Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Herkese merhaba Kingston Fury Renegade SSD aldım. 1 TB, 7.300 okuma, 6.000 yazma buna uygun anakart almak istiyorum. Alacağım anakartın PCI-E 4.0 desteklemesi yeter mi yoksa gen4x4 NVMe gibi veya Z serisi anakart mı olması gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Gen 4 desteği olması lazım. Aynı zamanda denildiği gibi işlemcinin de Gen 4 desteği olması lazım. Bazı anakartlarda da dediğiniz gibi özellikler bulunuyor.
ASUS B760M-A DDR4 anakart aldım bir de.
Bence bu seviye bir işlemci için DDR5 destekli daha iyi bir anakart alabilirdiniz ama yine de hayırlı olsun. SSD konusuna gelirsek, anakartınız PCIe 4.0 SSD'leri destekliyor, yani Kingston Fury Renegade ile tam performans elde edebilirsiniz.

1722779616460.webp

Bence bu seviye bir işlemci için DDR5 destekli daha iyi bir anakart alabilirdiniz ama yine de hayırlı olsun. SSD konusuna gelirsek, anakartınız PCI-e 4.0 SSD'leri destekliyor, yani Kingston Fury Renegade ile tam performans elde edebilirsiniz.

Eki Görüntüle 71310

Son bir sorun var. Bu sisteme bugün MSI CoreLiquid 240R V2 işlemci soğutucu aldım, sizce nasıl, anakart ile uyumlu mu?

Son düzenleyen: Moderatör: