İşlemci ile alakalı olduğunu biliyorum lütfen gelip yazmayın. Tam olarak nedir onu soruyorum?
AuthenticAMD.sys olarak adlandırılıyor. Bunlar öncelikle işlemcinin orijinal olduğunu belirtmek için vardır. CPU_VENDORS adı verilen bir numaralandırmada saklanırlar: CPU_VENDORS (amd64)kd> dt _KPRCB fffff8017ffbf180 -y Vendor
nt!_KPRCB
+0x8590 VendorString : [13] "GenuineIntel"
MODULE_NAME: GenuineIntel
IMAGE_NAME: GenuineIntel.sys
STACK_COMMAND: .cxr; .ecxr ; kb
FAILURE_BUCKET_ID: 0x124_16_GenuineIntel__UNKNOWN_IMAGE_GenuineIntel.sys
Chipset sürücüsü sanırım.İşlemci ile alakalı olduğunu biliyorum lütfen gelip yazmayın. Tam olarak nedir onu soruyorum?
AuthenticAMD.sys olarak adlandırılıyor. Bunlar öncelikle işlemcinin orijinal olduğunu belirtmek için vardır. CPU_VENDORS adı verilen bir numaralandırmada saklanırlar: CPU_VENDORS (amd64)kd> dt _KPRCB fffff8017ffbf180 -y Vendor
nt!_KPRCB
+0x8590 VendorString : [13] "GenuineIntel"
MODULE_NAME: GenuineIntel
IMAGE_NAME: GenuineIntel.sys
STACK_COMMAND: .cxr; .ecxr ; kb
FAILURE_BUCKET_ID: 0x124_16_GenuineIntel__UNKNOWN_IMAGE_GenuineIntel.sys
Teşekkürler.Aslında bir dosya değil, sadece işlemcinin PRCB'sinde bulunan bir CPU satıcı dizesidir. AMD'de de aynısı var ama bunun yerineAuthenticAMD.sysolarak adlandırılıyor. Bunlar öncelikle işlemcinin orijinal olduğunu belirtmek için vardır.CPU_VENDORSadı verilen bir numaralandırmada saklanırlar:CPU_VENDORS(amd64)
Örnek olarak :
Rich (BB code):kd> dt _KPRCB fffff8017ffbf180 -y Vendor nt!_KPRCB +0x8590 VendorString : [13] "GenuineIntel"
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR gibi mavi ekranlarda 0x124 çökmesiyle oluştuğu için otomatik olarak bu vendor ana sebep olarak gözükür.
Merak ettiğin şey buysa tabii.
Rich (BB code):MODULE_NAME: GenuineIntel IMAGE_NAME: GenuineIntel.sys STACK_COMMAND: .cxr; .ecxr ; kb FAILURE_BUCKET_ID: 0x124_16_GenuineIntel__UNKNOWN_IMAGE_GenuineIntel.sys