GM bunu yapabildiyse zamanında tekrardan yapabilir. Bütçe sorunu mu var? Devlet deli gibi vergi alıyor bizden, alsın para devletten.
Bu sadece özel tasarım olarak düşünmeyin, donanım olarak da ayarlamalar yapabilir, OS'de özgür olur yani tamamen kendi elinde olur cihaz. Ama böyle hazır cihazda sadece alıp satar.
Müşteri de haklı olarak General'in doğru iş yapmamasından dolayı almaması normal.

Özel bir şirket neden Devlet'ten para alsın ki? Dediğiniz şeylerin tamamı yine bütçe kısmına temas ediyor.

GM 9 Pro çıktığı sırada markanın %6'ya yakın pazar payı vardı, dediğim gibi tamamen bütçe meselesi...

Şu an markanın yapması gereken uygun fiyata cihaz satmak, pazar payını arttırana kadar. Son tanıtılan iki cihaz da fiyat anlamında eleştirebilir tabii ama dediğim gibi 26 Pro modeli ideal fiyata geldi gibi. O fiyata LPDDR5 - UFS 3.1 ikilisi sunan başka bir model bilmiyorum.

Özel bir şirket neden Devlet'ten para alsın ki? Dediğiniz şeylerin tamamı yine bütçe kısmına temas ediyor.

GM 9 Pro çıktığı sırada markanın %6'ya yakın pazar payı vardı, dediğim gibi tamamen bütçe meselesi...

Şu an markanın yapması gereken uygun fiyata cihaz satmak, pazar payını arttırana kadar. Son tanıtılan iki cihaz da fiyat anlamında eleştirebilir tabii ama dediğim gibi 26 Pro modeli ideal fiyata geldi gibi. O fiyata LPDDR5 - UFS 3.1 ikilisi sunan başka bir model bilmiyorum.

Özel şirket olsa da açıkçası gerekli kişilerle güzel temas yapıldığı halinde alırlar. Bütçe sorunu normalde çözülür. Zaten iyi pazar payı = iyi paraya sahip şirket demek çoğunluk oranında.
26 Pro yine de daha ucuz olmalı. Markadan çoğu kişi tercih etmeyecektir. Ya vergilerinin azaltılması ya da kârdan düşülmesi lazım. Vergiden düşülmesi mantıklı geliyor.

Fason üretici, asla ve asla telefon tasarlamayan, sizin de bahsettiğiniz telefon üreticilerinden hazır ürün alıp marka bastıran şirketlere denir. Kısaca bir amaçları olmayan pazar payında bulunmayan başarısız şirketler.
Her iki cihazda çakma Çin yazılımı ve başarısız AI ile birlikte geliyor. 26 Pro modelide fenix 2 Pro modelide çok daha uygun olabilir. Fiyatına oranla bu şirketlerin cihazı zorunlu F/P olsun ki alınsın. Değecek bir fiyatta değiller.

Marka fanatiğim yok ancak GM24 Pro kullanıyorum inanın 1.5 seneyi geçti ve daha 1 kere format bile atmadım. Telefonun yazılımı o kadar iyi çalışıyor ki hala ilk günkü gibi hızlı ve sorunsuz. Hatta başta bu olayları çok bilmiyor düz Android sanıyordum Dido OS diye gördüm yazılım konusunda çok iyi evet belki karşılaştırmak doğru olmaz ama eskiden kullandığım Samsung Sony gibi modellere arada hep format atmak zorunda kalıyordum.

Ancak evet bence GM26 ve diğer fenix Modelinin fazla pahalı geldiğini düşünüyorum veya en azından daha 10-12 bandında bir tel de çıkarmalıydılar. Ben GM24 ölene kadar kullanırım o derece memnunum. Şahsen bir telefon Max 10k etmeli benim için. Dahası gereksiz bende.

Marka fanatiğim yok ancak GM24 Pro kullanıyorum inanın 1.5 seneyi geçti ve daha 1 kere format bile atmadım. Telefonun yazılımı o kadar iyi çalışıyor ki hala ilk günkü gibi hızlı ve sorunsuz. Hatta başta bu olayları çok bilmiyor düz Android sanıyordum dido OS diye gördüm yazılım konusunda çok iyi evet belki karşılaştırmak doğru olmaz ama eskiden kullandığım Samsung Sony gibi modellere arada hep format atmak zorunda kalıyordum.

Ancak evet bence GM26 ve diğer fenix modelinin fazla pahalı geldiğini düşünüyorum veya en azından daha 10-12 bandında bir tel de çıkarmalıydılar. Ben GM24 ölene kadar kullanırım o derece memnunum. Şahsen bir telefon Max 10k etmeli benim için. Dahası gereksiz bende.

Çakma Çin yazılımı gerekli minik telemetriler dışı başka bir şey bulundurmadığı için saf Android gibi. Eskiden kullandığınız cihazlar çok uygun fiyatlı olduğundan olabilir.
Ayrıca size göre en fazla 10k eder. Çünkü kullanımınız gereği çok fazla para vermezsiniz.

Düşündüğünüz fiyat nedir, bunu açıklığa kavuşturalım :).

Ortalama iki adet AMOLED panele sahip, SoC'i Single Core'da 6 Gen 3'ten daha iyi ve Multi Core'da da 6 Gen 3'ten yaklaşık 400 puan geride (2 + 6 çekirdek mimarisinden dolayı) olan, LPDDR5 ve UFS 3.1 ikilisini barındıran, Sony IMX752 sensöre sahip (Yine ortalama, sensör boyutu 1/2.5" diye hatırlıyorum.), kutudan adaptör + kılıf ile çıkan bu cihaz ne kadar olmalı?

Ben de marka fanatiği değilim bu arada, aynı tartışma konusu başka bir Türkiye merkezli marka olsa yine irdelerdim böyle :D.

Düşündüğünüz fiyat nedir, bunu açıklığa kavuşturalım :).

Ortalama iki adet AMOLED panele sahip, SoC'i Single Core'da 6 gen 3'ten daha iyi ve multi Core'da da 6 gen 3'ten yaklaşık 400 puan geride (2 + 6 çekirdek mimarisinden dolayı) olan, LPDDR5 ve UFS 3.1 ikilisini barındıran, Sony IMX752 sensöre sahip (yine ortalama, sensör boyutu 1/2.5" diye hatırlıyorum.), kutudan adaptör + kılıf ile çıkan bu cihaz ne kadar olmalı?

Ben de marka fanatiği değilim bu arada, aynı tartışma konusu başka bir Türkiye merkezli marka olsa yine irdelerdim böyle :D.

Hindistan'da 8K civarı cihaz. Açıkçası 11-12k olabilirdi vergiden kısıp kârdan kısılmayacak şekilde.
Neden derseniz markanın satması için çok F/P olması lazım.

Ortalama iki adet AMOLED panele sahip, SoC'i Single Core'da 6 Gen 3'ten daha iyi ve Multi Core'da da 6 Gen 3'ten yaklaşık 400 puan geride (2 + 6 çekirdek mimarisinden dolayı) olan, LPDDR5 ve UFS 3.1 ikilisini barındıran, Sony IMX752 sensöre sahip (Yine ortalama, sensör boyutu 1/2.5" diye hatırlıyorum.), kutudan adaptör + kılıf ile çıkan bu cihaz ne kadar olmalı?

Fena cihaz değil GM 26 Pro. Yine de rakip olarak gördüğüm CMF Phone 1'e kıyasla bir karşılaştırma yapacağım.

İşlemci konusunda Dimensity 7300 daha iyi. 4x Cortex A78 bulunuyor.
GPU konusunda ise Dimensity 7300'de bulunan Mali G615 MC2, IMG BXM-8-256'e kıyasla çok daha güçlü. Antutu V10 da 5 kat fark atıyordu diye hatırlıyorum.

Ekran konusunda bir şey diyemeyeceğim çünkü 10 bit panel var GM'de. Yine de CMF'nin paneli de fena değil.

Ayrıca IMX882 var CMF Phone 1'de ve IMX752'e kıyasla daha güçlü.

Benim için 26 Pro'nun en iyi yanı sizin de dediğiniz gibi UFS 3.1 depolama + LPDDR5 RAM kullanması, ince ve hafif olması.

Yani fiyatı aşırı F/P sayılmaz. Tercih edilmesi için 8/256 sürümünün 10.000 TL civarlarında falan olması lazım. İşlemci GPU'su gerçekten oldukça güçsüz. Biraz daha yukarı fiyatlarda Realme 12+ ile CMF Phone 1 var.
12/512 varyantına hiç değinmiyorum, o zaten çok pahalı.

Hangi cihaz parasına değiyorsa onu önermeye çalışıyorum bu arada. :) Beni CMF fanboyu sanmayın yani.

Son düzenleme: