Konuda birkaç hatalı yer var uzun uzun yazmayacağım, sana tek diyebileceğim 1 yılda 3 dilde uzmanlaşmaya çalışmak imkansızdır ve gereksizdir. Web mi Sistem mi? Tarafını seç ve o alanda ilerle. Yoksa her şeyden azıcık bilen "Script Kiddie" olarak kalırsın.
"Yorumlarda gelecek yorumlarına tahmin edebiliyorum "vademiz uzun" ve amacımız bugün başlayacakların ilerde iş, kariyer yolunu ilerletmek. Bu sorunları ben de yaşadığımı dile getirip kendi bilgilerimi öne sürüyorum ve tecrübelilerden dönüşler bekliyoruz. İyi forumlar."

"1 derin öğreneceğimiz dil ve diğerleri destek dil"

Bu saydığın dillerin hiçbirisini bilmeden bir siber güvenlikçi olarak başka bir ülkeye iş yapıp Thailand'da AirBnB'de hayatını geçirip yüzbinlerce dolarlık iş bitiren mavi takımcı arkadaşlarım var. Neden sürekli yazılım konuşuyoruz? Kırmızı takım diye belirtsen bunu demezdim ama siber güvenlik sadece kırmızı takımdan ibaret değil. Bence bakış açını değiştirmen lazım.
Pentest alanı blue, purple alanına koymamız mı gerekiyor anlamadım? Siber güvenlik tabi ki bir çok alanı var. Blue dediğiniz alan reverse, malware analizden SOC analiste hatta kendi içindede 4-5 dala ayrılan bir alan. Assambly, C dili olmadan, Trafikleri paketlerinin size ne söylediğini bilmeden blue alanı hadi öğrenelim tarzı basic bir şey değildir.

Bu site, Windows 11 ve Brave kullandığınızı benim yazdığım PHP kodları sayesinde biliyor. ;)
Eline emeğine sağlık konunu gördüm ve beğendim. PHP yazan görmek derken neyden kastettiğimi zaten anlamışsındır ben php ile başladım kariyerime projelerde illalah bile ettirse sonuçta ilk göz ağrımız ve bittiği söylentileri yıllardır devam ediyor. Web görüşmelerinde hala php bilgisinin sorulduğundan habersizler tabi ki.