TLOU ile nasıl karşılaştırdın bu oyunu anlamadım. Birinin bütçesi 60 küsur diğerinin 250 küsur. Rica ediyorum firmada potansiyel olsa ne yazar.
TLOU ile karşılaştırmadım oyunu, süre manasıyla karşılaştırdım. Bu arada oyunun bütçesi net olarak söylenmedi, 60 milyon dolar olmayabilir. Adamların 6 sene süreleri vardı, bende bu süre zarfında ne yaptılar diye soruyorum, evet çalışan sayısı olarak Naughty Dog daha fazla olabilir. Ama 3 sene nerde 6 sene nerede.

Bütçesi eğer 60-80 milyon dolar olsa bile o ara sahneler kabul edilemezler, animasyon eksiklikleri kabul edilemez, o zaman oyunun çapını küçültürsün. Beni ilgilendirmiyor bütçenin ne kadar olduğu? Firmanın daha önceki oyunu olan, İnfamous Second Son'a bakın derim, 2014'de çıkmış olan oyunun doku kalitesi nasıl GoT'dan daha iyi olabilir? Oyunda genel anlamda bir özensizlik var, bu benim düşüncem, senin düşüncen farklıysa saygı duyarım.

Oynanışı fazla sıkıcı. Özel bir yanı olarak görsel kalitesi çok ama çok başarılıdır. O rüzgarlar, yaprakların hareketi falan çok güzel.

Görsel kalite olarak çok başarılı ve çok gerçekçi duruyor.
Oyunun hikayesi de çok tutarlı. Şöyle insanların konuşmaları, hareketleri sanki gerçekten yaşıyorlarmış gibi hissettiriyor.

Kötü bir oyun. Zamanında Days Gone'ı yerden yere vuran oyun medyası, ilginç bir şekilde bu oyunu bayılarak oynadı. Ne oyunda düzgün bir animasyon var ne de iyi bir ara sahne. PS2 zamanlarındaki ara sahneleri hatırlatıyor bana. Grafiklerde, doku kalitesi rezalet olunca, bir şekilde oyunu nasıl iyi gösterebiliriz çabasına girerek, oyunun sanat tasarımını çok iyi yaptılar, bu şekilde, normalde kötü gözüken oyun, manzaraları harika bir oyuna dönüştü.
Hocam olağanüstü bir dünya tasarımı olduğu için ve o dünyada geziyorsunuz üstüne yeterli aksiyon, zengin bir hikaye olunca yerden yere vurulmaz.

Kötü bir oyun. Zamanında Days Gone'ı yerden yere vuran oyun medyası, ilginç bir şekilde bu oyunu bayılarak oynadı. Ne oyunda düzgün bir animasyon var ne de iyi bir ara sahne. PS2 zamanlarındaki ara sahneleri hatırlatıyor bana. Grafiklerde, doku kalitesi rezalet olunca, bir şekilde oyunu nasıl iyi gösterebiliriz çabasına girerek, oyunun sanat tasarımını çok iyi yaptılar, bu şekilde, normalde kötü gözüken oyun, manzaraları harika bir oyuna dönüştü. Animasyon olmamasını anlamıyorum ben, ya loot yaparken el animasyonu yapmak zor bir şey değil ya da kapı açma animasyonu. Bu oyunu 6 senede yaptılar, Sony'nin diğer stüdyosu olan Naughty Dog, 3 senede TLOU part 2'yi yaptı. Oynanış tarafını keyifli buldum, bir şekilde kendini bu yüzden oynattı oyun.

Bu arada benim bu oyunu gömme sebebim, firmadaki potansiyel. Zamanında infamous serisini bayılarak oynardım, yeni IP yaptıklarını duyunca insan bir beklentiye giriyor, sonuçta da, hayal kırıklığına uğradım. Bu oyun klasik Ubisoft oyunlarından farksız.

Days Gone ve Ghost of Tsushima'yı oynadım bitirdim. Days Gone gerçekten çok kötü bir oyun gayet de iyi yapmışlar gömerek. Oyunda ana hikaye görevleri dahil, yan görevlerin hepsi 3 görevden oluşuyor. Git kampı temizle, kaçak birini yakala ve MP3 çaları bul. Sıfır çeşitlilik olduğu gibi açık dünyasıda bomboş. GoT'ta etrafta iletişime geçebileceğin insanlar görev alabileceğin yan karakterler oluyor. Days Gone Ubisoft oyunlarından bile daha kötü. En azından Assassin Creed gibi oyunlarda tonla farklı şey yapabiliyorsun. Days Gone dümdüz oyun yapabileceğin bir şey yok. Oyunu bitirmemin tek sebebi zombi oyunlarını sevmem ve motorun çok farklı bir hava katması. Buna benzer bir oyun yok. GoT ise vermek istediğini iyi yapan ortalamanın biraz üstü bir oyun. 2.oyunda üstüne koyarak ilerleyeceklerini düşünüyorum. Animasyon ve sunum çağının gerisinde. 6 sene konusunda haklısınız ama bu stüdyoda en azından ümidim var.

Hocam olağanüstü bir dünya tasarımı olduğu için ve o dünyada geziyorsunuz üstüne yeterli aksiyon, zengin bir hikaye olunca yerden yere vurulmaz.
Firmanın arkasında Sony var. Bend Stüdio acemi bir stüdyo olmasına rağmen Days Gone'a büyük ihtimalle 200 milyon dolara yakın bütçe harcanmıştır, zaten belli oluyor ara sahne kalitesinden, prodüksiyon kalitesine. Bu firmaya bu kadar bütçe veren Sony neden Sucker Punch'a 60 milyon Dolar bütçe versin ki, o bütçe olayında bir işler dönüyor bence.

Hikayesini iyi olduğunu düşünmüyorum, ortalama bir hikayesi var. Oynanış tarafını keyifli buldum. Sanat Tasarımı da cidden mükemmel, ışıklandırma o kadar iyi yerleştirilmiş ki, oyunun her anı yağlı tablo gibi gözüküyor, tabii ki bunlar dışında başka bir artısı yok gözümde.

Days Gone ve Ghost of Tsushima'yı oynadım bitirdim. Days Gone gerçekten çok kötü bir oyun gayet de iyi yapmışlar gömerek. Oyunda ana hikaye görevleri dahil, yan görevlerin hepsi 3 görevden oluşuyor. Git kampı temizle, kaçak birini yakala ve MP3 çaları bul. Sıfır çeşitlilik olduğu gibi açık dünyasıda bomboş. GoT'ta etrafta iletişime geçebileceğin insanlar görev alabileceğin yan karakterler oluyor. Days Gone Ubisoft oyunlarından bile daha kötü. En azından Assassin Creed gibi oyunlarda tonla farklı şey yapabiliyorsun. Days Gone dümdüz oyun yapabileceğin bir şey yok. Oyunu bitirmemin tek sebebi zombi oyunlarını sevmem ve motorun çok farklı bir hava katması. Buna benzer bir oyun yok. GoT ise vermek istediğini iyi yapan ortalamanın biraz üstü bir oyun. 2.oyunda üstüne koyarak ilerleyeceklerini düşünüyorum. Animasyon ve sunum çağının gerisinde. 6 sene konusunda haklısınız ama bu stüdyoda en azından ümidim var.
Days Gone'ın ben çok kötü bir oyun olduğunu düşünmüyorum, ortalama bir oyun, keza firma uzun süredir bu kadar büyük çaplı bir projeye girmemesine rağmen iyi bir iş çıkarmışlar. Days Gone'ın en iyi yaptığı şey, ''sürüler'' ve ''atmosferi''. Oyun bu iki şeyi bence çok iyi yapıyor. Görev Dizaynları konusunda bu oyun size zaten çok bir şey vaat edemez ki ben kötü olduğunu düşünmüyorum, Days Gone'ın görev dizaynlarını. Bu arada Days Gone'daki kamplardan görev alabiliyorsunuz, bazı kişilerden.

Açık dünyası bomboş olmasına katılmıyorum, ortalıkta post apokaliptik bir dünya var. Kamplar, RİP'çiler ve sürüler dışında çok bir yapacağınız başka bir aktivite yok ve zaten böyle olması gerekiyor dünyanın. Bu arada o MP3 görevi rezaletti ona katılıyorum, görevi yaparken sorgulamıştım, ''oyunu neden oynuyorum'' diye :) . Days Gone'a 2. bir şans verilebilirdi, firma o acemiliğe rağmen ortalama bir iş yapmıştı ve 2. oyunda eksiklikleri kapatabilirlerdi.

Son düzenleme:
Kocaman bir balon çıktı maalesef. Daha dudak senkronizasyonu bile yok oyunda, sesleri olmasa vuruş hissiyatı trash, Ubisoft'un diyalog sistemine sahip. Oynarken ağladım ulan bu kadar hayal kırıklığına uğradığım için.

Firmanın arkasında Sony var. Bend Studio acemi bir stüdyo olmasına rağmen Days Gone'a büyük ihtimalle 200 milyon dolara yakın bütçe harcanmıştır, zaten belli oluyor ara sahne kalitesinden, prodüksiyon kalitesine. Bu firmaya bu kadar bütçe veren Sony neden sucker Punch'a 60 milyon dolar bütçe versin ki, o bütçe olayında bir işler dönüyor bence.

