gemi yapacaksan düşünen model sana nelere ihtiyacın olduğunu ve nasıl yapacağının ana hatlarını söylüyor, Pro modeli ise ayrıntılı bir şekilde gemiyi nasıl yapabileceğini anlatıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
15 saniye daha uzun süre düşünüyor dediniz. İşte o zaman aralığında daha çok düşünüyor. Daha çok token harcıyor. Daha çok şeyi hesaba katıyor.

Hani kullanırsanız anlarsınız zaten. Biraz teknik olur, biraz daha böyle ağır konuları konuşun. O zaman fark daha çok açılır.

Chain of Thoughts modeli daha uzun süre çalıştırılıyor, yapay zekanın anlama kabiliyetini arttırıyor. Çoğu zaman gereksiz bence.

Gördüğüm kadarıyla düşünme modu yapısal işlevlerde daha güçlü; örneğin taslak oluşturmada daha başarılı. Pro modeli ise işlevsel olarak daha iyi. Şöyle açıklayalım: Gemi yapacaksan düşünen model sana nelere ihtiyacın olduğunu ve nasıl yapacağının ana hatlarını söylüyor, Pro modeli ise ayrıntılı bir şekilde gemiyi nasıl yapabileceğini anlatıyor.

İşin teknik kısmı bana gereksiz geldi.
Gerçekten akıllı modeline ihtiyaç duysaydım Pro modelini kullanırdım zaten, düşünme modeli niye var ki?