Geometri hakkında hiçbir şey bilinmediği halde TYT matematik branşlarına başlanmalı mı?

seeraddar

Yetkin
TYT matematiği noktaladım. Ama öyle böyle değil; öldürdüm, mahvettim. 7–8 kaynak çözdüm. Artık bildiğim konulardan soru kaçırmayacak noktaya geldim. Ancak geometri hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Geometriye başladım ama denemelerde soru çözecek seviyede değilim. Daha üçgenlerdeyim.

Şu an günlük olarak bir branş denemesi atmaya başlamalı mıyım emin değilim. Branşlara başladım ve TYT geometrideki konuları bitirdim diyelim. Bu süre zarfında 60 tane branş denemesi çözdüğümü düşünelim. Şimdi geometride deneme çözmek önemli. Tek tek o branş denemelerime geri dönüp günde 3 tane branş denemesinin, yani 30 tane geometri sorusunu çözüp analizi yapmalı mıyım? Yoksa branş denemelerine başlamadan önce geometrinin bitmesini mi beklemeliyim?

@Testo Unit @Syntax @SF26 @Atahan
Artık ezber oldu, direkt Şampiyonlar Ligi kadrosunu etiketliyorum.

Branş başlayabilirsin bence. Geometri sırf soru çözmekten ibaret. Ama taktik filan veremem çünkü bende geometride kötüyüm maalesef.

Şampiyonlar liginde ben de olmak isterdim. Az saat gömmüyoruz iki yıldır lanet sınava.

Branş denemesi tabii çöz yoksa TYT uçar gider bütün hızını kaybedersin. Geometri için önce bir kamp ile bir soru bankası beraber götür. Zaten temeli üçgenler. Onu iyi kaptın mı gerisini halledersin. Ne kadar çok geometri sorusu çözersen o kadar iyi. Hep farklı bir şeyler üretiyorlar. Şu an orijinal çözüyorum bilmem kaçıncı kaynağım sürekli olarak farklı soru tipleri var.

Branş için erken bence. Genel denemeler çok daha yararlı olacaktır. Hem üzerindeki yük azalır böylece TYT geometriyi ve ayt'yi hızlıca halledersin. Cumartesi ve pazar birer genel deneme güzel bir analiz ile mükemmel olur. Ha illa hızım kaybolmasın diyorsan cuma günüde birer branş at geometri kısmını kopar sonra çöz.

Hocam, Mert Hoca'nın Soru Bankası ve Video kitabında toplam 3500 soru var. Ben bunların yaklaşık 400 tanesini bunaldığım için çözmemiştim. Yani her konudan ortalama 10 soru falan eksik kalmıştı, çünkü her konuda zaten çok fazla soru çözüyorduk ve bir noktada gerçekten bunalmıştım.
Şu an o eksik kalan soruları günde 20–30 soru olacak şekilde tamamlıyorum. Bunun yanında her gün fizik çalışıyorum ve paragraf denemesi çözüyorum. Ayrıca dil bilgisinden günde 20–30 soru civarında çözüyorum.
Bayağı bir vaktim kalıyor ve ben TYT Matematik'te 40'ta 40 hedefliyorum. Bu yüzden branş sayısını artırmayı düşünüyorum. Hem vaktim de varken değerlendirmek istiyorum. Şu an “Toprak” ile başlamayı planlıyorum.
Bir de bir sorum olacak. Ben şu an doğruda açılardan sonraki üçgenlerin başındayım işte öyle söyleyeyim. Şu an çok aman aman bir zorlanma yok. Yani dozunda, bu konular mı kolay?

Şampiyonlar liginde ben de olmak isterdim. Az
Bir dahakine etiketlerim bak.

Bayağı bir vaktim kalıyor ve ben TYT Matematik'te 40'ta 40 hedefliyorum.

TYT'deki her sorunun neredeyse aynı puan olduğunu unutma. Total net önemli.

Paragraf denemesi çözüyorum.

İşte demek istediğimi neredeyse kimse anlamıyor. Ayrı ayrı çözdüğün branşlar işlemcilerin sentetik testi gibidir. Çok iyi performans alırsın ancak gerçek hayatta o öyle olmuyor. Kafa yorgunluğuna alışman lazım. Bu sene binlerce kişi patladı o yüzden.

Ek olarak ayt'yede başlaman lazım yavaştan. Fazla vakitin var ise tyt eksiklerini kapat ayt'ye geç. Cuma branş, cumartesi ve pazar genel deneme kalan vakitin hepsi ayt. Ayrıyeten yanlışlarını neden yanlış yaptığını not al bir sonraki denemeden önce oku.

7-8 kaynak çözdüysen branşlara başlamanın zamanı çoktan gelmiştir. İstersen geometri sorularını es geçip başla veya geometride bitirdiğin konuların varsa onların sorularını da katabilirsin.

TYT'deki her sorunun neredeyse aynı puan olduğunu unutma. Total net önemli.

Matematik Monster'ı olduğumu herkese kanıtlamalıyım.

Genel deneme haftada en az 1 tane ortalama 2 3 tane atıyorum zaten. Sadece işte paragraf olur, diğer dersler olur art arda farklı konuları görmeye alışmak için araya branş atmak istiyorum.

Genel deneme haftada en az 1 tane ortalama 2 3 tane atıyorum zaten. Sadece işte paragraf olur, diğer dersler olur art arda farklı konuları görmeye alışmak için araya branş atmak istiyorum.

Süper ilerliyorsun ancak önümüzde kocaman bir AYT var. Her gün branş çözeceğim diye konuları aksatma demek istediğim o. Yoksa deneme tabii ki de mükemmel bir şey.

Matematik Monster'ı olduğumu herkese kanıtlamalıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…