Hikayesini iyi olduğunu düşünmüyorum, ortalama bir hikayesi var. Oynanış tarafını keyifli buldum. Sanat tasarımı da cidden mükemmel, ışıklandırma o kadar iyi yerleştirilmiş ki, oyunun her anı yağlı tablo gibi gözüküyor, tabii ki bunlar dışında başka bir artısı yok gözümde.

Days Gone'ın ben çok kötü bir oyun olduğunu düşünmüyorum, ortalama bir oyun, keza firma uzun süredir bu kadar büyük çaplı bir projeye girmemesine rağmen iyi bir iş çıkarmışlar. Days Gone'ın en iyi yaptığı şey, "sürüler" ve "atmosferi". Oyun bu iki şeyi bence çok iyi yapıyor. Görev dizaynları konusunda bu oyun size zaten çok bir şey vaat edemez ki ben kötü olduğunu düşünmüyorum, Days Gone'ın görev dizaynlarını. Bu arada Days Gone'daki kamplardan görev alabiliyorsunuz, bazı kişilerden.

Açık dünyası bomboş olmasına katılmıyorum, ortalıkta post apokaliptik bir dünya var. Kamplar, rip'çiler ve sürüler dışında çok bir yapacağınız başka bir aktivite yok ve zaten böyle olması gerekiyor dünyanın. Bu arada o MP3 görevi rezaletti ona katılıyorum, görevi yaparken sorgulamıştım, "oyunu neden oynuyorum" diye :). Days Gone'a 2. bir şans verilebilirdi, firma o acemiliğe rağmen ortalama bir iş yapmıştı ve 2. oyunda eksiklikleri kapatabilirlerdi.

Sürüyü oyun sonunda veriyor zaten, oyun ortalarında dahi verilse pek yapılabilecek gibi değil. Tam güçlendim diyorsunuz oyun bitiyor. Kamptaki kişilerden aldığımız görevler bizden eşya çaldı yakala, birisini bul, kampı temizle vs farklı bir görev yok. 50 saat kadar oynadım oyunu ve gelişmek için bolca o görevlerden yapmak zorunda kaldım. Hikaye görevlerinde git adamları dinle, mezarlığa git ve sarahla ot topla gibi çöp görevlerden oluşuyor. Post apokaliptik bir dünya aktivite yok ve böyle olması gerekiyor demişsiniz ama katılmıyorum. Dying Light 2 de aynı türden bir oyun ama birçok karakterin iyi kötü bir hikayesi var. Haritası da yapılabilecek etkinliklerle dolu. Postacılık bile yapabiliyorsunuz. Yeter ki isteyin stüdyoda o kadar insan çıkıp da niye görevler çok sıkıcı hep aynı şeyi yapıyoruz yapılabilecek görev yok demedi? Kendine özgü bir şeyler katmaları gerekiyordu. Hep klişe hikaye ve tekdüze görevler. RDR2 kalitesi beklemiyorum ama en azından Assassin Creed seviyesinin biraz üstünde ana hikaye görevleri olması gerekirdi.

Sürüyü oyun sonunda veriyor zaten, oyun ortalarında dahi verilse pek yapılabilecek gibi değil. Tam güçlendim diyorsunuz oyun bitiyor. Kamptaki kişilerden aldığımız görevler bizden eşya çaldı yakala, birisini bul, kampı temizle vs farklı bir görev yok. 50 saat kadar oynadım oyunu ve gelişmek için bolca o görevlerden yapmak zorunda kaldım. Hikaye görevlerinde git adamları dinle, mezarlığa git ve sarahla ot topla gibi çöp görevlerden oluşuyor. Post apokaliptik bir dünya aktivite yok ve böyle olması gerekiyor demişsiniz ama katılmıyorum. Dying Light 2 de aynı türden bir oyun ama birçok karakterin iyi kötü bir hikayesi var. Haritası da yapılabilecek etkinliklerle dolu. Postacılık bile yapabiliyorsunuz. Yeter ki isteyin stüdyoda o kadar insan çıkıp da niye görevler çok sıkıcı hep aynı şeyi yapıyoruz yapılabilecek görev yok demedi? Kendine özgü bir şeyler katmaları gerekiyordu. Hep klişe hikaye ve tekdüze görevler. RDR2 kalitesi beklemiyorum ama en azından Assassin Creed seviyesinin biraz üstünde ana hikaye görevleri olması gerekirdi.
Konudan sapmayalım, siz beğenmemişsiniz saygı duyarım.

Adamlar ara sahne diye 480p video koymuş o olayı harbi bayağı kötü bulmuştum. Atmosferi falan iyi duruyor yani başlarda sayılırım henüz ama o ara sahne olayını görünce "ne oluyoruz hacı" demedim değil.

Son düzenleme: